Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 6 май 2008, 17:00 ч.

Машина за хляб - 10 част

  • 64 620
  • 827
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 11 612
Момичета, момичета.....другото, което следва да правим понички и рогчета ли е? Това чудо, както и еклери, тулумбички - не мога да правя...Калорични си за цяла година, но пък...не е зле един ден да се пробвам......

Моята питка днес за гостите......Нещо исках да свърша навреме и не ми се плетеше въобще...Това измислих набързо - комбинация от плетката на Пепика и на Пина - преди и след...Да ви е вкусно!

# 151
  • Мнения: 10 746
Добре се е получило!  Peace Пак си впечатлила гостите!  Laughing

Аз понички няма да правя, защото от пържено тесто така ме боли коремът, че място не мога да си намеря...  Sad

# 152
  • София
  • Мнения: 3 416
Маме, страшна си, питката е прекрасна. Hug Я ми кажи с какво я мажеш питката отгоре, много е лъскава, а аз никога не успявам да постигна този ефект? Thinking

# 153
  • В града на тепетата
  • Мнения: 241
Цветина, рецептата е на Lebeduna за пита Роза само дето върху корите освен маслото поръсих и сирене и всеки път се получава страхотен тутманик.
Погледни в рецептите на Lebeduna .
Pina, извинявай много, ама може ли и рецептата за виенските кифлички, че много ги харесвах навремето. newsm17

# 154
Може вече да ме поздравите Simple Smile, днес си взех тази: http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09027639

Само да ви попитам , друга мая може ли да се използва освен суха? Аз си взех на кубчета "ВИВО" на Льосафр, добра ли е?

# 155
  • Варна
  • Мнения: 812
Натали:) честито машинка! Аз лично суха мая не ползвам. От живата каквато намеря. В момента точно с Виво меся. Доволна съм. Голяма разлика няма в различните марки, гледай да е прясна. Купувай по малко, за да не ти се задържа. Успех!

# 156
  • Лондон
  • Мнения: 172
ами хайде честито и от мен.Със здраве да си я ползваш както се вика и...да не е за сметка на килограмите,/че на мен сега това ми е болна тема/.Въпреки това и аз ще си купя машинка до края на седмицата...пък ще видим как ще се сдържам да не ям..

# 157
  • Мнения: 1 282
Те може да не искат да ти дадат рецептата, но имам всичко я архива!  Laughing  Разбира се, те може да са направили свои дребни нововъведения, но основата пак трябва да е тази. Направи веднъж и ще прецениш.

Обикновено кифлено тесто

1кг брашно
30гр мая
12гр сол
120гр захар
120гр олио
1/2 яйце за намазване
вода - преценява се

Замесва се тесто с температура 32градуса. По-меко от хлебно. Ферментира (втасва) 1 час, до час и половина на стайна температура Премесва се, оформят се кифли с пълнеж по желание, нареждат се в намазани тави. Окончателна ферментация - 40 минути на стайна температура. Намазват се с яйце. Пекат се в преварително загрята фурна на 220градуса (дадена е без вентилатор) за 15 минути.

Кифлите с локум се правят по друга рецепта, не е тази, Виенските кифли също са по друга рецепта!



Иййй да си жива и здрава!  love001Пина
Колко време го врънках един баничар да ми даде рецептата за тея пусти кифли, на пъпа ми бяха излезли, а той не и не Naughty. Всеки път, като почна да мрънкам и той ми носеше тесто, но не и рецептата. Сега ще види той  Peace. Питах го за подобрители или набухватели, Е не каза и това си е.
Момичета вие сте уникални. Браво на всички, неуморни труженички на тесто   bouquet
За кво обаче пазим диети и си хабим парите на фитнес  newsm78

# 158
  • Мнения: 10 746
Виенски кифли

1кг брашно
30гр мая
12гр сол
60гр захар
60гр олио
40гр кр. масло
вода - не съм писала, но предполагам до меко тесто. 200мл

Замесва се и втасва по обичайния начин за кифли и печене също.

За набухватели, други освен мая не съм виждала да се ползва по фурните, поне преди 12г, когато съм ходила. Подобрители ползваха само аскорбинова киселина (витамин С ампула), но това за баници, много рядко за други теста, ако не е хубаво брашното.

Ако искате други рецепти на обичайния асортимент, имам ги всичките ще давам! Знам, че майсторите не обичат да си дават рецептите.

Последна редакция: нд, 11 май 2008, 10:38 от pina

# 159
  • Мнения: 10 746
Понеже отворих и рецептурника да добавя - водата за обикновените кифли и за виенските е 200мл, но все пак да се има предвид, че може да варира!

Пропуснах и че виенските кифли не се мажат с яйце!! Мажат се с попарено брашно (това не го знам как изглежда), може с нищо да не се мажат. Оформят се като фитил на подкова с подвити навътре краища.

# 160
  • Лондон
  • Мнения: 172
Натали,я разкажи имаш ли вече първи опит с твоята машинка.Кажи какво направи,нали не си четеш още упътването  Grinning?

# 161
  • В града на тепетата
  • Мнения: 241
Pina, хиляди благодарности.  bouquet  bouquet  bouquet

# 162
  • Мнения: 10 746
Pina, хиляди благодарности.  bouquet  bouquet  bouquet

моля  Simple Smile няма защо!

# 163
Натали,я разкажи имаш ли вече първи опит с твоята машинка.Кажи какво направи,нали не си четеш още упътването  Grinning?

Още чета Simple Smile,незнам как ще ,ама се притеснявам още Blush

# 164
  • Мнения: 1 282


Пропуснах и че виенските кифли не се мажат с яйце!! Мажат се с попарено брашно (това не го знам как изглежда), може с нищо да не се мажат. Оформят се като фитил на подкова с подвити навътре краища.

И аз съм чувала за това попарено брашно, за по евтино и по твърда кора. Знам, че водата трябва да е гореща и вътре се изсипва брашното, но самата технология  newsm78 незнам. Ако знаеш точно как и за какво се използва пиши, че съм много любопитна newsm03
Мамче Цоцоланче Видях ти питката - направо е супееер. Купих си вестника с твоите рецепти, скоро ще ги пробвам  Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт