Необходиме продукти:
Брашно около килограм, 1 лъжица оцет, 1 яйце, 1 лъжица сол, 1 лъжица захар и олио.
За плънката: Натрошено сирене, пожелание с разбити 2 яйца, масло.
Приготвяне:
Пресяваме брашното и към него прибавяме солта, захарта, оцета и яйцето, започваме да месим като постепенно прибавяме хладка вода (около половин литър). Месим докато не започне да се отделя от ръцете. Ако е необходимо добавяме брашно още. Раздеряме го на 4 топчета и всяко топче го разточваме по малко. В дълбок съд сипваме олио и в него слагаме едно след друго расточените питки (олиото трябва да ги залива), оставяме за около половин час да престои. Прес това време си приготвяме плънката и маслото което растопяваме на котлона. На платова покривка на масата изваждаме първата питка и започваме да я теглим с ръце, докато не се получи тънка кора, поръваме с маслото и плънката и с помоща на покривката намотаваме кората. Навиваме в тавата и така всички кори, отгоре изсипваме останалото масло и във вече загрятата фурна (умерена) печем баницата.
Уверявам ви че става фантастична и вкусна !!!
А ето това е резултата