За топинга:
50 г. разтопен маргарин калиакра,
50 г. ситна захар,
7 шайби ананас от компот, отцедени,
7 глазирани череши коктейлни
За сладкиша:
100 г. разтопен маргарин калиакра,
100 г. захар,
100 г. самонадигащо се брашно,
1 ч.л. бакпулвер,
1 пак. ванилия,
2 яйца
1. Загрейте фурната до 180. За топинга разбийте маргарина и захарта, докато станат на крем. Намажете дъното и страните на 20 см форма за сладкиш. Подредете парченцата ананас в нея и черешките в средата на кръгчетата.
2. Смесете продуктите за сладкиша в купа заедно с 2 с. л. от ананасовия сироп. Разбийте с миксер до еднородна смес. Разнесете сместа с лъжица върху ананаса и загладете. Печете 35 мин. Охладете за 5 мин и обърнете върху поднос. Сервирайте с топка сладолед.
Аз направих двойна доза в голяма тефлонова тава. Нямах коктейлни череши и сложих сладко от боровинки в дупките на ананасовите шайби.