Необходими продукти:
1кг брашно- пресято
1 кисело мляко- няма значение масленоста
4 яйца
1с.л. олио
1к.л. сода бикарбонат
щипка сол
есенция- според вкуса
1ч.ч. захар
Приготвяне: Меси се меко тесто от по- горе посочените продукти. Правят се малки топчета- колкото орех, който от едната страна се потапят в захар. Редят се в тава с разстояние между тях един пръст- защото увеличават обема си. Пекат се в предварително загрята на 250`С фурна(всеки знае как работи фурната му- пече се в умерена фурна, аз записах 250`С, защото моята фурна пече умерено на толкова) до порозовяване. Вадят се от фурната и се пръскат с вода, а след това се завиват с кърпа докато изстинат. Приятен апетит. Стават много сладки.
ПП: Курабийките стават по-пръхкави с една кофичка от кисело мляко мас. Аз не сложих, въпреки че у дома имаме, просто не харесвам маста и затова и не изпалзвам.