Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 апр. 2008, 19:43 ч.

Картофи с розмарин и чесън

  • 9 082
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 3 334
Имам подобна рецепта за картофи, само че с мащерка  Wink

# 16
  • Мнения: 674
И аз ще ги пробвам! Звучи ми лесно и вкуснооо!  bouquet

# 17
  • София
  • Мнения: 10 860
А чесъна не вили мирише някак ... странно лошо като се изпече? То вече не мирише на чесън, а на нещо много неприятно ...
Как е при вас?

# 18
  • Мнения: 111
розмарина ми е пресен и слагам един стрък

заедно със стеблото ли?  Embarassed
не без него,само листенцата,макар че никак не ми изглеждат като листенца Joy newsm78 Joy

# 19
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Най - накрая тази вечер ги спретнахме като гарнитура на едно пиленце на грил. Ето ги :



Сложих някъде към 2 суп. лъжици зехтин да покрие дъното на тавичката, изсипах картофите вътре, посолих ги и отгоре сложих розмарина, 2 големи скилидки чесън разполовени на две , и поръсих с галета.
По - вкусни и хрупкави картофки не бяхме яли   bouquet

# 20
  • Мнения: 3 549
Много вкусно изглеждат, но да попитам никаква вода ли не се слага Embarassed

# 21
  • София
  • Мнения: 10 860
Много вкусно изглеждат, но да попитам никаква вода ли не се слага Embarassed

Да, наистина  Thinking Няма ли да загорят?

# 22
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Много вкусно изглеждат, но да попитам никаква вода ли не се слага Embarassed

Не, само зехтин да покрие дъното, но аз сложих две пълни супени лъжици и после  с пръсти размазах хубаво за да отиде навсякъде.
Фурната не трябва да е много силна. Първо на 200 за около 10 -15 мин и после намалих на 180 за още около 20 мин.
Като са хванали златиста коричка отдолу махаш от фурната и разбъркваш след около 10 мин да изстинат малко.

# 23
  • Мнения: 3 549
Много вкусно изглеждат, но да попитам никаква вода ли не се слага Embarassed

Не, само зехтин да покрие дъното, но аз сложих две пълни супени лъжици и после  с пръсти размазах хубаво за да отиде навсякъде.
Фурната не трябва да е много силна. Първо на 200 за около 10 -15 мин и после намалих на 180 за още около 20 мин.
Като са хванали златиста коричка отдолу махаш от фурната и разбъркваш след около 10 мин да изстинат малко.

Благодаря Миличка, много точн обяснение. Довечера  и аз ще пробвам  bouquet

# 24
  • София
  • Мнения: 10 860
А печеният чесън не прегаря ли?

# 25
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
А печеният чесън не прегаря ли?

Не, той е върху картофите, после след като са готови се маха  Peaceсамо за аромат

# 26
  • София
  • Мнения: 10 860
Аха, ще ги пробвам и аз значи. Само това ми е проблемът, че когато се запече чесън, започва да мирише особено, губи неговият си аромат и придобива един такъв силен и остър ...
Ще пробвам на малко количество да видим какво ще стане.
Мерси за съвета   bouquet

# 27
  • Мнения: 11 823
Аха, ще ги пробвам и аз значи. Само това ми е проблемът, че когато се запече чесън, започва да мирише особено, губи неговият си аромат и придобива един такъв силен и остър ...
Ще пробвам на малко количество да видим какво ще стане.
Мерси за съвета   bouquet

Мирише неприятно само докато се пекат картофките, но пък после са ммммм Heart Eyes.

# 28
  • София
  • Мнения: 10 860
Аха, ще ги пробвам и аз значи. Само това ми е проблемът, че когато се запече чесън, започва да мирише особено, губи неговият си аромат и придобива един такъв силен и остър ...
Ще пробвам на малко количество да видим какво ще стане.
Мерси за съвета   bouquet

Мирише неприятно само докато се пекат картофките, но пък после са ммммм Heart Eyes.

А, ок  Heart Eyes За довечера ще ги направя Blush

# 29
  • Sofia
  • Мнения: 1 121
Аз лично като по-мързеливичка, си слагам чесън на прах. Става фантастично Peace

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт