Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 27 май 2005, 10:13 ч.

Статия 24 часа

 • 544
 • 4
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2 123
Момичета, днес на стр.3 от приложението "Докторе кажи" на 24 часа има интересна статия със заглавие "Целуват ръка на доц.Конова за 69 имунни бебета". обяснява се, че 60 на 100 от спонтанните аборти, усложнения на бремеността и мъртви раждания се дължат на имунологични причини, как се коретгират проблемите с автоантителата, които повреждат плода и др.важни неща.
Може да я препиша по-късно.

# 1
 • Стара Загора
 • Мнения: 7 036
Ами то нали съм карък..само "Труд" купувам Twisted Evil
Ще гледам да си го взема по-късно тоя вестник, че да видим какво пише....тюуууу карък и тва е. newsm78

# 2
 • Мнения: 2 123
Херка,
преписах текста в съседния форум в същата тема  bouquet

# 3
 • Стара Загора
 • Мнения: 7 036
УУУ тенкю Heart EyesАйде бегам да чета.

# 4
 • Мнения: 4 548
Лилия е омъжена и от 11 г. опитва да стане майка.Забременява, но все нещо се случва и не износва детето. В отчаянието си жената обикаля лекарите, но никой не успява да й обясни защо не може да роди. Докато един ден не попада при гинеколог в малко градче. "Отиди при доц.Емилияна Конова в плевенската клиника по имунология, тя ще ти помогне". В клиниката правят имунологични изследвания, назначават специфична терапия. И скоро Лидия сбъдва мечтат си - сдобива се с момченце.
То е едно от 69-те "имунни бебета", дошли на бял свят по метода на плевенския екип. Най-голямото е вече на 6 г. и живее в Лондон. Преди него майка му родила мъртво дете.Сама потърсила имунолозите в Плевен. Лечението й помогнало да се освободи "от капана", заложен в нея. Миналата година отново забременяла. И този път жената с британски паспорт дошла в Плевен, за да се застрахова с терапевтичния курс. Сга отглежда 2 "именни" деца.
"Интересуваме се от имунологията на спонтанните аборти, мъртвородените, усложненията по време на бремеността. Знае се, че сред тях 60 на 100 се дължат на имунологична причина, а не на анатомични". Затова в Плевен бе създаден център, обединяващ работата на няколко терапевтични и диагнотистични звена. Специалистите заедно се опитват да стигнат до причините за безплодието и неуспешните бременности. Проучванията показват, че на всеки 6 семейни двойки една има проблеми със забременяването. 250 000 български семейства нямат деца. Приемаме, че нормално протичащата и с успешен изход бременност е резултат от правилното функциониране и баланс  между органите и системите. Ако лекарят фокусира вниманието си единствено върху гинекологичния статус, той рискува да пропусне проблемните фактори и отклонения", смята шефката на център доц. Емилияна Конова. Комплексните имунологични изследвания често откриват антитела, които увреждат плода.
Правят се и генетични тестове за предразположения към тромбоза на съдовете на плацентата. При жена преживяла няколко спонтанни аборта например, имунологичният анализ установил наличие на фактори, довели до запушване на съдовете в плацентата. Така плодът не можел да се храни повече и загивал преждевременно. С помощта на имунолозите наскоро станала майка.
Други изследвания проверяват хромозомните аномалии - дали в семейството има генетични дефекти. Под лупат на имунолозите е и щитовидната жлеза. Тя управлява важни функции в организма и при нарушение в жлезата жената по-трудно забременява, а и често губи бебето.
"Защото им аантитела, които са срещу щитовидната жлеза и против антигените на яйчниците", обяснява доц. Конова.
Когато комплексният подход достигне до причините за неуспешната бременност, екипът, който включва АГ специалист, имунолог и генетик, дава конкретни насоки. В центъра, ръководен от доц.Конова приемат жени от цяла България. "При несполуки в бремеността прилагаме интравенозна гама-глобулинова терапия. Резултатна и безопасна е, без каквито и да било рискове за майката", категорична е имуноложката.
В началото на юни Плевен е домакин на "училище" по имунология. Лекторите ще са световни капацитети. В "школото" са се записали 30 семейства от София, Бургас, Варна.Двойктие ще представят документацията си  и всеки ще разговаря с учените за проблемите си. "Иска ми се тези страдащи хора да разберат, че заедно с имунолозите вървят към най-съкровеното си желание  да станат родители", казва  доц.Конова.
Нов акцент в занятията на юнското училище по имунология е приложението ва интравенозната гама-глобулинова терапия пир мултиплена склероза.....
Малко копи-пейст от искам бебе за пропусналите статията. С благодарности на иринии Simple Smile(надявам се да не се разсърди)

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт