Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 15
 • Мнения: 209

Не оспорвам значението на преподавателите, но най-голямо значение за усвояване на знания имат личните качества на учениците и персоналният им интелектуален потенциал.
Подкрепям тези думи.Безспорно преподавателя има много голямо значение,но не по-малко значение има и средата.


Средата е именно това, което ме тревожи най-много и което ме кара да се замисля къде ще се чувства най-добре детето ми  ooooh!

# 16
 • Стрелбище-в пряк и преносен см
 • Мнения: 470
Ми при мен има разнообразие. Дъщеря ми учи в 73 СОУ, а сина ми е 1 клас в 104 ОУ. И двете са ми квартални. Всяко от тях си има + и - и зависи какво се търси за конкретното дете. Едното е с немски от 1 клас и на това държат много, но например математиката е под всякаква критика. А малкият определено има афинитет към математика и компютри и затова го записах в 104- там има допълнителни часове по математика и се учи английски- компютърния език. Колко се учи е друг въпрос. Но като цяло и двете училища не са лоши. Наистина определящото е на какви преродаватели ще попадне детето. Успех в избора!  Peace

# 17
 • Мнения: 58
  Мен ме записаха първо в начално училище,за да няма много големи за мен ученици.След 4ти клас с изпит влязох в гимназия просто защото нямаше друго училище наоколо което да дава качествено основно образование. Grinning

# 18
 • Ямбол
 • Мнения: 24 121
В обикновено държавно училище учи синът ми. Но след 4 клас мисля да го сменя, че нещо не ми харесват горните класове. Причината е леко дискриминираща, затова няма да я споменавам.
надявам се да кандидатства в математическа или езикова гимназия, техникумите(сега - професионални гимназии) не ги харесвам, но дотогава има време да решим.
А в каквото и да е училище програмата и образователната система са си все същите го*на, така че нямаме голям избор.

# 19
 • в зоната на здрача
 • Мнения: 2 230
Искам, синът ми да учи от тази есен в 134 СОУ"Димчо дебелянов",демек еврейското ..
Дали ще ни вземат не знам,но..много бих искала. Wink

Малко извън тема,за което се извинявам на авторката,
но дали може някой,чието детенце е кандидатствало миналата година,
да ми каже как горе долу изглежда приемния тест.. Hug

# 20
привет на всички ! мога да споделя лични наблюдения. моите момчета учат в 48 мо  ОУ ,
но при различни начални учителки .Повярвайте  разликата не е в училището,
 а в началният учител .Ако той не му даде хъс за учене, интереса и настройката
ние вкъщи нищо не можем да променим ,колкото и ученолюбиво да е нашето дете.
Избирайте препоръчан учител не училище особено за малките.
 

# 21
 • Мнения: 171
Моят син учи в 119 - то от първи клас.
От 5 досега (7 клас сме #Crazy) е в паралелка
със засилено изучаване на математика. Аз съм много доволна,
учителката им по математика е много нахъсана в работата си
и има резултати. Директорът е оправен, училището е с много
добър вид , а и дисциплината е на ниво.

# 22
 • Мнения: 23
Моят син също учи в 48-мо училище, и от 1-4 клас попаднахме на чудесна учителка. След това съжалявам, че не кандидатства в СМГ например.
Като цяло училището става, но ако се разчита само на подготовката от училище до никъде няма да я докара. Изобщо проблема е 5-7 клас от една страна ги хваща пубертета, от друга няма особен контрол. Но не бива за всичко да се винят учителите и училището, ние също трябва да се погледнем.
Преподавателите по английски например са гола вода и ако се разчита там да се научи езика  - ...просто забравете.  И не мога да разбера колко века трябва да минат, за да оправят физкултурния салон например, да има повече спорт, за да не ходят децата по улиците и да вършат глупости. Все пари няма все нещо липсва и все някой ни е крив.

# 23
 • Мнения: 272
детето ми учи в НУКК-Горна Баня.
по случайност това е и нещо като квартално у-ще за нас/едно от близките до дома ни/.там исках да учи и съм доволна.базата е много добра,учителите-също.детето ходи с желание и е доволно.аз съм спокойна за него /има сериозен ред и дисциплина/;има много и разнообразни занимания.таксата е поносима - в друго от кварталните училища/151 -во /плащат горе-долу същите пари.
средата в класа е добра/с малки зрънца, но пък къде ли ги няма ?/
изпита взехме благодарение на подготовката, която ни дадоха госпожите от предучилищната група/в друго ОДЗ- пак държавно, горещо благодаря на госпожите ни -да са живи и здрави и много обичани !!!/в общи линии - това е.

# 24
 • Мнения: 242
Искам, синът ми да учи от тази есен в 134 СОУ"Димчо дебелянов",демек еврейското ..
Дали ще ни вземат не знам,но..много бих искала. Wink

Малко извън тема,за което се извинявам на авторката,
но дали може някой,чието детенце е кандидатствало миналата година,
да ми каже как горе долу изглежда приемния тест.. Hug

и ние сме със същите вълнения, т.к. живеем близо до у-щето  Sunglasses

Също и в 20 смятам да опитаме като по-близко, но и в двете е меко казано трудно да ни приемат ....

На първо място беше Deutscheschule http://www.deutscheschule-sofia.com/informationen/TarifeBG.htm, но не се намериха спонсори  Mr. Green

# 25
 • Мнения: 548
Аз мога да дам мнение за Пловдив. Идвете ми деца учат в ОУ Яне Сандански, в Кичук Париж. Страшно съм доволна. Има частна занималня към училището-преподавателката е невероятна - г-жа Маркова Големият ми ще завърши 4 клас догодина, така, че горещо препоръчвам класната му-г-жа Мария Василева-тя е като майка за него вече четвърта година. Аи класната на малкия-той е 3 клас е чудесна-г-жа Росица Щерева. Изобщо-гласувам с двете ръце за това училище, ако говорим за начално-т.е.до 4 клас. После...нали знаете-децата порастват, а с тях и проблемоте. Аз лично ще се опитам да подготвя големия за МГ-то, пък каквото стане.

# 26
 • Мнения: 33
Голямата ми дъщеря в момента учи в 96 СОУ Люлин/7кл./,а след 7 клас се гласиме за 1 АЕГ.Аз също не смятам ,че ако е частно у-щето е по-добро убочението,зависи 80% от детето и неговата мутивация и 20% родители и учители.Това си е мое лично мнение!Малкия ми син след 2 години ще е първолаче и ще бъде също в 96 или в това нашето в Банкя 78 СОУ.

# 27
 • София
 • Мнения: 32 701
Дъщеря ми за сега учи в 16 ОУ, София, 2ри клас. Най-обикновено държавно у-ще.

За мен не основното, но едно от условията беше у-щето да е близо до дома. Синът ми беше на 4м когато Дияна постъпи в 1ви клас. И разбира се аз я прибирам от у-ще. Няма студ, няма пек, Алекс всеки ден прибира кака си от у-ще Simple Smile
Имах избор м/у две у-ща. Едното е гимназия, с профили след 7ми клас.
Дияна обаче реши, че иска да учи рисуване. Това директно наклони везните към другото у-ще. Доволна съм до момента. След 7ми или 8ми клас ще видя какви ветрове ще я веят Simple Smile

# 28
 • Мнения: 1 412
Хайде и аз след Ан мари за същото училище - 16ОУ, паралелка с рисуване:
Дъщеря ми е в 4 клас, госпожа Томелия Георгиева-страхотен преподавател и човек, като майка е за децата, но и строга, учат много сериозно!
Синът ми е в 1 клас, госпожа Илинска, има невероятен подход, прекрасна жена и учител, много съм впечатлена от отношението й към обучението като взаимен процес.
Децата рисуват доста, участват в конкурси и като гледам реално "дърпат" напред и в това отношение.

Тъй като Ева е в 5 клас догодина, замислям се за гимназия по приложни изкуства- имаме в София две, национална гимназия и средно художествено училище, ако някой има впечатления, нека сподели!

Последна редакция: пт, 20 ное 2009, 16:31 от мечтица

# 29
 • Мнения: 66
 Ние пък сме от 3 години в София.
Когато дойдохме, записахме детето в трети в най-близкото квартално училище - 118-то
 Бях възмутена от всичко. Нито учителите, нито децата, нито родителите бяха амбициозни. Нищо не се организираше, като мероприятия, ученето съвсем не беше приоритет на никого.
От случайнопопадналите ми лексикони, които си попълваха, децата пишеха грозно и неграмотно...
 Дадох си сметка, че в такава среда ще потънем.
Тази година сме в СМГ, нещата са съвсем различни.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт