По принцип не обичам да меря, всичко правя на око, така че точни пропорции не слагам, а и зависи за колко души готвите в къщи
Необходими продукти:
- големи гъби (по възможност);
- олио;
- кайма;
- праз и кромид лук;
- домати от буркан;
- черен пипер, вегета, червен пипер, чубрица, кимион.
На измитите гъби се отрязват пънчетата. От тях можете да направите гъбена каша, аз така правя обикновенно.
В тенджера с вряла вода, пускам гъбите малко да поомекнат (около 10 мин.). След което ги изваждам.
В тиган запържвам ситно нарязаните праз и кромид лук.
След това добавам каймата, подправките - чубрица, кимион, черен пипер, вегета и малко домати.
Сместа се задушава за около 6-7 минути.
В тава сипвам на дъното домати от буркан, поръсвам с вегета, черен и червен пипер.
Върху тях нареждам гъбите, напълвам ги със сместа. Поливам с олио и пека в загрята фурна.
Ето ги моите пълнени гъби
Сервирам със зелена салатка