Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 5 май 2008, 23:48 ч.

Хранене по време на полет

 • 3 883
 • 73
 •   1
Отговори
 • Мнения: 185
Подтикната от темата "Ракия и Самолет" аз ще отворя тази за млякото на бебчо и полета. ТА:

Ще пътувам за България през лятото и съм в голяма Чуденка???  newsm78 
Как ще нахраня бебчо. Полетът трае около два часа и като сметна грубо трябва да съм два часа преди полета на летището, докато стигна до летището с колата ми трябва още около час, после в българско пак чакане и една груба сметка ще сме по пътищата с бебчо около 7-8 часа, недай си боже и повече.Тъй като имам "злоядо дете", което яде само на столче с играчки, реших, че ще е най-добре да мина на варианта "Мляко" - т.е. да му давам да пие мляко докато не стигнем до в къщи в БГ....Даааа, но възниква другия проблем, как да пренеса термос с топла вода в ръчния багаж, сухото мляко, няколко шишета - за да мога да му приготвя на полеви условия млякото и да го нахраня?????

Ей това се чудя и моля да споделите опит от вашите полети, че ми е за първи път с бебчо и съм в паника.

ПП - 1.  Да добавя, че като злояди, яде само когато е сам в стаята, на столче и с два тона играчки пред него т.е. варианта да го храня с пюре или каша някъде докато чакам тотално отпада. Сега сме на 9 месеца, ще летим след месец за БГ.
        2.  Ще летим със Skyeurope

Благодаря на всички, които ми помогнат с някакви решения   bouquet
       

# 1
 • Мнения: 185
Забравих да допълня, че се храни на 3-часов интервал - т.е. ще трябва да го храня поне минимум 2 пъти

# 2
 • Мнения: 3 885
Течности и храни zа бебета са раzреШени, само ги покаzваШ и каzваШ, че са zа детето. Най_много да те накарат да отпиеШ от водата. Не съм хранила никога с АМ, но по логиката на практичността си го представям така_ 3 ШиШета със сипана вече вътре порцийка сухо мляко и един термос 0,7л с топла вода. На място само доливаШ, клатиШ и даваШ, а и теzи обЩо 4 ШиЩенца няма да натоварят много багажа ти.
За другото_ ако детето е гладно Ще яде. Ако не яде най_вероятно не е гладно и аz в никакъв случай не бих правила и невъzможното над облаците, zа да яде, нито пък бих спаzвала стриктно някакви часове. Полетът е стрес и zа големи и zа малки, нови впечатления и т.н., не е zадължително да му се дояде в самолета точно на 3 часа Wink Важното е да му предложиШ пък ако Ще. Дето се каzва и ниЩо да не яде преz теzи 7 часа пак ниЩо няма да му стане, важното е да пие достатъчно вода, а "манджата" Ще си я навакса като се настаните на спокойствие.
Аz съм хранила и в самолета и на летиЩето, където падне и където ни настигне глада Simple Smile
Лек полет.

# 3
 • в сърцето на един мъж...
 • Мнения: 5 745
И аз като Биба - хранили сме се и на летището, и в самолета. Няма никакво значение интервала - зависи кога ще си поиска детето. Няма да имаш проблем с термосите - казваш, че е за детето, не правят проблеми. Единственото място, на което спориха с мен и ми доказваха, че не съм права беше българско летище, ама като им спретнах един скандал и се "оправиха" Mr. Green Слагаш дозата мляко в шишето и после само доливаш. По принцип можеш да помолиш стюардесите - винаги са много отзивчиви и могат да ти осигурят топла вода, имай предвид обаче, че е ужасно вряла, т.е. ти пак трябва да имаш нещо, с което да я разредиш.

# 4
 • Мнения: 4 399
Както вече са ти казали, пренасянето на течности не е проблем, когато са за бебе. Нашите полети са били значително по-кратки, но по 1 път ми се е налагало да храня. Още повече че при излитане и кацането е добре детето да пие нещо. В повечето случаи си носех млякото направено от вкъщи в термо чанта и не съм го приготвяла на място. Никога не съм имала проблеми. Но ако те е страх, можеш да си купиш от бутилките с готово мляко и да помолиш да ти го стоплят в самолета. Моята дъщеря не одобри това мляко особено, но ако детето ти го пие, е сравнително лесно. Ако пък се спреш на АМ на прах, също можеш да дадеш да ти стоплят водата и нямаш нужда от термос. Аз винаги нося по 1 шише бебешка вода запечатано фабрично с фолио и на летището само като видят картинката с бебето и че е запечатано, ме пускат без проблеми.

# 5
 • Мнения: 185
Благодаря Ви за съветите,
но проблемът при нас е, че и млякото едвам пием, че пие специално мляко, защото другите не ги иска и ще трябва да си нося в торбичка явно от млякото. Относно термоса с топла вода - задължително ли трябва да е детски термос, не може ли от обикновенните? и защо до 0,7 л топла вода?

Ще последвам съвета на Вяра и ще си купя бутилчици с детска вода, но пък те са по 0,5 л. и незнам дали няма да се заядът на летището?
И явно трябва да си купя повече шишета от Чико /от такива пием/, за да имам в наличност повече, защото нашият режим на хранене е доста по различен - между храненията с каши и пюрета пие по 100 мл. мляко, ако не му го дам е нервен и така си я караме вече 3-ти месец.
А на летището докато чакам, сигурно има столчета за хранене и стаи за преобличане на бебчо, ако много нервничи да се пробвам с едно пюре от бурканче? - Надявам се няма да е проблем да нося такова бурканче в ръчния си багаж - за всеки случай, знам ли, трябва да съм подготвенна за всякакви изненади

Геиа - както описваш, трябва да разпределя сухото мляко в шишетата му на Чико и после да доливам вода. А не може ли да нося в пакетче малко сухо мляко и на место да разпределям в зависимост от това, колко пъти ще пие????

А това за полета при излитане и кацане, че трябва да пие - и това ме притеснява...и с водата се лъжем за да пие, гледа си висящите играчки, че да пие било то вода или мляко....абе трудно ми е бебето, много е буен и сякъш няма навика да яде и да пие

Много питам май, извинявайте, но ми е притеснено

# 6
 • Мнения: 707
Че няма да е както у вас - няма да е. Не е задължително да е детски термос, но толкова много топла вода няма да ти трябва (повече от 0,7 литра).
АМ можеш предварително да си насипеш в дозатора (продават ги в бебешките магазини) - много удобно и практично.
Аз лично си носех 2 шишета с по 200 мл. вода и правех млякото на място. Че няма да е идеалната Т° не е болка за умиране. Ако е гладно детето - яде, ако не като огладнее пак яде  Wink.
На летището няма проблем да му дадеш пюре. Може и да има столчета за хранее, не съм видяла, но не съм и търсила. На всички летища има помещения за повиване на бебета. А ако не намериш - импровизираш с чантата за повиване. 
За уравновесяване налягането при излитане и кацане не е задължително да даваш вода или мляко, и залъгалката биберон върши същата работа  Peace.

И успокой се - колкото е по-малко детето толкова е по-лесно в самолета. Чакай да проходи и тогава се опитай да го държиш 2 часа на коленете ти  Mr. Green (при кратки полети).

# 7
 • Мнения: 3 885
Oтносно термоса с топла вода - задължително ли трябва да е детски термос, не може ли от обикновенните? и защо до 0,7 л топла вода?

О не, нямах това предвид, съжалявам, че си го разбрала грешно Embarassed ако искаш си вземи и 2 литра топла вода, ако мислиш, че детето ти ще изпие 2 литра мляко, ама не вярвам Simple Smile това беше само пример. Понеже останах с впечатлението, че се притесняваш как ще носиш много багаж (шишета, термоси, млека) и затова ти дадох пример, че за да си нахраниш детето на път не е нужен много багаж.

ще си купя бутилчици с детска вода, но пък те са по 0,5 л. и незнам дали няма да се заядът на летището?
.........

Пак повтарям и потретвам, че води и храни за бебетата са разрешени, просто го запомни и край с притеснението Wink


А не може ли да нося в пакетче малко сухо мляко и на место да разпределям в зависимост от това, колко пъти ще пие????
Разбира се, че може, ние просто предложихме по-лесния вариант, за да не ти се налага по пътя да мериш и сипваш лъжички мляко в шишето, но ако другият вариант е по-удобен за теб- вземи си пакетче....

На летището едва ли ще ви остане много време да седите някъде и да се храните дълго и в столче. Докато предадеш багажа идва време за контрола на ръчния багаж, после докато минеш от там, да стигнеш до изхода, който ти трябва и хоп дошло време да се качваш в самолета. Като кацнете пък , докато мине пасконтрола излиза и багажа, най-много 10-15 мин да почакате и айде навън.
Прекалено много го мислиш този полет, като пристигнете ще ти бъде чак смешно за какви неща си мислила Wink

# 8
 • Мнения: 2 662
Прекалено много го мислиш този полет, като пристигнете ще ти бъде чак смешно за какви неща си мислила Wink

 Peace

# 9
 • Мнения: 9 241
Откъде ще летиш? (пишеш за местожителство Чад и Ливан, затова питам). Това също е много съществено. Европейските летища имат друга политика по отношение на бебешките храни в сравнение с американските например. Скоро четох из американската такава за полети и там пишеха момичетата, че са връщали водата на проверка на ръчния багаж и се е наложило да купуват от баровете по летището.
Най-добре е да провериш на самото летище каква е политиката, каква вода продават на самото летище след паспортна проверка. Стюардесите винаги ще ти затоплят водата.

# 10
 • Монреал
 • Мнения: 1 467
Няма нужда да мъкнеш термоси с вода. Вземи си кутията с АМ, 1 или 2 шишета, и си вземете 1-2 бутилки изворна вода. Стюардесите ще ти я затоплят в самолета. Не би трябвало да ти направят проблем за водата, щом е за бебето.

Има и друг вариант - вземете от готовото течно АМ - в малки бутилчици - така пък съвсем няма да ви направят проблем.

# 11
 • Мнения: 185
Вечерница, ще летя от Австрия, а в другите държави работя и пътувам често, ....е сега съм в пауза заради бебчо ...после пак

Тарик мом - ние пием само специално ниско лактозно, което след приготвянето веднага се консумира, ако не се изхвърля до час. 
Явно ще мъкна бутилка, но и термос за топла вода, само да не правят проблем за термоса...

# 12
 • Мнения: 382
kaninova, и аз ще летя след два месеца с 4 месечно бебе и съм също толкова притеснена Rolling Eyes
Аз все още я кърмя,но мисля,че няма да имам дълго време тази екстра.А и нашия полет е дълъг с два самолета сме,а и на Прага ще стоим 5 часа #Crazy
Мислех си,ако ми се наложи да си нося само млякото и шишета,а в самолета да моля за топла вода.Проблема е и с това пиене при кацане и излитане.Тя категорично отказва да пие вода,а ако е яла скоро няма да иска да пие и мляко.КАКВО ПРАВИТЕ ТОГАВА?

# 13
 • Мнения: 195
биберон залъгалка върши същата работа.

# 14
 • Italia
 • Мнения: 4 492
kaninova, и аз ще летя след два месеца с 4 месечно бебе и съм също толкова притеснена Rolling Eyes
Аз все още я кърмя,но мисля,че няма да имам дълго време тази екстра.А и нашия полет е дълъг с два самолета сме,а и на Прага ще стоим 5 часа #Crazy
Мислех си,ако ми се наложи да си нося само млякото и шишета,а в самолета да моля за топла вода.Проблема е и с това пиене при кацане и излитане.Тя категорично отказва да пие вода,а ако е яла скоро няма да иска да пие и мляко.КАКВО ПРАВИТЕ ТОГАВА?


БебинЩайн а биберон залъгалка не би ли спасил положението?  Simple Smile

Нормално е 4овек да се притеснява.Миналата година малката ми дъЩеря беШе на 3 месеца когато си летяхме до България. Хранех я с АМ. Бях си приготвила един дозатор с три дози АМ и две празни ШиШета. Вси4ко мина по_добре ,отколкото предполагах.Детенце спа и при излитане и при кацане та не ни се наложи дори да се храним по време на полета. Само на връЩане свърШи голямата работа то4но преди да тръгнат да ни товарят на автобуса за откарване към самолета та се наложи едно бързо сменяне на памперс (механиците на Ферари пасти да ядат  Mr. Green ) както си лежеШе в коли4ката и толкоз.

Канинова,само искам да ти кажа,4е трябва да се примириШ с мисълта,4е за децата едно пътуване дори и кратко е стрес в добрия смисъл на думата и режима им през въпросния ден малко или много се наруШава.Тъй ,4е детенце може да не яде, да не спи и да не върШи оби4айните си работи колкото и ти да се опитваШ да му осигуриШ вси4ки "удобства",но разбира се това не бива да те ШаШка особено много.  Peace

# 15
 • Мнения: 3 521

Не се тревожи, дори и да не пие не е някаква катастрофа. Първо бебетата на тази възраст инстиктивно си въртят главата, с което изравняват налягането. Може и да ревне - това също им отпушва ушите. Гледай само да му е чисто нослето, за да може да диша спокойно.
Първият полет на дъщеря ми също беше на 4 месеца - на излитане спа, на кацане сумтя Rolling Eyes. Сег също не пие всеки път. Ушите са и ОК.

# 16
 • Мнения: 4 399
Вечерница, ще летя от Австрия, а в другите държави работя и пътувам често, ....е сега съм в пауза заради бебчо ...после пак


Ами така кажи!  Laughing Аз летя най-редовно от Австрия и никога не съм имала никакви проблеми с водата. С половин литър нямаш никакви проблеми. А за толкова кратък полет, ще ти издържи и АМ приготвено от вкъщи. Това го казвам от опит.

# 17
 • Мнения: 1 263
Количката (летен вариант) за багаж ли я давате или я взимате с вас във самолета?
А има ли някоя мама, на която и се е налагало да пътува  сама с бебе и да сменя 2 самолета?

# 18
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Количката (летен вариант) за багаж ли я давате или я взимате с вас във самолета?
А има ли някоя мама, на която и се е налагало да пътува  сама с бебе и да сменя 2 самолета?

С теб до самолета  Peace

# 19
 • Germany
 • Мнения: 1 255
Моят въпрос е: Кой сгъва количката като се предава преди влизане в самолета?? Аз с дете на ръце няма как да я сгъна  Thinking

# 20
 • Мнения: 382
Да биберон залъгалка е добра идея,но тя не я иска изобщо Mr. Green
Ще и навирам  я цицка я шише,каквото имам пък да видим Laughing
А някоя давала ли е количка зимен вариант на самолета? Аз изобщо нямам идея как стои въпроса с количките newsm78

# 21
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Моят въпрос е: Кой сгъва количката като се предава преди влизане в самолета?? Аз с дете на ръце няма как да я сгъна  Thinking

Зависи от авиокомпанията:при потегляне оттук не съм имала проблеми,сгъвали са ми я,но при пристигането в Бг картинката става по кофти.Наложи ми се да си дам детето на една жена за да мога да си я отворя  #2gunfire

# 22
 • Germany
 • Мнения: 1 255
Каква жена - случайна или стюардеса? Ей това ще бъде върна  ooooh! - аз всъщност ще кацам в Букурещ, по близо ми е до къщи  Flutter

# 23
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Каква жена - случайна или стюардеса? Ей това ще бъде върна  ooooh! - аз всъщност ще кацам в Букурещ, по близо ми е до къщи  Flutter

Ами детето ми го подържа за малко една лЮбезна жена от пътниците,която ми помогна и като слизахме от самолета.Коли4ките,понеже бяха няколко ги бяха струпали на една куп4ина под крилото на самолета и една намусена дама, явно от наземния персонал на летиЩето ни заяви "Ето ви коли4ките,вижте си коя на кой е" врътна се,ка4и се на някаква кола и отпраШи.Даже нямах време да и се развикам,толкова бързо из4езна.И по този слу4ай аз си я отворих сама. #2gunfire

# 24
 • Мнения: 707
Моят въпрос е: Кой сгъва количката като се предава преди влизане в самолета?? Аз с дете на ръце няма как да я сгъна  Thinking
Защо не пробваш да я сгънеш с 1 ръка? Това не е майтап. Опитай  Peace. Моята я сгъвам и разгъвам така (TFK Buggster).

# 25
 • Germany
 • Мнения: 1 255
Не става, пробвала съм  Crossing Arms

# 26
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Да биберон залъгалка е добра идея,но тя не я иска изобщо Mr. Green
Ще и навирам  я цицка я шише,каквото имам пък да видим Laughing
А някоя давала ли е количка зимен вариант на самолета? Аз изобщо нямам идея как стои въпроса с количките newsm78

Зимна коли4ка не става доколкото знам,заЩото трябва да може да се сгъва. Виждала съм хора да возят бебета в стол4ето за кола,зака4ено на колелата на зимната коли4ка и после стол4ето го взимат в самолета а колелата ги сгъват и предават,но пак зависи от компанията.
Най добре се обади и питай авиолиниите ,с които смятаШ да пътуваШ. Peace

# 27
 • Мнения: 707
А някоя давала ли е количка зимен вариант на самолета? Аз изобщо нямам идея как стои въпроса с количките newsm78

Тоя въпрос съм го пропуснала. Тежките комбинирани колички се предават задължително при чекирането. Само летните колички (бъгитата) се предават на входа на самолета.
Погледни на сайта на компанията с която летиш как процедират с количките, че някои имат и ограничения за тежестта на зимните колички.

# 28
 • Мнения: 4 399
Изглежда зависи от компанията и полета. Аз съм виждала и хора със зимни колички. Ти си я сгъваш, персоналът не може да знае как да сгъне твойта количка. Но никога не са ми отказали да ми държат детето. Количката я сгъвам понякога по няколко пъти защото на някой летищата трябва да мине и на лентата за проверка на ръчния багаж. Лично аз съм с най-добри впечатления от софийското летище, там ме обслужват като принцеса и ми държат детето и ме пускат без ред на опашките. Повече проблеми съм имала в това отношение по чуждите летища, но ако не се сещат им бутам детето в ръцето и им казвам да го задържат докато си сгъна количката.

# 29
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Изглежда зависи от компанията и полета. Аз съм виждала и хора със зимни колички. Ти си я сгъваш, персоналът не може да знае как да сгъне твойта количка. Но никога не са ми отказали да ми държат детето. Количката я сгъвам понякога по няколко пъти защото на някой летищата трябва да мине и на лентата за проверка на ръчния багаж. Лично аз съм с най-добри впечатления от софийското летище, там ме обслужват като принцеса и ми държат детето и ме пускат без ред на опашките. Повече проблеми съм имала в това отношение по чуждите летища, но ако не се сещат им бутам детето в ръцето и им казвам да го задържат докато си сгъна количката.

Вер4е,блазе ти.Явно аз съм без късмет. Confused А,но за пускането без ред на опаШките ,не мога да си кривя дуШата и на мен ми се слу4и два пъти и определено ми направи удоволствие. Peace

# 30
 • Мнения: 515
Аз също имам по лош опит с персонала на чуждите летища. На българското или сами се сещаха да ми я разгънат или (веднъж) ги помолих и те го направиха(малко притеснено да не я счупели).
Предавал съм пред самолета количка със зимен кош (майка ми държи бебето, аз разглобявам, а един чех ме гледа изумено). И с летен кош съм съм сгъвала. Но все в посока от България за тук. Вчера си тръгна братовчедката на мъжо и се оказа, че от Норвегия не можеш да си тръгнеш с количка в ръка. Трябвало задължително да я чекираш! Въх изненада!

# 31
 • Мнения: 4 399
Макдирочка, аз като кацна на софийското летище въздъхвам с облекчение. Laughing КОгато пътувах със сточето за кола, една жена от персонала се качи в самолета за да ми вземе детето със столчето и да го занесе до автобуса. Ето това го няма никъде по света. След това, нали съм свикнала да ме третират като последна дупка на кавала, се нареждам последна на опашките, винаги идва някой от служителите и ме води до гишето за да мина най-отпред. И накрая понеже обикновено пътувам сама с детето, ми се случи една митничарка да ми вози колиоката, защото аз трябваше да бутам количка и да дърпам гигантски куфар. А ако знаеш как се гаврят тук с майките... първо всички ще те предредят, никой няма да ти направи място, ще те избутат последна и ще се цупят че заради тебе закъснява самолета. Но най-големия ужас преживях когато ме оставиха на едно стълбище с количката, бях последна, нямаше пътници, помолих персонала да ми помогне и те ми отказаха.  #Cussing out Нищо хубаво не мога да кажа за отношението тук към майки с малки деца. Не знам, може би при вас е по-различно и затова ти се струва зле в София.

# 32
 • Съвсем в края на света
 • Мнения: 664
Мда, явно сте случили на хора. След 28 часа полет+висене по летищата ако не и повече, умрели за сън на летище София се сблъсках със супер "готин" персонал. До самолета две лели си говореха че има бебе в самолета, аз помислих, че е моето. Е не би, беше бебе на италианец. Пътуваха и двамата родители но лелите им помогнаха. Аз бях невидима. После на опашката за паспортна проверка, пуснаха италианеца първи, а мен и беба /1г и 3м/ ни оставиха да си висим последни и на опашка, ама тъй де то си е привилегия да се прибереш в родината си. Мдааа, после ме зяпаха как си свалям куфарите и си пазя детето. Пътувам с прекачване в Милано и Венецуела, такава простотия няма другаде.
mummy  беше питала, дали има някой пътувал сам с бебе и сменял самолети. Аз се прибирах сама с бебе на 10м и дъщеря ми на 4г и 4м и количка Simple Smile
Няма от какво да се притесняваш, ще се справиш. Ако няма да носиш количка, моя съвет е ръчният ти багаж да е раница.

# 33
 • Мнения: 3 885
....винаги идва някой от служителите и ме води до гишето за да мина най-отпред. ...
На бургаското летище не може да му се случи на човек такава благинка Sad Направо е кошмарно преминаването през пасконтрола, особено като се изсипят няколко самолета наведнъж. На никой не му пука, че има деца и бебета- контрольорите съвсем спокойно си оглеждат паспортите, от време на време вкарват някое име в компютъра, ама с еднопръстната система и дълго търсене на буквите, стават, ходят някъде да питат нещо ooooh! народът, натъпкан в чакалнята да припада ако иска. Първия път като кацнахме с детето имах чувството, че ще се задушим сред масите. То вярно, че сигурно 70% от пристигащите там водят поне едно дете със себе си и няма как да прекарат всички с предимство, но може да се напънат да измислят някакво облекчение...

За сгъването на количките- моето беше проходило, когато летяхме за първи път сами, но ако не беше щях да помоля някой от персонала или да ми я сгъне или да подържи детето (ако не се сетят сами де, че е добре да помогнат Wink)
Виждала съм да се предават и зимни колички на входа на самолета...

# 34
 • Мнения: 185
Biba Sparrow -Направо ме успокои  #Crazy , та аз кацам също в Бургас, че е по близо до Несебър /от където съм/ 

Вяра - ще летя от Виена, но първо трябва да стигна до града /живея във Виенернойдорф/ - има ли стълби, места, където ще се налага да нося количката на ръце, ако няма кой да ми помогне??? Не съм летяла със Скай, все с Ауа, но сега Скай има чартър до Бургас и затова.

# 35
 • Мнения: 3 885
Biba Sparrow -Направо ме успокои  #Crazy , та аз кацам също в Бургас, че е по близо до Несебър /от където съм/ 
Е ти щом си от Несебър сигурно и друг път си казала в Бургас и би трябвало да си запозната Wink Аз винаги само до там летя, защото и на мен ми е "до нас" и даже не знаех, че другите летища предлагали обслужване с предимство за майките. Може би аз имам късмет да казам все в натоварено време, когато в рамките на няколко минути са кацали 3-4 самолета и това умножено по средно 200 човека смятай за какво количество става въпрос... а контролите са толкова спокойни, няма за къде да бързат, нали тях не ги натискат на опашката. Миналото лято ми се видя обаче леко подобрение, може би заради влизането в ЕС проверяваха по- повърхностно...

# 36
 • Мнения: 1 263
Цитат на: kaninova
Ιма ли стълби, места, където ще се налага да нося количката на ръце, ако няма кой да ми помогне???
Ами замисляла ли си се, ако си сама с бебе как ще качиш количката на автобуса, който те води до самолета?
Ами стълбите, за да се качиш на самолета - в едната ръка с бебе, а в другата с количка ли ще се наложи да бъдеш?  Thinking

# 37
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Цитат на: kaninova
Ιма ли стълби, места, където ще се налага да нося количката на ръце, ако няма кой да ми помогне???
Ами замисляла ли си се, ако си сама с бебе как ще качиш количката на автобуса, който те води до самолета? Ами стълбите, за да се качиш на самолета - в едната ръка с бебе, а в другата с количка ли ще се наложи да бъдеш?  Thinking

За това няма проблем,понеже тези автобуси са много ниски и нямат стъпала за изка4ване ( съЩото е все едно да ка4иШ коли4ката на тротоар,мисля,4е всяка от нас може ). Simple Smile
За стълбите на самолета съЩо няма грижа,трябва да си носи само детето понеже коли4ката я взимат долу преди да се ка4и. Peace

# 38
 • Мнения: 3 885
Ами замисляла ли си се, ако си сама с бебе как ще качиш количката на автобуса, който те води до самолета?
Ами стълбите, за да се качиш на самолета - в едната ръка с бебе, а в другата с количка ли ще се наложи да бъдеш?  Thinking
Автобусът няма стълби и качването с количка в него е точно толкова трудно, колкото и качването на някой тротоар Wink Вдигаш предните гуми, после и задните и готово.
В самолета също не се качваш в кабината с количката. Количката пътува в багжното и ти я вземат още преди да стигнеш до стълбите. (ако има ръкав за качване в самолета, вместо стълби, си буташ количката до пред вратата на самолета и там някой от товарачите ти я взема.Макдирокче, не съм преписвала, да знаеш Wink обаче как ни е текла една и съща мисъл Laughing

# 39
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Ами замисляла ли си се, ако си сама с бебе как ще качиш количката на автобуса, който те води до самолета?
Ами стълбите, за да се качиш на самолета - в едната ръка с бебе, а в другата с количка ли ще се наложи да бъдеш?  Thinking
Автобусът няма стълби и качването с количка в него е точно толкова трудно, колкото и качването на някой тротоар Wink Вдигаш предните гуми, после и задните и готово.
В самолета също не се качваш в кабината с количката. Количката пътува в багжното и ти я вземат още преди да стигнеш до стълбите. (ако има ръкав за качване в самолета, вместо стълби, си буташ количката до пред вратата на самолета и там някой от товарачите ти я взема.Макдирокче, не съм преписвала, да знаеш Wink обаче как ни е текла една и съща мисъл Laughing

На това му се вика телепатия ,Бибе. Wink

Разсмя ме с преписването,да знаеШ  Laughing

# 40
 • Мнения: 1 263
Biba Sparrow, mcdirock, благодаря за разяснението!   bouquet Не бях обръщала внимание, че автобуса е толкова нисък.  newsm78
За съжаление от там от където  ще пътувам не съм забелязала да има ръкав за качване на самолета, а самите стюардеси чакат горе след стълбите .

# 41
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Biba Sparrow, mcdirock, благодаря за разяснението!   bouquet Не бях обръщала внимание, че автобуса е толкова нисък.  newsm78
За съжаление от там от където  ще пътувам не съм забелязала да има ръкав за качване на самолета, а самите стюардеси чакат горе след стълбите .

Споко и оттук няма ръкав за полетите до Бг и стЮардесите 4акат горе на входа на самолета. Wink

# 42
 • Мнения: 4 399


Вяра - ще летя от Виена, но първо трябва да стигна до града /живея във Виенернойдорф/ - има ли стълби, места, където ще се налага да нося количката на ръце, ако няма кой да ми помогне??? Не съм летяла със Скай, все с Ауа, но сега Скай има чартър до Бургас и затова.

Точно със Скай ме оставиха на стълбите. Не знам кой е гейта за полета до Бургас, аз летя до София. Полета до София е от един гейт кьдето има доста прилични стълби без асансьор или някакьв начин да се избегнат. Накрая като видяха че ще им забавя полета едно момЧе все пак ми помогна с количката, но първо ми скьсаха нервите, после им вдигнах скандал и накрая трьгнах да се оправям някак сама. много скапана работа. Дълго ми държа влага това обслужване и 1 година след това и аз не смеех да помисля за Скай и пътувах само с АУА. Сега пак се навих да пьтувам сьс Скай само защото детето ми е голямо и вече може да слиза само по стьлбите, а аз нося една миниатюрна количка, може би около 2 кг. Дано вашият полет да е от друг гейт, но ако не си последна, може би не е проблем да намериш някой пьтник да ти помогне. Но за мен важното в случая е че възможно някой да предлага полет за бебета с колички без да има някаква организация как да се транспортира колиЧката. От персонала ми казаха Че им било забранено да помагат за пренасянето на колички по стьлбите. Shocked И от Германия сьм летяла от гейт сьс стьлби, но там са си създали организация и аз не усетих никакьв проблем.

# 43
 • Мнения: 1 198
Здравейте момичета! Вчера пристигнах с Еър Франс от Монреал през Париж до София. За количката - моята е тежка комбинирана. Докато столчето за кола ми го чекираха и го обвиха с голям наелен и пристигна непокътнато, с количката не се получи така. Не го чекирах, а влязох до самолета с него. Помолиха ме да го сгъна и оставя в самото начало на ръкава, който водеше до самолета. Предположих че ще си я взема на излизане от самолета в Париж за да бъда с нея в транзитната зона, но не би. В Париж бях много изненадана да разбера че ще си получа количката с багажа в София. Което си имаше и добрите страни, защото в париж ми се налагаше да се придвижвам и по тесни стълби (не само стълбичката на самолета) с количка в ръка. Но от друга страна докато си намеря терминала, докато чакам в автобусчето преди да взема самолета (защото в това автобусче чакахме доста на затворени врати, аз с бебе и багаж в ръце, никой не ми отстъпи място), абе доста се оизмъчих. накрая си намерих количката с багажа, но доста поочукана и изцапана Confused И сега се чудя как да постъпя по обратния път. Дали направо да не я чекирам и да поискам поне да ми я обвият с наелон както направиха със столчето, че да не я цапат повече? Чудя се дали изобщо са имали право да правят това. Какъв беше смисълът от това че не я чекираха още в началото newsm78
Желая лек полет на всички!

# 44
 • в сърцето на един мъж...
 • Мнения: 5 745
Един единствен път съм имала проблеми и то беше при транзитен полет през Будапеща. Там бях сама и нямаше кой да ми помогне, полета беше през едни стълби, та се наложи да нося багажи столче и още куп други глупости без да ми помогне някой или поне да се опита да предложи помощ.
На Мюнхенското летище винаги ми е било лесно - организацията е такава, че става бързо, помощ ако поискаш винаги има. Количката - и зимна, и лятна винаги съм я чекирала преди да се кача на самолета, вземат я преди да се кача на стълбичката и почти винаги съм я получавала при слизане. Единствено като летях с ТУИ ми казаха, че не може да си я взема, защото багажите им са опаковани в контейнери и не знаеха в кой контейнер е. Очарована съм от летище Варна, с едно малко изключение - първия път като летяхме с пасаван на малкия, минах първа, а останах последна. Малкия беше много изнервен, гладен и още куп други неща, само защото не знаеха какво се прави с пасаваните Confused Трябваше да го оставя на количката за багаж, да търся куфарите и още куп недомислици, добре че майка ми се развика на митничарите и я пуснаха да го вземе, за да мога спокойно да мина. Общо взето сравнително бързо минавам в България. Единствено на излизане се опитаха да ми вземат термоса и бурканчетата на детето и аз вдигнах скандал, защото никъде по правилата не пише, че се налага да ми ги вземат. На Софийското летище останах очарована - пуснаха ни няколко семейства с деца първи, почти не сме имали проблеми при качването.
Не е до компания, а май до хора. На немското летище, са ми държали детето, докато си сгъна количката и се оправя, без да мърморят или да ми се карат.

# 45
 • Мнения: 780
heureuse, ние изрично винаги сме казвали, че искаме да разполагаме с количката на летището за прекачване. Веднъж си спомням не ни позволиха, защото имахме "само" 2 часа между полетите и казаха, че няма да има време да я смъкват специално отделно от другия багаж.

За големината на количката - пътували сме и с двойна: проблем няма да се иде с нея до самия самолет и да се получи веднага при слизането. Различните авиокомпании (или може би летища) процедират по различен начин. Понякога количката ни чака до самия самолет или до изхода от самолета, друг път - на специално място до лентите за получаване на багаж. Най-добре е да се пита още при качването къде трябва да си търсите количката.

За това дали някой от персонала ще помогне - опира до човека. Доколкото ми е известно, това е забранено заради застраховките (безопасност) на самите служители. Ако примерно се сецнат в кръста или разтегнат сухожилие или захапят нерв и т.н., работната им застраховка по всяка вероятност няма да ги покрие, защото сгъването на колички не е част от задълженията им.

# 46
 • Мнения: 61
И аз ще пътувам след около месец от Милано до София с 5 месечно бебче, та малко се притесних като четях темата за възможните проблеми...Но най вече исках да питам, макар да е малко вън от темата, извинете ме Embarassed , какви проблеми могат да възникнат като се пътува с пасаван, защото и ние ще сме така. Thinking

# 47
 • в сърцето на един мъж...
 • Мнения: 5 745
Пасавана има определен срок, след него трябва да издадеш документи за самоличност на детето. Определи си повече време за престой в България, тъй като трае около 1 месец направата на задграничен паспорт на детето. Проблеми, не точно, просто снимат на летището пасавана, трябва да имаш разрешение от бащата, ако си сама, че не отвличаш детето, че не сте разведени и че имаш право да го водиш в България и обратно. След това в България подаваш документи за Акт за раждане и задграничен паспорт. Предстои проверка на документите /затова е толкова дълго време/, при нас се разписаха, че ни познават и не го крада, освен това трябва да се каже къде се гледа детето. Общо взето бюрокрация и пилене на нерви.

# 48
 • Germany
 • Мнения: 1 255
Гея, Това на немските летища ли се случва???Аз в неделя летя, а нямам такъв документ с разрешение от бащата  ooooh! и никой не ме е информирал за такова нещо  Rolling Eyes

# 49
 • в сърцето на един мъж...
 • Мнения: 5 745
Децита, на българските ги искат. На немските не са ме питали нищо.

# 50
 • Germany
 • Мнения: 1 255
ох, стресна ме за момент  Crazy

Така е ОК  Peace

# 51
 • в сърцето на един мъж...
 • Мнения: 5 745
Сори Embarassed ама знам че е важно, защото българските митничари правят проблеми, особено ако детето е родено навън Confused

# 52
 • Germany
 • Мнения: 1 255
Няма проблем  Peace, аз си помислих, че говориш за немското и се шашнах. Иначе аз ще кацна в Букурещ - по близо ми е до Русе  Wink

# 53
 • Мнения: 3 885
Гея, Това на немските летища ли се случва???Аз в неделя летя, а нямам такъв документ с разрешение от бащата  ooooh! и никой не ме е информирал за такова нещо  Rolling Eyes

Мен и в Германия са ме питали веднъж за бележка от бащата, но не са стриктни, само информативно, аз нямах и пак ме пуснаха.
Беше преди 2 години, мъжът ми ни закара на летището, ние влизаме и на контрола чичкото ме пита "вие аляйнерциенд ли сте?" Викам "ми не, имаме си и татко". "А някакъв документ имате ли от него?" Казвам: "Не, ама ако искате нещо от него казвайте бързо, докато не е излязъл от летището". Каза, че няма проблем, но е добре да си нося за друг път. Попитах някакъв официален документ ли трябва да е, а той каза- не, свободен текст с подпис Shocked(че то всеки може да надраска нещо и да го подпише). Може би защото аз бях с български паспорт, а детето с немски, знам ли, може да съм предизвикала разни съмнения. Миналата година написахме една бележка за всеки случай, но никой не ми я е искал да я види. На другите немски мами също никога не са им искали такива неща и незнам аз на какъв митничар бях случила с моя късмет Crazy

# 54
 • Мнения: 185
Biba - Пак ме хвърляш в паника и чуденка  newsm78 
Нашия татко е австриец, и за да си нямам проблеми с българските митничари на връщане към Австрия другата седмица нашия татко, ще ходи в Българското посолство да издава декларация на детето.Не стига, че не подлежи под българските закони...ама така казаха от посолството  #Crazy   и ако искат и бележка на летището във Виена, че изнасям детето  ooooh! мама-миа, то и аз съм с български паспорт, а детето ще лети с австрийски, /нямам намерение да му издавам български, въпреки, че е регистриран и в България/
Още довечера ще го карам да пише бележка, че...не ща проблеми.

# 55
 • Мнения: 780
Няма проблем  Peace, аз си помислих, че говориш за немското и се шашнах. Иначе аз ще кацна в Букурещ - по близо ми е до Русе  Wink

Как ме хвърли сега и мен в размисъл по отношение на пътуване през Букурещ. А как е на границата после? Чака ли се много, минава ли се бързо?

# 56
 • Мнения: 3 885
kaninova, пак казвам, че само на мен ми се е случвало такова нещо (да ме питат за бележка) и то само веднъж, така че вероятността да ти поискат и на теб и то на австрийско летище клони към нула.
От българска страна пък никога не са ми искали нищо. Детето ми е немски гражданин и има пълното право да си се прибере в Германия и без писмената благословия на баща си Wink.
Не знам теб защо са ти казали така от посолството, но имай предвид, че не винаги са много компетентни там и понякога си смучат разни измислени правила от пръстите Crazy

# 57
 • Стара Загора
 • Мнения: 6 351
kaninova, и аз ще летя след два месеца с 4 месечно бебе и съм също толкова притеснена Rolling Eyes
Аз все още я кърмя,но мисля,че няма да имам дълго време тази екстра.А и нашия полет е дълъг с два самолета сме,а и на Прага ще стоим 5 часа #Crazy
Мислех си,ако ми се наложи да си нося само млякото и шишета,а в самолета да моля за топла вода.Проблема е и с това пиене при кацане и излитане.Тя категорично отказва да пие вода,а ако е яла скоро няма да иска да пие и мляко.КАКВО ПРАВИТЕ ТОГАВА?

когато качих малката за първи път на самолет беше на 4-ри месеца и вече не я кърмих.И нашия полет беше с прекачване-2 часа преди полета на летището,2 часа полет,4 часа престой в Прага/който се удължи на 7 часа,защото имаше проблем със самолета/ и още 3 часа втори полет  Crazy За мое учудване с малката нямаше никакъв проблем  PeaceНосих мноооого багаж  ooooh!
 Аз не съм давала нито вода,нито биберон по време на кацане и излитане  Hug
Ние след 2 седмици пътуваме за БГ,а малката откакто проходи е голяма фурия....дано успея да я укротя  Wink

# 58
 • Мнения: 382
Geia,ето това не го знаех,че трябва да посочим по-дълъг престой в БГ в пасавана.МЕРСИ! Ние си мислихме,че паспорта на малката ще стане бързо,а то #Crazy
За количката реших,че най-удобно ще ми е да си сложа стола на колелата и така да се придвижа до самолета,а зимния кош да помоля да го опаковат и да го чекирам.Иначе ще се изчанча да я нося със стола по летището.Предполагам,че няма да ми направят проблем  newsm78.

# 59
 • Italia
 • Мнения: 4 492
Geia,ето това не го знаех,че трябва да посочим по-дълъг престой в БГ в пасавана.МЕРСИ! Ние си мислихме,че паспорта на малката ще стане бързо,а то #Crazy
За количката реших,че най-удобно ще ми е да си сложа стола на колелата и така да се придвижа до самолета,а зимния кош да помоля да го опаковат и да го чекирам.Иначе ще се изчанча да я нося със стола по летището.Предполагам,че няма да ми направят проблем  newsm78.

БебинЩайн,малката е без място,нали? Ако е така трябва да се информираШ дали Ще ти дадат да ка4иШ стол4ето за кола на борда.Понякога ако има места в самолета съм виждала хора да ги ка4ват,но ако самолета е пълен не знам как се процедира,може би ги взимат заедно с останалите коли4ки и ги слагат някъде в багажното.Най_добре се обади и питай за да нямаШ неприятни изненади. Peace

# 60
 • Мнения: 9 241
МакДирокче, ако няма места, стюардесите прибират столчето на борда, не го свалят долу в багажното. Случи ми се веднъж с малкия като пътувах (май беше на 6 месеца тогава). Взеха ми го и го прибраха в кухнята при тях. След като кацнахме, ми го дадоха веднага. Но е възможно да има от компания до компания разлика и е най-добре Бебинщайн да пита.

# 61
 • Мнения: 61
Според мен зависи от авиокомпанията дали може столчето за кола да се вземе пред качване в самолета или в самия самолет или трябва се чекира с багажа. Аз специално питах компанията с която ще пътувам и със тях столчето трябва да се чекира с другия багаж. така че проверете си конкретната компания.
А това пък че в пасавана трябва да има написан срок за престой в БГ мисля че има грешка ... Thinking Пасавана е само за излизане и еднократно влизане в БГ и по скоро Geia е имала  предвид че е необходимо по дълъг престой в БГ за да се извади акт за раждане и паспорт, но според мен и за около 10 дена може да стане... не знам за акта за раждане но паспорт може и за 24 часа и за 3 дни да се извади. Може пък да съм прекалена оптимистка, знам ли...

# 62
 • Мнения: 3 885
И аз знам, че пасаванът е нужен само по границите. Веднъж като влезете в БГ и докато чакате паспорта да стане за какво ще ви е пасаван? Едва ли ще ви спре полицай на улицата и ще каже "абе я изкарайте валиден документ за самоличност на това бебе"  Wink А за паспортите наистина има бърза и експресна поръчка (3 дни или 8 часа), по-скъпо е, но пък са точни. Аз винаги съм си вадила за 3 дни, защото нямам месец на разположение....

# 63
 • в сърцето на един мъж...
 • Мнения: 5 745
Говорех за срока за издаване на задграничния паспорт. На пасавана има определен срок, за който пасавана важи и след това си в нарушение и ти трябва паспорта. Колкото до бързината на поръчката - и аз исках спешна, за да не чакам, но ми обясниха, че не става тая работа току-така. При положение, че ги подавах при един приятел в полицията и той гарантира за мен, че не го изнасям това дете, че не го продавам и че ни познава, пак стана за 1 месец. Свързано е с проверката, която правят. Все пак изискват документи от чужбина.

# 64
 • Мнения: 382
Geia, извинявай не съм те разбрала Embarassed Важното е,че аз си мислих,че паспорта и ще стане много бъзо,а то не е така.
mcdirock,да малката е без място.Но аз съм виждала в самолета да качват бебета със столче и след това го прибират,а на слизане им го дават.Ще питам на чекинга.

# 65
 • в сърцето на един мъж...
 • Мнения: 5 745
Бебинщайн, ако имаш някой който да може да провери - нека да пита за колко време ще стане бърза поръчка. Не знам дали не са променили нещо или пък при нас само да се е получило така. Спомням си, че просто имаше много условия и трудно изпълними неща и се радвах, че съм за 2 месеца в България и ще се справя без много стрес.
За столчетата - зависи дали има място, може да стои до вас бебето в столчето или стюардесите ви го вземат и си държите бебето в ръце. Неприятно е, но няма как Confused

# 66
 • Мнения: 1 263
Аз ще пътувам в началото на септември, но от тази седмица започнахме с подготовката на паспорта на детето, т.е. оправихме документацията в общината, а другия вторник имаме назначен час в полицията. newsm78

# 67
 • Стара Загора
 • Мнения: 6 351
Аз ще пътувам в началото на септември, но от тази седмица започнахме с подготовката на паспорта на детето, т.е. оправихме документацията в общината, а другия вторник имаме назначен час в полицията. newsm78
много добре правиш,че от рано си подготвяш работите  Peace Къде ще ходите....ако не е тайна  Flutter

# 68
 • Мнения: 1 263
И нашата отправна точка е България, най после ще мога да се насладя на Варна.  Wink 

# 69
 • Мнения: 1 263
Въпросът ми е такъв: Мога ли да запиша детето се  на детска кухня, докато съм в България?
 

# 70
 • Мнения: 9 241
Въпросът ми е такъв: Мога ли да запиша детето се  на детска кухня, докато съм в България?
 
Влез в градската тема, където ще бъдеш и там ще ти дадат най-точно информация. Зависи и за колко време ще си там.

# 71
 • в сърцето на един мъж...
 • Мнения: 5 745
Въпросът ми е такъв: Мога ли да запиша детето се  на детска кухня, докато съм в България?
 
Няма никакъв проблем да го запишеш. Просто ако е за Варна - помоли някой да ти купи купоните, че се купуват само в петък Confused Така или иначе се купуват за седмица напред. Ние когато се прибираме, се записваме, но моля предварително да ми вземат купончета, че иначе не става.

# 72
 • Мнения: 1 263
Вечерница, Geia, благодаря за отговорите!   bouquet

# 73
 • Мнения: 7 606
Прясна информация от в4ера  Wink  Нямах проблем да вzема 2 бутилки вода zа малката, и то макар 4е е над 2 години и ве4е не се води бебе. Дори не искаха да ги видят, ни във Франкфурт, ни във Виена, ни във Варна  Peace

Зимни коли4ки и аz съм виждала да ги ка4ват на вратата на самолета.

Общи условия

Активация на акаунт