Улични банички - стъпка по стъпка

  • 26 195
  • 42
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 99
И аз я правя горе долу така  Peace

Необходиме продукти:
Брашно около килограм, 1 лъжица оцет, 1 яйце, 1 лъжица сол, 1 лъжица захар и олио.
За плънката: Натрошено сирене, пожелание с разбити 2 яйца, масло.

Приготвяне:
Пресяваме брашното и към него прибавяме солта, захарта, оцета и яйцето, започваме да месим като постепенно прибавяме хладка вода (около половин литър). Месим докато не започне да се отделя от ръцете. Ако е необходимо добавяме брашно още. Раздеряме го на 4 топчета и всяко топче го разточваме по малко. В дълбок съд сипваме олио и в него слагаме едно след друго расточените питки (олиото трябва да ги залива), оставяме за около половин час да престои. Прес това време си приготвяме плънката и маслото което растопяваме на котлона. На платова покривка на масата изваждаме първата питка и започваме да я теглим с ръце, докато не се получи тънка кора, поръваме с маслото и плънката и с помоща на покривката намотаваме кората. Навиваме в тавата и така всички кори, отгоре изсипваме останалото масло и във вече загрятата фурна (умерена) печем баницата.
Уверявам ви че става фантастична и вкусна !!!

А ето това е резултата   chef




# 31
  • Пловдив
  • Мнения: 869
Еееех, как ги обичам тези банички...Сега ще ме накарате да се пробвам и аз. С месенето се справям, но това завъртане или дърпане, не знам как ще стане. Но имам въпрос към вас, понеже сега е много топло и климатика е на мах, не ми се иска да ги пека още сега, а довечера. Проблем ли е да стоят няколко часа сурови???

# 32
  • Мнения: 99
Да, няма проблем  Peace слагаш найлоново фолио от горе и в хладилника  Flutter Аз даже правя друго, омесвам повече кори, правя си баниците и ги замръзявам във фризера  PeaceКато им се прияде на домашните, пускам фурната опичам една и готово  Hug

# 33
  • Пловдив
  • Мнения: 869
Благодаря! Точно така направих и сега ги пека... Simple Smile

# 34
Откога  търся тази рецепта и ето ще се пробва най накрая,и аз знам от майка ,че баници се правят с мас  стават меки  и се надигат

# 35
  • Мнения: 2 774
Не съм яла от години вкусна баничка.Дано и  вкъщи се получи толкова добър резултат.Мерси на stasi76 за рецептата и нагледния материал   bouquet

# 36
  • Пловдив
  • Мнения: 869
На мен ми се получиха леко твърдички , откъде може да е проблема newsm78 Да не би да трябва още по-тънко да се разточват или...?

# 37
  • Мнения: 99
На мен ми е ставала твърда от брашното  newsm78 Има значение какво е  Peace Понякога твъра става ако са дебели корите и се пече на по-слаба фурна - изсъхваа баницата и става твърда. Аз винаги слагам масло защото то я прави мека и вкусна а и мас може, на мен с олио не ми харесва  newsm78

# 38
  • Попово
  • Мнения: 687
браво, утре и аз ще се пробвам  Crazy

# 39
  • Мнения: 526
Браво момичета това ми е професията аз правя банички и много добре сте се справили, ако желаете краищата на корите, ние ги наричаме фетили, можете да ги махнете е да намажете баницата с домашна майонеза преди печене. Прави се като се разбие 1 яйце и постепенно се добява на тънка струйка олио.

# 40
  • Мнения: 1 101
Стаси  Hug
за 2 път ги правя но първия  направих вита баница..но Naughty стана твърда. ее изяде се вкуса е едно към едно Peace
А този път ги направих на плик и станаха супер хрупкавки

# 41
  • Варна
  • Мнения: 252
Ама защо ми трябваше да се разравям из тия теми...Ще се меси,то се е видяло Hug.Благодаря за подробното разяснение и снимков материал  bouquet.Когато ги направя, ще се похваля и аз.

# 42
  • Мнения: 229
От много време се канех да направя тези банички -чудни са ,не вярвах че толкова лесно ще се разточат, а и станаха мекички и много бързо.Направих за проба само 3 ,но пак ще ги направя
аз използвах смес пълнозърнесто и брашно тип 500 пак са хубави.
Благодаря за рецептата Стаси.

Общи условия

Активация на акаунт