След разгръщането на старите листи ,се натъкнах на тази позабравена от мен рецепта.И така...
Продукти за кекса: 5 яйца,1 ч.чаша захар,2-3 с.л. хладка вода,1/3 ч.чаша олио,1 1/2 ч.чаша брашно,1 пак. бакпулвер.
Продукти за млечния крем: 1/2 л. пр. мляко,4 с.л. брашно,1 ч.чаша захар,ванилия.
За масления крем: 125 гр. краве масло 4 с.л. пудра захар...и...банан и ядки за украса .
Приготвяне: Разбиваме белтъците със захарта на сняг,прибавяме жълтъците и продължаваме дабием.Добавяме водата,олиото и накрая брашното с бакпулвера.Сместта разделяме на две.В едната слагаме 2 с.л. какао.В две еднакви кексови форми/24-25 см/ или една голяма ,която разделяме с картон...изливаме двете смеси.В едната форма жълтата,в другата -кафявата.Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна.Докато кексовете изстиват сваряваме крем от прясното мляко,брашното,захарта и ванилията и като изстине гсмесваме с маслен крем,приготвен от разбитото с пудра захар масло...Изстиналите кексове нарязваме на филийки,дебели около един сантиметър.Във формите нареждаме една светла,една тъмна...една светла,една тъмна филийка...като ги слепваме с крем и по между им слагаме парченца тънко нарязан банан.Намазваме кекса и отгоре с крем и го украсяваме по желание.На мен ми дойде малко количеството крем,така,че следващият път ще го увелича ...Получават се два малки кекса/или един голям,ако стеизползвали голяма форма./Разрязва се по диагонал...така че ножа да обхване светло и тъмно парче и да се получи двуцветният ефект на сладкиша...Може да използвате изпитана от вас рецепта за кекс и крем .Да ви е сладко!