Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 26 апр. 2008, 19:43 ч.

Картофи с розмарин и чесън

  • 8 752
  • 47
  •   1
Отговори
  • Мнения: 308
 Вчера за гарнитура направих следните картофи по рецепта на сестра ми която живее в Италия. Картофите се нарязват на едри кубчета и се изсипват в тавичка покрита с олио/зехтин/ и се объркват с 2-3 скилидки пресован чесън, 1-2 щипки розмарин и сол. Само искам да поясня че се слага олио само колкото да покрие дъното на тавата, без картофите да плуват в него. Рецептата е много лесна, а картофите стават много вкусни Peace

Последна редакция: сб, 26 апр 2008, 19:52 от musiiv

# 1
  • Мнения: 682
ммм...вкусотийка!

# 2
  • Мнения: 845
Правила съм подобни картофи като лека вечеря и наистина са голяма вкусотия.

# 3
  • Джакарта
  • Мнения: 1 234
И аз правя нещо подобно, но със зехтин и доста повече розмарин.

# 4
  • Мнения: 308
Определено със зехтин е по-вкусно, но когато вкъщи няма го правим и с олио. Относно розмарина всеки може да сложи колкото иска, но ние заради малката слагаме по-малко защото тя не харесва вкусът му

# 5
  • Мнения: 466
Правя подобни картофи на фурна,само че прибавям и 3-4 с.л галета и кубче натрошен пилешки булъон.

# 6
  • Мнения: 308
Правя подобни картофи на фурна,само че прибавям и 3-4 с.л галета и кубче натрошен пилешки булъон.
ще опитам и по този начин. Благодаря за идеята. само да попитам в началото ли се слага бульона.

# 7
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 352
Имам розмаринче, ще пробвам.   bouquet

# 8
  • Мнения: 3 621
току-що  ги направих тези картофки , стана много бързо  и вкусно

# 9
  • някъде там
  • Мнения: 1 465
днес ми дойде подобна идея но с пресни картофки, само дето ме домързя да ида да купя  Mr. Green

# 10
  • Мнения: 111
и аз ги правя  по подобен начин,но вместо олио слагам масло и  бира Party,но доливам постепенно по малко да не станат като варени Rolling Eyes,а и розмарина ми е пресен и слагам един стрък
НЕВЕРОЯТНО ВКУСНИ СТАВАТ smile3521
ДОБЪР АПЕТИТ

# 11
  • Мнения: 795
Само се запичат ли, няма ли да станат много сухи? Или ги покривате с капак Thinking

# 12
  • Мнения: 308
аз не доливам вода нито ги захлупвам с капак. Един или два пъти ги разбърквам но преди да станат меки и за да не станат на парчета.

# 13
  • Мнения: 111
не без капак или фолио,просто слагам около 150 мл.бира и мнoгo масло,след като изври малко пак доливам колкото е нужно
НЕ СТАВАТ СУХИ,МНОГО СА ВКУСНИ ТАКА?ОПИТАЙ
И ПОСЛЕ ДА СИ КАЖЕШ МНЕНИЕТО Grinning

# 14
  • Мнения: 70
розмарина ми е пресен и слагам един стрък

заедно със стеблото ли?  Embarassed

# 15
  • Мнения: 3 302
Имам подобна рецепта за картофи, само че с мащерка  Wink

# 16
  • Мнения: 674
И аз ще ги пробвам! Звучи ми лесно и вкуснооо!  bouquet

# 17
  • София
  • Мнения: 10 861
А чесъна не вили мирише някак ... странно лошо като се изпече? То вече не мирише на чесън, а на нещо много неприятно ...
Как е при вас?

# 18
  • Мнения: 111
розмарина ми е пресен и слагам един стрък

заедно със стеблото ли?  Embarassed
не без него,само листенцата,макар че никак не ми изглеждат като листенца Joy newsm78 Joy

# 19
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Най - накрая тази вечер ги спретнахме като гарнитура на едно пиленце на грил. Ето ги :



Сложих някъде към 2 суп. лъжици зехтин да покрие дъното на тавичката, изсипах картофите вътре, посолих ги и отгоре сложих розмарина, 2 големи скилидки чесън разполовени на две , и поръсих с галета.
По - вкусни и хрупкави картофки не бяхме яли   bouquet

# 20
  • Мнения: 3 549
Много вкусно изглеждат, но да попитам никаква вода ли не се слага Embarassed

# 21
  • София
  • Мнения: 10 861
Много вкусно изглеждат, но да попитам никаква вода ли не се слага Embarassed

Да, наистина  Thinking Няма ли да загорят?

# 22
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Много вкусно изглеждат, но да попитам никаква вода ли не се слага Embarassed

Не, само зехтин да покрие дъното, но аз сложих две пълни супени лъжици и после  с пръсти размазах хубаво за да отиде навсякъде.
Фурната не трябва да е много силна. Първо на 200 за около 10 -15 мин и после намалих на 180 за още около 20 мин.
Като са хванали златиста коричка отдолу махаш от фурната и разбъркваш след около 10 мин да изстинат малко.

# 23
  • Мнения: 3 549
Много вкусно изглеждат, но да попитам никаква вода ли не се слага Embarassed

Не, само зехтин да покрие дъното, но аз сложих две пълни супени лъжици и после  с пръсти размазах хубаво за да отиде навсякъде.
Фурната не трябва да е много силна. Първо на 200 за около 10 -15 мин и после намалих на 180 за още около 20 мин.
Като са хванали златиста коричка отдолу махаш от фурната и разбъркваш след около 10 мин да изстинат малко.

Благодаря Миличка, много точн обяснение. Довечера  и аз ще пробвам  bouquet

# 24
  • София
  • Мнения: 10 861
А печеният чесън не прегаря ли?

# 25
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
А печеният чесън не прегаря ли?

Не, той е върху картофите, после след като са готови се маха  Peaceсамо за аромат

# 26
  • София
  • Мнения: 10 861
Аха, ще ги пробвам и аз значи. Само това ми е проблемът, че когато се запече чесън, започва да мирише особено, губи неговият си аромат и придобива един такъв силен и остър ...
Ще пробвам на малко количество да видим какво ще стане.
Мерси за съвета   bouquet

# 27
  • Мнения: 11 529
Аха, ще ги пробвам и аз значи. Само това ми е проблемът, че когато се запече чесън, започва да мирише особено, губи неговият си аромат и придобива един такъв силен и остър ...
Ще пробвам на малко количество да видим какво ще стане.
Мерси за съвета   bouquet

Мирише неприятно само докато се пекат картофките, но пък после са ммммм Heart Eyes.

# 28
  • София
  • Мнения: 10 861
Аха, ще ги пробвам и аз значи. Само това ми е проблемът, че когато се запече чесън, започва да мирише особено, губи неговият си аромат и придобива един такъв силен и остър ...
Ще пробвам на малко количество да видим какво ще стане.
Мерси за съвета   bouquet

Мирише неприятно само докато се пекат картофките, но пък после са ммммм Heart Eyes.

А, ок  Heart Eyes За довечера ще ги направя Blush

# 29
  • Sofia
  • Мнения: 1 121
Аз лично като по-мързеливичка, си слагам чесън на прах. Става фантастично Peace

# 30
  • Мнения: 3 831
Знам ги тия картофи. Много ги обичам. Приготвт ги в много ресторанти.

Лошото е, че не мога да ям чесън, защото много ми пада кръвното. Дори да е минал през термична обработка, пак ми прилошава след ядене Sad

# 31
  • София
  • Мнения: 10 861
Направих картовките в малко количество, заради това, че ме беше страх от лошата миризма на изгорял чесън. Докато се печаха наистина кофти мирише, но после, като отстраних парченцата чесън, картофките ухаеха божествено. Другият път ще направя в по-голяма доза, много ни харесаха. Peace

# 32
  • Бургас
  • Мнения: 3 553
Направих ги, но сложиш сух чесън, вкусни бяха.
Май прекалих с бъркането, защото не можаха да хванат много златна коричка, пекох ги около час.

# 33
  • Мнения: 187
И аз ги правя редовно само че малко по различно режа ги на кубчета не много големи завирам малко вода и ги потапям за около 3 минути вадя изцеждам ги добре,и поръсвам с галета слагам повечко розмарин и сух чесън и сол-като всичко гледам да полепне по картофите ,слагам олио или зехтин  в тавичката  в която ще ги пека и ги слагам във фурната за около 15-20 минути и от време на време внимателно ги разбърквам ето и снимка    а може и по друг начин да се направят също така са много вкусни нарязвам картофите на кубчета не много големи ,слагам в тавата олио слагам картофите и нарязвам лук на тънки полумесеци,сол,черен пипер по желание и обилно поръсвам с розмарин пека за около 30 минути    Peace

Последна редакция: пт, 30 май 2008, 10:43 от madagascar

# 34
  • София
  • Мнения: 10 861
А във вкуса има ли разлика като се приготвят със сух чесън (брашно от чесън) и с пресен (от скилидка)?

# 35
  • Мнения: 187
А във вкуса има ли разлика като се приготвят със сух чесън (брашно от чесън) и с пресен (от скилидка)?
аз не го правя с брашно от чесън слагам смлян не на много ситно чесън винаги използвам него за меса и картофите ,чесъна от скилида много силно ми мирише но това  е въпрос на вкус и по двата начина може да се направи  Peace

# 36
  • София
  • Мнения: 10 861
А във вкуса има ли разлика като се приготвят със сух чесън (брашно от чесън) и с пресен (от скилидка)?
аз не го правя с брашно от чесън слагам смлян не на много ситно чесън винаги използвам него за меса и картофите ,чесъна от скилида много силно ми мирише но това  е въпрос на вкус и по двата начина може да се направи  Peace

Как така смлян? Готов ли го купуваш или си го приготвяш сама?

# 37
  • Мнения: 187
А във вкуса има ли разлика като се приготвят със сух чесън (брашно от чесън) и с пресен (от скилидка)?
аз не го правя с брашно от чесън слагам смлян не на много ситно чесън винаги използвам него за меса и картофите ,чесъна от скилида много силно ми мирише но това  е въпрос на вкус и по двата начина може да се направи  Peace

Как така смлян? Готов ли го купуваш или си го приготвяш сама?
готов го купувам като грис нещо подобно дори малко по едър е тук купувам също и олио с миризма на чесън и от него съм слагала когато съм нямала сух 

# 38
  • София
  • Мнения: 10 861
А във вкуса има ли разлика като се приготвят със сух чесън (брашно от чесън) и с пресен (от скилидка)?
аз не го правя с брашно от чесън слагам смлян не на много ситно чесън винаги използвам него за меса и картофите ,чесъна от скилида много силно ми мирише но това  е въпрос на вкус и по двата начина може да се направи  Peace

Как така смлян? Готов ли го купуваш или си го приготвяш сама?
готов го купувам като грис нещо подобно дори малко по едър е тук купувам също и олио с миризма на чесън и от него съм слагала когато съм нямала сух 

А, може би затова не те разбрах, сега виждам, че си в Италия  Blush
Може би тук горе долу като описание този чесън се припокрива с гранулираният чесън на Котани  Thinking

# 39
  • Мнения: 187
А във вкуса има ли разлика като се приготвят със сух чесън (брашно от чесън) и с пресен (от скилидка)?
аз не го правя с брашно от чесън слагам смлян не на много ситно чесън винаги използвам него за меса и картофите ,чесъна от скилида много силно ми мирише но това  е въпрос на вкус и по двата начина може да се направи  Peace

Как така смлян? Готов ли го купуваш или си го приготвяш сама?
готов го купувам като грис нещо подобно дори малко по едър е тук купувам също и олио с миризма на чесън и от него съм слагала когато съм нямала сух 

А, може би затова не те разбрах, сега виждам, че си в Италия  Blush
Може би тук горе долу като описание този чесън се припокрива с гранулираният чесън на Котани  Thinking
Незнам Вивиан не съм купувала в БГ сух чесън ,но тук има и такъв както казваш ти брашно от чесън,но не го купувам че като се овлажни и става на бучки в шишенцето  Hug

# 40
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 352
Хайде, чакаме поредната снимка!  Peace

# 41
  • Мнения: 224
Хайде, чакаме поредната снимка!  Peace
каква снимка на сухия чесън  на madagascar ли? Joy Joy в кръга на майтапа го казах ,но не мога да разбера найстина каква снимка  Peace

# 42
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 352
petya-81, поредната снимка на изпълнението на рецептата имам предвид!  Hug

# 43
  • Мнения: 224
petya-81, поредната снимка на изпълнението на рецептата имам предвид!  Hug
Peace Hug разбрах

# 44
  • Мнения: 15 630
На мен пък картофите не ми харесаха. Ужасен дъх на чесън и не бяха хрупкави.

# 45
  • Мнения: 187
На мен пък картофите не ми харесаха. Ужасен дъх на чесън и не бяха хрупкави.
с какъв чесън ги направи суров от скилида или сух? аз затова предпочитам сухия пресния от скилида ми е много натрпчив 

# 46
  • София
  • Мнения: 10 861
На мен пък картофите не ми харесаха. Ужасен дъх на чесън и не бяха хрупкави.

Да, от чесъна който като се препече така се получава. Обаче аз го отстраних от тавата (така ме посъветваха тук момичетата) и бяха много приятни на вкус.
Другият път че ги направя със сух чесън, да видя как ще са.

# 47
  • Мнения: 15 630
Направих ги със скилидки чесън. Следващият път ще ги бланширам предварително и без никакъв чесън. Още всичко ми мирише.

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт