Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 086
Банална на пръв поглед ситуация сред детските групи на басейна "Спартак" - част от по-големите момчета, плуващи в големия басейн, окупирали душовете при малкия и малчовците не могат да се вредят и затова закъснели с обличането. Леко раздразнен татко на малчо се опита да обърне внимание за това на майка на един от по-големите. Каката се оказва от типа високо говорящи и без да изслуша мъжа докрай го прекъсва с гръмовната реплика, че какво става в съблекалнята или на душовете не е нейна работа, щот там трябва да е създадена организация и "Айде, моля ви се, за 8лв на час, трябва да се погрижат какво се случва там. И айде не с тоя тон, че да не стане по-неприятно за вас. Разбрахте ли какво Ви казах -не с тоя тон (човекът й говореше поне с 2-3 "тона" под нейния). Тоя тон може да си го ползвате вкъщи, ясно ли е?" и други подобни високосамочувствени и дълбокосмислени фрази. Човекът се изнесе, защото разбра с каква диагноза си има работа  Banghead , но каката продължи да намила на висок глас, както пред децата, така и пред 30-ина родители във фоайето. Наблюдавах сина й - от самото начало на случката гледаше леко сконфузено, личеше си, че си дава сметка, че не е постъпил много редно, но видната му родителка дори не се обърна към него, не потърси неговото мнение, зае позата "НЕма начин да сме виновни. Ние сме прави и точка" и така, според мен, уби какъвто и да е било зачатък на съвест в наследника. Стана ми чоглаво и адски криво. Помислих си, че вероятно това хлапе, като му се насажда от мама чувство за безнаказаност, утре ще е от тези, които профучават на червено, безпардонно катерят возилата си дет им падне и ако се опиташ да им направиш забележка, че мамите с колички слизат на шосето зарад тях, налитат на бой.  Tired

Дано аз не съм права да се впрягам за такива банализми, но преди време пусках тема за насилието сред децата и продължава да ми тежи, че проблемът е голям, както в частност за децата ни, така и за обществото, в което живеем и те ще живеят.

# 1
Вместо родителите да се обединят, те застават едни срещу други. Забеляза ли как и двамата (и бащата и майката) бяха "прави"? Ето така си възпитават и децата - да не приемат критика, да не им пука за другите и да мислят само за себе си. И после въпроси, защо имало насилие в училищата. Еми как няма да има като всяко дете неочаквано се сблъсква с цяла тумба хора, които не са готови да му се прекланят и да му целуват краката  Stop при положение че от бебета ги учат да са съвършени егоисти и да не мислят за никой друг освен себе си. Дано повече родители се замислят за това, че изобщо не обръщат внимание на какво учат децата си с личния си пример.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 086
Съгласна съм с теб, макар че ми се стори, че все пак в началото таткото, макар и раздразнен, тръгна с намерението да обясни на родителката ситуацията и вероятно очакваше някакво разбиране от нея.

На следващия път историйката имаше жалко и смехотворно продължение. Като излязоха тримата герои (т.е. големите момчета дет ползват душовете на малките) и едната майка ги привика дружно да им обясни, че са говорили с управителя на басейна и той разрешил да се мият на душовете на малките, но бързо и без да си играят и бавят излишно  ooooh!

Е, и ако това не е демонстрация на родителите пред децата "Щом е за вас - всичко може и всичко ще направим, независимо какви са правилата за останалите, за вас винаги може да се направи изключение". Ха, иди после и ги учи тез деца, че законите, морала и етиката са за всички. Да, "...ама друг път".

А вместо устатата родителка, тоз път бе мъжа й и ми стана смешно като майка на едно от другите момчета го заеца и заподпитва за случката и явно очакваше от него да я продължи, защото любопитно зяпаше ту него, ту другия татко. Слава Богу, човекът явно не е с диагнозата на жена си и очевидно не умираше от желание да се впише във фронта "Всичко за МОЕТО си, без оглед на средствата"

# 3
Да, то си проличава откъде децата ни стават ненормални в едно или друго отношение - или големи егоисти, или аутсайдери в училище, или побойници...Родителите им не знаят как да се държат и не им дават никакъв пример, а после очакваме децата сами да се сетят какво се прави в една или друга ситуация. Инстанциите, отговорни за училище, извънкласни дейности (басейна например) и други занимания не поемат никаква отговорност. Щом част от душовете са за малките, значи малките ще влизат там, не големите. Но е трудно да кажеш на един тинейджър "Ти не прави така както правят всички останали, защото не е правилно" - да бе да и той ще чуе нали... Най-добре е да се съберете няколко родители и да обясните ситуацията пред отговорното лице, предложете да се сложи някаква преграда, която да позволява само малките да използват душовете предназначени за тях или да има повече надзиратели (искрено се надявам че поне 1 има), които да контролират кой кои душове използва и да напомнят на големите деца да използват предназначените за тях. Да, и големите ще се забавят по този начин, но малките пък докога ще чакат? Не трябва да внушаваме на децата, че само те са длъжни да се съобразяват с големите и да им позволяват своеволия.

# 4
 • София
 • Мнения: 9 251
Моите наблюдения са,че такова поведение демонстрират 2/3 от родителите и 99% от обществото.ТРАГЕДИЯ.

# 5
 • София
 • Мнения: 1 086
Уф, ДесиX2, най-страшното е, че мнозина сме с такива наблюдения и вероятно сме прави  Tired

# 6
 • София
 • Мнения: 9 251
Уф, ДесиX2, най-страшното е, че мнозина сме с такива наблюдения и вероятно сме прави  Tired
Със сигурност сме прави,но забелязваш ли как,когато сме потърпевши,вдигаме олелия до Бога,а когато става въпрос за Вуте,се правим на ощипани.С такова поведение няма да се оправим,лощото е,че с него закърмваме децата си,които ще ни управляват,като остареем.Всеки трябва да се замисли,всеки.

# 7
 • Мнения: 9 006
За мен, до голяма степен насилието сред учениците може да се свърже със семейното възпитание.
Честно казано, не си представям, че някой родител ще ми се оплаче, че моето дете тормози неговото, а аз няма да взема мерки. Направо ще му се стъжни животът на моето дете, ако науча за някоя такава негова изява. Ще контролирам всяка негова крачка и ако трябва ще го чакам в двора на училището през всяко междучасие, за да съм сигурна, че няма отново да навреди някому. Лошото е, че очаквам така да реагират и други родители, ако техните деца тормозят другите. Но, за съжаление, не се получава така.
Хиляди простаци с патлаци щъкат из България и техните деца учат заедно с моето. Налага ни се да се борим както с малките гамени, така и с техните родители.

# 8
 • София
 • Мнения: 1 777
Малко офф: от кога на Спартак има отделни душове за малки и големи. Правен  е
ремонт ли?
Поне в женската част, допреди една година, душовете бяха едни и същи за всички  и много повече от 3.

По темата: Няма как невъзпитани хора да отгледат възпитани деца. Това се отнася за всичик ни.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 086
Малко офф: от кога на Спартак има отделни душове за малки и големи. Правен  е
ремонт ли?

става въпрос за душчетата, които са край бебешорския басейн - той нали е отделен, входът му е точно срещу гардероба и според мен са сложили там душчета точно, а да улеснят малчовците - някои са по на 4-5 години.

Общи условия

Активация на акаунт