Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 май 2008, 23:48 ч.

Хранене по време на полет

 • 3 882
 • 73
 •   1
Отговори
 • Мнения: 185
Подтикната от темата "Ракия и Самолет" аз ще отворя тази за млякото на бебчо и полета. ТА:

Ще пътувам за България през лятото и съм в голяма Чуденка???  newsm78 
Как ще нахраня бебчо. Полетът трае около два часа и като сметна грубо трябва да съм два часа преди полета на летището, докато стигна до летището с колата ми трябва още около час, после в българско пак чакане и една груба сметка ще сме по пътищата с бебчо около 7-8 часа, недай си боже и повече.Тъй като имам "злоядо дете", което яде само на столче с играчки, реших, че ще е най-добре да мина на варианта "Мляко" - т.е. да му давам да пие мляко докато не стигнем до в къщи в БГ....Даааа, но възниква другия проблем, как да пренеса термос с топла вода в ръчния багаж, сухото мляко, няколко шишета - за да мога да му приготвя на полеви условия млякото и да го нахраня?????

Ей това се чудя и моля да споделите опит от вашите полети, че ми е за първи път с бебчо и съм в паника.

ПП - 1.  Да добавя, че като злояди, яде само когато е сам в стаята, на столче и с два тона играчки пред него т.е. варианта да го храня с пюре или каша някъде докато чакам тотално отпада. Сега сме на 9 месеца, ще летим след месец за БГ.
        2.  Ще летим със Skyeurope

Благодаря на всички, които ми помогнат с някакви решения   bouquet
       

# 1
 • Мнения: 185
Забравих да допълня, че се храни на 3-часов интервал - т.е. ще трябва да го храня поне минимум 2 пъти

# 2
 • Мнения: 3 885
Течности и храни zа бебета са раzреШени, само ги покаzваШ и каzваШ, че са zа детето. Най_много да те накарат да отпиеШ от водата. Не съм хранила никога с АМ, но по логиката на практичността си го представям така_ 3 ШиШета със сипана вече вътре порцийка сухо мляко и един термос 0,7л с топла вода. На място само доливаШ, клатиШ и даваШ, а и теzи обЩо 4 ШиЩенца няма да натоварят много багажа ти.
За другото_ ако детето е гладно Ще яде. Ако не яде най_вероятно не е гладно и аz в никакъв случай не бих правила и невъzможното над облаците, zа да яде, нито пък бих спаzвала стриктно някакви часове. Полетът е стрес и zа големи и zа малки, нови впечатления и т.н., не е zадължително да му се дояде в самолета точно на 3 часа Wink Важното е да му предложиШ пък ако Ще. Дето се каzва и ниЩо да не яде преz теzи 7 часа пак ниЩо няма да му стане, важното е да пие достатъчно вода, а "манджата" Ще си я навакса като се настаните на спокойствие.
Аz съм хранила и в самолета и на летиЩето, където падне и където ни настигне глада Simple Smile
Лек полет.

# 3
 • в сърцето на един мъж...
 • Мнения: 5 732
И аз като Биба - хранили сме се и на летището, и в самолета. Няма никакво значение интервала - зависи кога ще си поиска детето. Няма да имаш проблем с термосите - казваш, че е за детето, не правят проблеми. Единственото място, на което спориха с мен и ми доказваха, че не съм права беше българско летище, ама като им спретнах един скандал и се "оправиха" Mr. Green Слагаш дозата мляко в шишето и после само доливаш. По принцип можеш да помолиш стюардесите - винаги са много отзивчиви и могат да ти осигурят топла вода, имай предвид обаче, че е ужасно вряла, т.е. ти пак трябва да имаш нещо, с което да я разредиш.

# 4
 • Мнения: 4 399
Както вече са ти казали, пренасянето на течности не е проблем, когато са за бебе. Нашите полети са били значително по-кратки, но по 1 път ми се е налагало да храня. Още повече че при излитане и кацането е добре детето да пие нещо. В повечето случаи си носех млякото направено от вкъщи в термо чанта и не съм го приготвяла на място. Никога не съм имала проблеми. Но ако те е страх, можеш да си купиш от бутилките с готово мляко и да помолиш да ти го стоплят в самолета. Моята дъщеря не одобри това мляко особено, но ако детето ти го пие, е сравнително лесно. Ако пък се спреш на АМ на прах, също можеш да дадеш да ти стоплят водата и нямаш нужда от термос. Аз винаги нося по 1 шише бебешка вода запечатано фабрично с фолио и на летището само като видят картинката с бебето и че е запечатано, ме пускат без проблеми.

# 5
 • Мнения: 185
Благодаря Ви за съветите,
но проблемът при нас е, че и млякото едвам пием, че пие специално мляко, защото другите не ги иска и ще трябва да си нося в торбичка явно от млякото. Относно термоса с топла вода - задължително ли трябва да е детски термос, не може ли от обикновенните? и защо до 0,7 л топла вода?

Ще последвам съвета на Вяра и ще си купя бутилчици с детска вода, но пък те са по 0,5 л. и незнам дали няма да се заядът на летището?
И явно трябва да си купя повече шишета от Чико /от такива пием/, за да имам в наличност повече, защото нашият режим на хранене е доста по различен - между храненията с каши и пюрета пие по 100 мл. мляко, ако не му го дам е нервен и така си я караме вече 3-ти месец.
А на летището докато чакам, сигурно има столчета за хранене и стаи за преобличане на бебчо, ако много нервничи да се пробвам с едно пюре от бурканче? - Надявам се няма да е проблем да нося такова бурканче в ръчния си багаж - за всеки случай, знам ли, трябва да съм подготвенна за всякакви изненади

Геиа - както описваш, трябва да разпределя сухото мляко в шишетата му на Чико и после да доливам вода. А не може ли да нося в пакетче малко сухо мляко и на место да разпределям в зависимост от това, колко пъти ще пие????

А това за полета при излитане и кацане, че трябва да пие - и това ме притеснява...и с водата се лъжем за да пие, гледа си висящите играчки, че да пие било то вода или мляко....абе трудно ми е бебето, много е буен и сякъш няма навика да яде и да пие

Много питам май, извинявайте, но ми е притеснено

# 6
 • Мнения: 707
Че няма да е както у вас - няма да е. Не е задължително да е детски термос, но толкова много топла вода няма да ти трябва (повече от 0,7 литра).
АМ можеш предварително да си насипеш в дозатора (продават ги в бебешките магазини) - много удобно и практично.
Аз лично си носех 2 шишета с по 200 мл. вода и правех млякото на място. Че няма да е идеалната Т° не е болка за умиране. Ако е гладно детето - яде, ако не като огладнее пак яде  Wink.
На летището няма проблем да му дадеш пюре. Може и да има столчета за хранее, не съм видяла, но не съм и търсила. На всички летища има помещения за повиване на бебета. А ако не намериш - импровизираш с чантата за повиване. 
За уравновесяване налягането при излитане и кацане не е задължително да даваш вода или мляко, и залъгалката биберон върши същата работа  Peace.

И успокой се - колкото е по-малко детето толкова е по-лесно в самолета. Чакай да проходи и тогава се опитай да го държиш 2 часа на коленете ти  Mr. Green (при кратки полети).

# 7
 • Мнения: 3 885
Oтносно термоса с топла вода - задължително ли трябва да е детски термос, не може ли от обикновенните? и защо до 0,7 л топла вода?

О не, нямах това предвид, съжалявам, че си го разбрала грешно Embarassed ако искаш си вземи и 2 литра топла вода, ако мислиш, че детето ти ще изпие 2 литра мляко, ама не вярвам Simple Smile това беше само пример. Понеже останах с впечатлението, че се притесняваш как ще носиш много багаж (шишета, термоси, млека) и затова ти дадох пример, че за да си нахраниш детето на път не е нужен много багаж.

ще си купя бутилчици с детска вода, но пък те са по 0,5 л. и незнам дали няма да се заядът на летището?
.........

Пак повтарям и потретвам, че води и храни за бебетата са разрешени, просто го запомни и край с притеснението Wink


А не може ли да нося в пакетче малко сухо мляко и на место да разпределям в зависимост от това, колко пъти ще пие????
Разбира се, че може, ние просто предложихме по-лесния вариант, за да не ти се налага по пътя да мериш и сипваш лъжички мляко в шишето, но ако другият вариант е по-удобен за теб- вземи си пакетче....

На летището едва ли ще ви остане много време да седите някъде и да се храните дълго и в столче. Докато предадеш багажа идва време за контрола на ръчния багаж, после докато минеш от там, да стигнеш до изхода, който ти трябва и хоп дошло време да се качваш в самолета. Като кацнете пък , докато мине пасконтрола излиза и багажа, най-много 10-15 мин да почакате и айде навън.
Прекалено много го мислиш този полет, като пристигнете ще ти бъде чак смешно за какви неща си мислила Wink

# 8
 • Мнения: 2 662
Прекалено много го мислиш този полет, като пристигнете ще ти бъде чак смешно за какви неща си мислила Wink

 Peace

# 9
 • Мнения: 9 237
Откъде ще летиш? (пишеш за местожителство Чад и Ливан, затова питам). Това също е много съществено. Европейските летища имат друга политика по отношение на бебешките храни в сравнение с американските например. Скоро четох из американската такава за полети и там пишеха момичетата, че са връщали водата на проверка на ръчния багаж и се е наложило да купуват от баровете по летището.
Най-добре е да провериш на самото летище каква е политиката, каква вода продават на самото летище след паспортна проверка. Стюардесите винаги ще ти затоплят водата.

# 10
 • Монреал
 • Мнения: 1 467
Няма нужда да мъкнеш термоси с вода. Вземи си кутията с АМ, 1 или 2 шишета, и си вземете 1-2 бутилки изворна вода. Стюардесите ще ти я затоплят в самолета. Не би трябвало да ти направят проблем за водата, щом е за бебето.

Има и друг вариант - вземете от готовото течно АМ - в малки бутилчици - така пък съвсем няма да ви направят проблем.

# 11
 • Мнения: 185
Вечерница, ще летя от Австрия, а в другите държави работя и пътувам често, ....е сега съм в пауза заради бебчо ...после пак

Тарик мом - ние пием само специално ниско лактозно, което след приготвянето веднага се консумира, ако не се изхвърля до час. 
Явно ще мъкна бутилка, но и термос за топла вода, само да не правят проблем за термоса...

# 12
 • Мнения: 382
kaninova, и аз ще летя след два месеца с 4 месечно бебе и съм също толкова притеснена Rolling Eyes
Аз все още я кърмя,но мисля,че няма да имам дълго време тази екстра.А и нашия полет е дълъг с два самолета сме,а и на Прага ще стоим 5 часа #Crazy
Мислех си,ако ми се наложи да си нося само млякото и шишета,а в самолета да моля за топла вода.Проблема е и с това пиене при кацане и излитане.Тя категорично отказва да пие вода,а ако е яла скоро няма да иска да пие и мляко.КАКВО ПРАВИТЕ ТОГАВА?

# 13
 • Мнения: 195
биберон залъгалка върши същата работа.

# 14
 • Italia
 • Мнения: 4 492
kaninova, и аз ще летя след два месеца с 4 месечно бебе и съм също толкова притеснена Rolling Eyes
Аз все още я кърмя,но мисля,че няма да имам дълго време тази екстра.А и нашия полет е дълъг с два самолета сме,а и на Прага ще стоим 5 часа #Crazy
Мислех си,ако ми се наложи да си нося само млякото и шишета,а в самолета да моля за топла вода.Проблема е и с това пиене при кацане и излитане.Тя категорично отказва да пие вода,а ако е яла скоро няма да иска да пие и мляко.КАКВО ПРАВИТЕ ТОГАВА?


БебинЩайн а биберон залъгалка не би ли спасил положението?  Simple Smile

Нормално е 4овек да се притеснява.Миналата година малката ми дъЩеря беШе на 3 месеца когато си летяхме до България. Хранех я с АМ. Бях си приготвила един дозатор с три дози АМ и две празни ШиШета. Вси4ко мина по_добре ,отколкото предполагах.Детенце спа и при излитане и при кацане та не ни се наложи дори да се храним по време на полета. Само на връЩане свърШи голямата работа то4но преди да тръгнат да ни товарят на автобуса за откарване към самолета та се наложи едно бързо сменяне на памперс (механиците на Ферари пасти да ядат  Mr. Green ) както си лежеШе в коли4ката и толкоз.

Канинова,само искам да ти кажа,4е трябва да се примириШ с мисълта,4е за децата едно пътуване дори и кратко е стрес в добрия смисъл на думата и режима им през въпросния ден малко или много се наруШава.Тъй ,4е детенце може да не яде, да не спи и да не върШи оби4айните си работи колкото и ти да се опитваШ да му осигуриШ вси4ки "удобства",но разбира се това не бива да те ШаШка особено много.  Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт