Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 май 2005, 10:12 ч.

Статия в 24 часа

 • 1 526
 • 17
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 123
Момичета, днес на стр.3 от приложението "Докторе кажи" на 24 часа има интересна статия със заглавие "Целуват ръка на доц.Конова за 69 имунни бебета". обяснява се, че 60 на 100 от спонтанните аборти, усложнения на бремеността и мъртви раждания се дължат на имунологични причини, как се коретгират проблемите с автоантителата, които повреждат плода и др.важни неща.

Бих могла по-късно да я препиша ако искате.

Ще я пусна и в съседния форум, ако модераторите решат да я изтрият от тук. Peace

# 1
 • София
 • Мнения: 4 267
Ако имаш време, препиши я. Ще ни е интересно да прочетем.

# 2
 • Мнения: 2 123
ето го и текста:
Лилия е омъжена и от 11 г. опитва да стане майка.Забременява, но все нещо се случва и не износва детето. В отчаянието си жената обикаля лекарите, но никой не успява да й обясни защо не може да роди. Докато един ден не попада при гинеколог в малко градче. "Отиди при доц.Емилияна Конова в плевенската клиника по имунология, тя ще ти помогне". В клиниката правят имунологични изследвания, назначават специфична терапия. И скоро Лидия сбъдва мечтат си - сдобива се с момченце.
То е едно от 69-те "имунни бебета", дошли на бял свят по метода на плевенския екип. Най-голямото е вече на 6 г. и живее в Лондон. Преди него майка му родила мъртво дете.Сама потърсила имунолозите в Плевен. Лечението й помогнало да се освободи "от капана", заложен в нея. Миналата година отново забременяла. И този път жената с британски паспорт дошла в Плевен, за да се застрахова с терапевтичния курс. Сга отглежда 2 "именни" деца.
"Интересуваме се от имунологията на спонтанните аборти, мъртвородените, усложненията по време на бремеността. Знае се, че сред тях 60 на 100 се дължат на имунологична причина, а не на анатомични". Затова в Плевен бе създаден център, обединяващ работата на няколко терапевтични и диагнотистични звена. Специалистите заедно се опитват да стигнат до причините за безплодието и неуспешните бременности. Проучванията показват, че на всеки 6 семейни двойки една има проблеми със забременяването. 250 000 български семейства нямат деца. Приемаме, че нормално протичащата и с успешен изход бременност е резултат от правилното функциониране и баланс  между органите и системите. Ако лекарят фокусира вниманието си единствено върху гинекологичния статус, той рискува да пропусне проблемните фактори и отклонения", смята шефката на център доц. Емилияна Конова. Комплексните имунологични изследвания често откриват антитела, които увреждат плода.
Правят се и генетични тестове за предразположения към тромбоза на съдовете на плацентата. При жена преживяла няколко спонтанни аборта например, имунологичният анализ установил наличие на фактори, довели до запушване на съдовете в плацентата. Така плодът не можел да се храни повече и загивал преждевременно. С помощта на имунолозите наскоро станала майка.
Други изследвания проверяват хромозомните аномалии - дали в семейството има генетични дефекти. Под лупат на имунолозите е и щитовидната жлеза. Тя управлява важни функции в организма и при нарушение в жлезата жената по-трудно забременява, а и често губи бебето.
"Защото им аантитела, които са срещу щитовидната жлеза и против антигените на яйчниците", обяснява доц. Конова.
Когато комплексният подход достигне до причините за неуспешната бременност, екипът, който включва АГ специалист, имунолог и генетик, дава конкретни насоки. В центъра, ръководен от доц.Конова приемат жени от цяла България. "При несполуки в бремеността прилагаме интравенозна гама-глобулинова терапия. Резултатна и безопасна е, без каквито и да било рискове за майката", категорична е имуноложката.
В началото на юни Плевен е домакин на "училище" по имунология. Лекторите ще са световни капацитети. В "школото" са се записали 30 семейства от София, Бургас, Варна.Двойктие ще представят документацията си  и всеки ще разговаря с учените за проблемите си. "Иска ми се тези страдащи хора да разберат, че заедно с имунолозите вървят към най-съкровеното си желание  да станат родители", казва  доц.Конова.
Нов акцент в занятията на юнското училище по имунология е приложението ва интравенозната гама-глобулинова терапия пир мултиплена склероза.....

Момичета това е материалът /без последния параграф, който е изцяло за МС заболяването/

# 3
 • Мнения: 7 718
Ирини, много благодаря за труда.

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 12 012
И аз благодаря Ирини !

# 5
 • София
 • Мнения: 4 267
Благодаря за труда, Иринии! А модераторките, ако решат, може да преместят статията в библиотеката или в някоя от другите важни теми.

# 6
 • Мнения: 2 123
за нищо момичета. радвам се от сърце, че мога да съм полезна. Hug

# 7
 • Мнения: 588
Много интересна статия -  благодаря   bouquet

# 8
 • Мнения: 502
Ире,
Благодаря за статията!  Heart Eyes

# 9
 • Стара Загора
 • Мнения: 7 046
И тук ти благодаря от ново за труда Hug

# 10
 • Мнения: 479
"При несполуки в бремеността прилагаме интравенозна гама-глобулинова терапия. Резултатна и безопасна е, без каквито и да било рискове за майката", категорична е имуноложката.
Здравейте, чета ви отдавна, сега се осмелявам и да пиша.
Този цитат ме впечатли, тъй-като и аз имам един аборт с неизяснени причини. Задавам си въпроса - след като е безопасна тази гама-глобулинова терапия, защо не се провежда на жените с неизнени причини за аборт или незабременяване, без да се налага да правят преди това скъпи и понякога ненужни изследвания. Мисълта ми е, че ако не помогне, няма и да навреди, нали?

# 11
 • Мнения: 7 718
Въжможно е да навреди.
Това не е пиене на чай.
След изследване се преценява, ако няма шансове - тогава се прилага.

# 12
 • Мнения: 479
Преди не се ли е биело Гама-глуболин на децата? Профилактично, като ваксина?

# 13
 • Мнения: 283
http://www.immunelab.info/repro/display.php?page=contacts&PH … 6cf7125d6b46ddc0f

На този адрес можеш да зададеш въпрос на др Конова, има възможност за онлайн консултации в Центъра в Плевен.
 newsm78

# 14
 • Мнения: 479
Благодаря Simple Smile

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт