Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 апр. 2008, 02:29 ч.

Козуначна тема 2008- II част

  • 68 122
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 2 703
 catty m - благодаря Hug
Прочетох миналогодишната тема и Зори беше обяснила по-назад че се слага намаслена хартия за печене
Аз миналата година сложих 6 л-ци ,не ми беше мн.сладко ,затова сега сложих 9л-ци много стафиди и локум.
Миналогодишния много се хареса и беше вкусен,дано и тази година се получи отново Praynig

# 586
  • Мнения: 195
Включвам се и аз в темата. Днес е вторият път, в който правя козунак. Бях решила да го "бия" с центрофуга , но се отказах от идеята. Месих го дълго на ръка. Сега го чакам да втаса хубаво - вече мина половин час. После ще плета и отново чакане - няма как, наложително е?! Дано ми се получи добре. Rolling Eyes 

# 587
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Нищо не стана от моя, просто не можа да поеме олиото, плува ли плува в олио, и не втаса, ръцете не заболяха, не мога да започвам нов отначало Cry

Както и да е, весели празници на всички! Hug

# 588
  • Мнения: 3 861
Привет!!!
Моите мили козунаци втасват в момента. Забърках традиционен козунак. Има я рецептата на 1-ва страница. Дозата е двойна, да има!

Като се изпекат ще снимам и ще показвам!
А сега да ви разсмея малко. Реших да пробвам номера с центрофугата защото това 2-килограмово тесто много тежко, ужас, омаляха ми ръцете. След кратка консултация с мъжа ми решихме да ги пуснем на кратката центрофуга, 5 минути и на най- ниските обороти. Великолепно. Голямо търкаляне, висяхме като малки деца пред барабана. След това смело пуснах тестото на 2Х15 минути пак на 100 оборота. Супер!!!
И накрая естествено ми доскуча и реших да го врътна за капак на повече оборотчета, 400   Joy
И като хукна тази пералня...тя е заклещена между миялна и печка. Как се измъкна оттам, акъла не ми го побира  Shocked
Всичко изпопада от нея, излезе пред миялната развилня се, аз си изкарах акъла, не мога да уцеля копчето да я спра, голям купон. Накрая го уцелих и спря. В кухнята погром. Всичко изпочупено. Айде чисти, мий...отврат. Иначе на пералнята и няма нищо, но явно, тъй като, не може да си разпредели тестото равномерно в барабана, то си е една прилежно учита в към 20 найлона топка и се побърка. Както и да е. Почистих, след като ми премина уплахата се и посмях от сърце. Ей така се раждат историите за внуците. А мъжа ми не спря да мърмори. Мърморан!
Тестото беше станало много хубаво. Оттук нататък само така ще си го правя, но на НЕ повече от 100 оборота. Grinning

# 589
  • Мнения: 406
Най -после   Crazy и козунаците и яйцата са готови  Peace Този път са още по-добри   Peace По-късно ще кача снимки защото чакам фотографа да пристигне  Peace Успех на всички   bouquet

# 590
  • София
  • Мнения: 1 165
Мацки спешно!!! На колко градуса да ги пека В мойта книга пише силна фурна ама по спомен знам,че е умерена  newsm78

# 591
  • Мнения: 406
Мацки спешно!!! На колко градуса да ги пека В мойта книга пише силна фурна ама по спомен знам,че е умерена  newsm78
Аз ги пека на 140 или 150 иначе горят много   bouquet

# 592
  • Мнения: 3 861
Мацки спешно!!! На колко градуса да ги пека В мойта книга пише силна фурна ама по спомен знам,че е умерена  newsm78
В моята рецепта пише 200 градуса. Аз съм с вентилатор и щеги сложа на 180

# 593
  • София
  • Мнения: 1 165
Благодаря, слагам ги стискайте палци  Praynig

# 594
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 498
Приключих най-сетне - 3 рула и 4 козунака. Ето ги:


Тук има още снимки:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239946&photo=13

# 595
  • Мнения: 406
Приключих най-сетне - 3 рула и 4 козунака. Ето ги:


Тук има още снимки:http://www.snimka.bg/album.php?album_id=239946&photo=13
Браво   bouquet Страхотни са   bouquet

# 596
  • Мнения: 1 541
Приключих....Като цяло съм доволна, но пак не станаха конци  Crossing Arms Месих, суках, не знам какво не правих и пак.....Дайте идея къде бъркам  newsm78

http://picasaweb.google.com/milady2005/Velikden2008

# 597
  • Мнения: 101
И аз имам питане замесих козунака по  рецептата на Tandoori и вече един час втасва и  още не е готово тестото май(сложих го във тези купите за втасване и още не е пукнал  капака),а преди това го пуснах за 15 мин.в центрофугата на пералнята.
 А да питам също и маята като я сложих в  топлото мляко я чаках 10-15 мин.  и я сипах в сместа.Дали не съм объркала нещо ,че втасва толко бавно. ooooh!

# 598
  • Мнения: 406
И аз имам питане замесих козунака по  рецептата на Tandoori и вече един час втасва и  още не е готово тестото май(сложих го във тези купите за втасване и още не е пукнал  капака),а преди това го пуснах за 15 мин.в центрофугата на пералнята.
 А да питам също и маята като я сложих в  топлото мляко я чаках 10-15 мин.  и я сипах в сместа.Дали не съм объркала нещо ,че втасва толко бавно. ooooh!
В стаята където втасват топло ли е  newsm78  Покри ли ги с нещо  newsm78 маята стана ли на гъба преди да я изсипеш  newsm78 Ако ги спазваш тези неща всичко ще е наред   bouquet

# 599
  • София
  • Мнения: 2 658
най-накрая и аз приключих с печенето и показвам част от моите козунаци. Плетен и малки козуначета по идея на Labrex. Големият малко му поизгорих крайчето, защото не видях, че се е вдигнало фолиото.
http://www.foto.bg/data/4887/medium/IMG_01479.jpg

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт