Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 19 май 2005, 13:07 ч.

Кекс за 9 мин.в микровълнова

  • 7 908
  • 23
  •   1
Отговори
  • NL
  • Мнения: 4 363
Вчера направих кекс в микровълновата само за 9 мин.Много ми хареса ето пробвайте и вие :
  Продукти:                          
125 г масло
125 г брашно
125 г захар
100 г орехи
1 с.л. (10 мл) ром
4 бр. яйца
1/2 пакетче бакпулвер
150 г марципан
мазнина за формата
брашно за формата

В порцеланова купа се смесват размекнатото масло, брашното, захарта, 50 г нарязани орехи, ромът, яйцата и бакпулверът. Разбърква се добре с миксер до получаването на гладко тесто. Слага се в намаслена и поръсена с брашно форма и без да се похлупва, се държи 9 минути при 600 Вт. Оставя се да изстине малко и се обръща. Марципанът се разтопява за 1 и 1/2 минути при 600 Вт и кексът се покрива с него. Гарнира се с цели орехови ядки.
Да ви е сладко Flutter

# 1
Мисля да пробвам да стъкна мързелешката такова чудо Wink  Grinning

# 2
  • NL
  • Мнения: 4 363
Цитат на: Honda
Мисля да пробвам да стъкна мързелешката такова чудо Wink  Grinning

Няма да съжаляваш страхотно става и е мекичко като изтине,моят си облиза пръстите Mr. Green И бързо отгоре на всичко аз правя доста неща в микровълновата,сега в момента правя гъби с ориз за 20-тина мин.е супер,правя и гювече в микровълновата за 6 мин.После пиши дали ти е харесало

# 3
Въпросче  Confused:
В порцелановата купа ли печеш кекса и колко голяма ти е горе-долу Embarassed  Grinning

# 4
  • морето, сините вълни...
  • Мнения: 510
[quote="Deq]И бързо отгоре на всичко аз правя доста неща в микровълновата,сега в момента правя гъби с ориз за 20-тина мин.е супер[/quote]

Кажи малко рецепти със технологията моля
Че аз освен пуканки и запретоплянеза друго не я ползвам

# 5
  • NL
  • Мнения: 4 363
В порцеланова да,големината е нормална,колкото да се събере нормално в микровълновата.Ще ти издам една тайна всичката смес я разбърках в кухненският робот,не си играх с миксера.Успех Grinning

# 6
  • NL
  • Мнения: 4 363
Цитат на: sun_flo

Кажи малко рецепти със технологията моля
Че аз освен пуканки и запретоплянеза друго не я ползвам

[/b]Ето друга рецепта:гъби с ориз

100 г гъби
лимонов сок
200 г ориз
30 г масло
подправки

Почистените и измити пресни гъби се напръскват с лимонов сок, слага се малко масло и се държат похлупени 2 минути при 600 Вт. Изсипват се на дъното на съда, добавя се оризът и се налива 2 ч.ч. (400 мл) вода. Похлупва се и се държи 5 минути при 600 Вт. Превключва се на 180 Вт и се държи още 20 минути, без да се разбърква. Накрая се прибавят останалото масло и подправките.

Става също вкусно много изпитана е!Същото можеш да направиш и домати с ориз пак много вкусно става.

Пълнени чушки пак в микровълнова:
2 бр. червени чушки
2 бр. моркови
80 г ориз
10 бр. фъстъци
1 с.л. розмарин
олио

Отрязва се капаче на чушката, почиства се от семките, измива се и се подсушава. Морковът се обелва и се настъргва на едро, смесва се със сварения ориз, нарязаните фъстъци, розмарина и олиото и се пълни в чушката. Слага се отрязаното капаче, похлупва се и се държи 5 минути при 600 Вт.

Месо с ориз по сръбски:[/b]
Необходими продукти за две порции:

350 г свинско месо
2-3 глави лук
1 скилидка чесън
1 с.л. олио
250 г белени домати
200 г сварен ориз
250 мл телешки бульон
сол, червен пипер, магданоз

1. Свинското месо се нарязва на малки парченца и се поставя в микровълнов съд. Добавя се олиото, ситно нарязаните чесън и лук. Похлупва се и се пече 5-6 мин. на 100 %.
2. Доматите се нарязват и заедно със сока се прибавят към месото.По същия начин се добавят оризът и бульонът. Подправя се с чушка, пипер и сол, похлупва се и се пече първоначално 5-7 мин. на 100 %, след това се разбърква и допича за 8-10 мин. на 50 %.
3. При сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз и се гарнира със сос бешамел.
 
А това става невероятно вкусно:
Картофи със зеленчук и яйца

Необходими продукти за две порции:

400 г картофи
1 червена чушка
1 глава лук
100 г шунка;
2 кисели краставички
250 мл зеленчуков бульон
2 с.л. сос бешамел
1 с.л. горчица
сол, чер пипер
1 щипка смлян кимион
2 твърдо сварени яйца
? връзка зелен лук

 Картофите се нарязват на резени. Чушката се нарязва на лентички. Лукът и шунката се нарязват на кубчета. Съставките се смесват и се поставят в микровълнов съд.
2. Краставичките се нарязват на тънки парченца, прибавят се към зеленчуците, залива се с бульона, похлупва се и се запича 10 мин. на 75 %.
3. Сосът бешамел и горчицата също се прибавят и разбъркват добре. Всичко се овкусява със сол, пипер и кимион.
4. Двете твърдо сварени яйца се обелват и се нарязват на 7-8 шайби, поставят се върху зеленчуците.
5. Ястието се похлупва и се пече 6 мин. на 100 %.
6. При сервиране ястието се поръсва със ситно нарязан зелен лук. Подходяща гарнитура е салата от краставици, поръсена с копър.

# 7
  • Мнения: 202
Аз също готвя постоянно в микровълновата, но кексове не съм пробвала. Става ли в йенско стъкло?

# 8
  • NL
  • Мнения: 4 363
Цитат на: Svetla_
Аз също готвя постоянно в микровълновата, но кексове не съм пробвала. Става ли в йенско стъкло?

Само обаче ако е от стъкло,така мисля,за да не се развали микров. печка

# 9
Цитат на: Deq
В порцеланова да,големината е нормална,колкото да се събере нормално в микровълновата.Ще ти издам една тайна всичката смес я разбърках в кухненският робот,не си играх с миксера.Успех Grinning

Ха, и аз него ще изтормозя тогава. Мисълта ми беше дали много се надува, и дали трябва да предвидя по-голяма купа. Примерно да речем да остават отгоре 10-тина см?!

# 10
  • NL
  • Мнения: 4 363
Цитат на: Honda
Цитат на: Deq
В порцеланова да,големината е нормална,колкото да се събере нормално в микровълновата.Ще ти издам една тайна всичката смес я разбърках в кухненският робот,не си играх с миксера.Успех Grinning

Ха, и аз него ще изтормозя тогава. Мисълта ми беше дали много се надува, и дали трябва да предвидя по-голяма купа. Примерно да речем да остават отгоре 10-тина см?!

Да да остави защото моят се наду доста даже малко излезе.

# 11
Благодаря за уточненията, сега остава да пробвам.

За другите рецепти също благодарско Wink  Grinning

# 12
  • морето, сините вълни...
  • Мнения: 510
супер си
смятам да врътна сега кекса, докато приготвя вечерята
че и от оризените нещица да се възползвам
 newsm55

# 13
  • NL
  • Мнения: 4 363
Хайде пишете хареса ли ви кекса?  chef
Аз сега си направих рибно гювече

# 14
  • USA
  • Мнения: 1 777
Аз пробвах ама нещо не стана сигурно съм объркала нещо. Sad
Ще пробвам пак.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт