Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 108
Здравейте всички настоящи и бъдещи мами wavey wavey
Имам следния въпрос към вас :
Кога трябва да се избере педиатъра на бъдещето ви сладко съкровище? newsm12
Преди да се роди или след като се роди?
Педиатъра веднага ли трябва да дойде при него след като се роди и се приберете в къщи?
Благодаря ви предварително  Two Hearts


# 1
 • Мнения: 955
Избора можеш да направиш и сега. Аз не си направих труда предварително да проуча къде ще го запиша и като се роди бебчо се видях в небрано лозе. На 3-тия ден след изписването повиках първата, която ми препоръчаха без да проуча подробностите. Безкрайно съм недоволна и сега мисля да я сменям. Първото посещение обикновено се плаща. Записването и  ваденето на картон става със специална химизирана бланка, която се продава само  4-5 места в софия и чак след като вземеш удостоверението за раждане /1 месец след раждането/.

# 2
 • Мнения: 1 180
педиатъра трябва да го кажеш в род. дом. Аз също не бях избрала просто защото не знаех че трябва. Добре че беше една сестра там, че се оказа от моя квартал и ми препоръча лекар. По принцип първото посещение на лекаря е веднага след изписването - на следващия ден. Но ние не сме плащали за него, а и не сме купували никакви бланки. Явно навсякъде е различно. Като избереш лекар, той ще ти каже.

# 3
 • Мнения: 1 697
Сега е момента, като ти гледам лентичката, направи си проучване и като избереш педиатърката се срещни с нея да се уговорите дали ще се съгласи да поеме детето. Като родиш в болницата ще те питат за името на лекарката, която си избрала и ще го впишат в картона. Като родиш трябва да й се обадиш, да й кажеш кога ще те изписват и да се уговорите за домашно посещение. До 24 часа след исписването трябва да ви посети. При първото посещение, прегледа е безплатен, както и всички останали, те се поемат от здравната каса. Необходимите документи тя ги донесе и попълни. При нас беше така и така е редно да е. Дано да съм ти помогнала. Успех и леко раждане.

# 4
 • Мнения: 1 107
Аз от няколко дни се занимавам с това и се виждам в чудо  Shocked хем да е наблизо, хем да е добър, че и със Здравната каса да работи... след сума ти разговори и срещи май утре вече ще избера newsm44
Най-добре търси още отсега и разпитай повече приятелки и познати с бебета. На мен лично ми помогнаха и мненията на момичетата от форума thumbsup
Успех!

# 5
 • София
 • Мнения: 9 421
Аз си избрах и се уговорих с нашата педиатърка около месец преди да се роди Дани. В родилния дом не са ме питали за нейното име. И картон не са ми правили на бебо. Тя си го направи след това.  Когато бебето се роди й се обадихме и тя дойде вкъщи - прегледа го, даде ни някои ОЦУ-та (особено ценни указания Mr. Green), успокои ме и така.

# 6
 • Magrathea
 • Мнения: 2 771
И мен не са ме питали в родилния дом за името на педиатъра. Иначе аз бях спокойна, защото моята лична лекарка всъщност е детски педиатър, така че след като ни изписаха от болницата, просто й се обадих и тя пристигна веднага.

# 7
 • Мнения: 5 219
Аз избрах педиатър още когато бях в осми месец, тя ми даде координатите си и в деня на изписването още дойде вкъщи. Пари не ми е искала за посещението.

# 8
 • Бургас
 • Мнения: 3 021
здравей,
аз си направих някакво проучване преди да родя,но така и не отидох да говоря с педиатър предварително.когато родих пратих таткото да ни запише в поликлиника,която е най-близко за да ми е удобно.
в крайна сметка записахме детето при моята лична лекарка,която работи с педиатър в същатата поликлиника и водим детето при нея,а те се оправят с документите.
незнам дали така е най-добре,но поне не чакам по опашки,когато трябва да ходим на консултация.иначе ходихме и на частно,защото по празниците поликлиниката не работеше.
незнам дали това е най-добрия вариянт.
иначе дойде още на първия ден като ни изписаха/всъщност тати я докара/ и повече не е идвала.

# 9
 • Мнения: 6 317
Ибрах го преди да се роди и според мен така е редно, за да може да дойде у вас след като се приберете от родилния дом. Отидох, поговорихме си и се уговорихме след голямото събитие да се обадя. Като се прибрахме вкъщи й звъннах, дойде у нас, прегледа бебето, показа ни как се къпе, преоблича и т.н. и поговорихме надълго и нашироко за грижите за детенце.

# 10
 • Мнения: 218
Категорично ако можеш преди да родиш, защото след като се приберете с бебко от болницата той трябва да дойде да го види. Първият преглед в къщи, а и всички останали след това не се заплащат. Те се поемат от здравната каса.
Иначе какво се получи при нас: не можах да избера педиатър преди раждането /изкарах много тежка бременност/. Когато се прибрахме с бебо в къщи се обадих на личната лекарка да ми препоръча някой. Препоръча ми д-р Колева -работи в ДКЦ І в Бургас. Мами никога не записвайте децата си при нея. 1-во взе ми пари за прегледа в къщи. 2- цяла седмица изчезна към Хасково  при болни родители /според нея/.3- след тази седмица след многократни опити да се свържа с нея /тъй като бебо много повръщаше и аз съответно се бях шашнала-все пак ми е първо дете/ тя отказваше да дойде поради най-различни причини, докато накрая ми заяви, че всяко домашно посещение трябва да и се заплаща, ако не щем да отидем в кабинета и  да чакаме наред с болните деца /а тогава бебко беше само на 3 седмици/. Сега се чудя какво съм чакала толкова, че нея смених на първата минута-не знам. Както и да е... Препоръчаха ми друга педиатърка-таксата и беше 15 лв. за първият преглед в къщи и после не ми е взимала пари за прегледите, но пък се оказа добра-много е внимателна.
 Иначе в последствие направих справка в здравната каса и от там ми казаха, че всички прегледи за деца са безплатни, дори и първият който се прави от педиатъра когато се приберете в къщи след раждането. И ако някой се опита да ви баламоса с това, че не може веднага да запише бебо като пациент/ като напр. както ми обясни докторката на мен, че не му е излязло още ЕГН -то И ТЯ НЯМА КАК ДА СИ ВЗЕМЕ ЗА ПРЕГЛЕДА ПАРИТЕ от здравната каса и затова трябва аз да и го заплатя/, не им вярвайте.  #2gunfire

# 11
 • Мнения: 1 107
...всички прегледи за деца са безплатни, дори и първият който се прави от педиатъра когато се приберете в къщи след раждането. И ако някой се опита да ви баламоса с това, че не може веднага да запише бебо като пациент/ като напр. както ми обясни докторката на мен, че не му е излязло още ЕГН -то И ТЯ НЯМА КАК ДА СИ ВЗЕМЕ ЗА ПРЕГЛЕДА ПАРИТЕ от здравната каса и затова трябва аз да и го заплатя/, не им вярвайте.  #2gunfire

Присъединявам се! И мен се опитаха да ме метнат по същия начин! Явно във всеки град има педиатри, които се опитват да минат с номера с ЕГН-то, избягвайте ги! Аман от уж-работещи със ЗК  #2gunfire

# 12
 • Мнения: 1 327
...всички прегледи за деца са безплатни, дори и първият който се прави от педиатъра когато се приберете в къщи след раждането. И ако някой се опита да ви баламоса с това, че не може веднага да запише бебо като пациент/ като напр. както ми обясни докторката на мен, че не му е излязло още ЕГН -то И ТЯ НЯМА КАК ДА СИ ВЗЕМЕ ЗА ПРЕГЛЕДА ПАРИТЕ от здравната каса и затова трябва аз да и го заплатя/, не им вярвайте.  #2gunfire

Присъединявам се! И мен се опитаха да ме метнат по същия начин! Явно във всеки град има педиатри, които се опитват да минат с номера с ЕГН-то, избягвайте ги! Аман от уж-работещи със ЗК  #2gunfire


момичета, за съжаление има голяма бъркотия в случая, която не е по вина на лекарите!
никой педиатър не може да запише официално бебока докато не излезе ЕГНто! и действително здравната каса не заплаща тези прегледи, които са направени докато бебока е без ЕГН.
всичко си зависи от лекаря. аз днес говорих с педиатър, той ми даде бланка за записване при него и ми обясни всичко. най-добрият вариант за тях е ако раждането и вземането на ЕГН стане в един календарен месец - тогава си вземат парите. ако обаче стане в различни месеци - никой не му плаща това посещение и времето, което е отделил за да ви обърне нужното внимание. специално на мене доктора ми каза - както стане - така! аз не съм до онези 70 стотинки, които касата ще ми плати за 1 месец - като те изпишат ми звъниш веднага, за да дойда да ви видя на следващия ден. дума на обели за пари. въпреки че имаше хора пред кабинета, които чакаха за прегледи ми отдели 10 минути, за да поговориме и ми пожела успех при раждането. надявам се и след това да е толкова човечен  Embarassed
ina_hris , докато си "две в едно" (казано в кръга на шегата) отиди и си поговори с лекаря - най-важното е да ти вдъхне доверие! след като родиш ще имаш достатъчно грижи, за да се занимаваш с избор на лекар!

# 13
 • Мнения: 1 108
Благодаря ви момичета  bouquet  bouquet  bouquet

Много ми помогнахте.
Нямах никаква представа , че педиатъра трябва да се избере още сега.


Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт