Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 май 2008, 12:34 ч.

Агнешко роле

  • 3 750
  • 31
  •   1
Отговори
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Половин агнешки кош
1 агнешка плешка
По едно малко парче черен дроб и бъбрек
1 връзка пресен джоджен
1 връзка магданоз
1 връзка пресен лук
сол, черен и червен пипер

Отделяте внимателно местото от коша и го постилате. Ако имате дупки, запълвате с друго парче месо, предварително разплескано с чука. Отгоре редите: листата джоджен и магданоз, след това слагате нарязаните на ситно мръвчици от плешката, пак редите зелените подправки, слагате и лука. Солите редовете + пиперите. Пак мръвки, пак подправки, най-отгоре накълцаните дроб и бъбрек и пак джоджен и магданоз. Завивате внимателно. Хубаво е да има някой да ви помага, иначе е трудно. Аз бях сама и малко ми се поразпадна от едната страна  Confused Стягате с нещо дебело, не конец, да не ви се вреже в местото, аз използвах ширит  Laughing След това завивате стегнато с фолио и слагате в тавичка, в която слагате мъничко олио и повече водичка. Печете на не повече от 150 градуса, за вентилатор по-малко и оставяте поне 4-5 часа. Доливате вода ако се наложи, но малко, просто да не загаря сосчето на дъното, защото ще ви трябва за соса, който правите като запържите една лъжица брашно, доливате една чаша бяло вино и мазнинката от печеното. Отвивате и режете на резени, поливате със соса. За гарнитура сложих дроб-сарма, но става с всичко друго подходящо. Става много красиво и е невероятно вкусно.  Simple Smile Рецептата си е моя измишльотина  Blush



















Последна редакция: ср, 07 май 2008, 14:57 от Блонди

# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Блонди страхотна идея   bouquet
Въпросче.....Дреболиите не са ли кипнати предварително?  newsm78

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Не, сурови са, няма смисъл да ги кипваш при предстоящо 4-5 часово печене  Simple Smile

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
Аха,ясно.Аз ще ги кипна обаче,за да се извлече кръвта и да си ги отпеня....Едно си баба знае - едно си бае  Joy Joy Joy Joy

# 4
  • Мнения: 4 358
Страхотна идея Блонди  - само дреболиите с нещо ще ги заменим, че не ги яде милото. Дали с гъбки ще стане вътре newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Ха -  Бъни, и аз ще сложа гъбки.....Хубава идейка   bouquet

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Може изобщо да не слагате дреболии, не са задължителни изобщо. А за гъбки не знам, те изобщо вървят ли с агнешко?  Thinking

# 7
  • Мнения: 4 358
Може изобщо да не слагате дреболии, не са задължителни изобщо. А за гъбки не знам, те изобщо вървят ли с агнешко?  Thinking
Ми аз ги слагам в дробсърмата. Според мене вървят, но е въпрос на вкус де Peace
Ако питаш мене така в оригинал си е екстра, но мъжо субпродукти не яде Mr. Green Sick и заради него какво да правя

# 8
  • Мнения: 10 617
Ооо, изглежда невероятно, бих го яла с кеф, макар да не обичам агнешко... Може да го пробвам с пилешко или свинско, че и любимия не яде агнешко... Хем дробчетата ще заменя с пилешки и месцето с пилешко и така.

# 9
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Пина, и аз точно се чудех за друго месо. То ще стане принципно с всяко месо, проблемът е от кое можем да вземем "лист", основа?  newsm78
Пилешкото... ще трябва да ги правиш малки и индивидуални евентуално. Телешко съм разплесквала, може би с него....

# 10
  • Мнения: 10 617
И аз се замислих над това, че с пилешко ще трябва да е по рулце на порция, но като се нареже и полее със сос, няма да е лошо. Помислих и за свински гърди, те като големина и дебелина идеално биха го докарали, за обезкостени говоря, но са мазни. Много рядко съм случвала в някоя месарница немазни гърди - сухи, със съвсем малко видима мазнина. Ако попадна на такива.  Thinking

Телешко би било добре мисля аз, но в БГ телешкото по магазините е дърто говеждо и не съм доволна от резултата. Но все ще намеря начин да го пробвам. Сигурна съм, че ще ми хареса!

# 11
  • София
  • Мнения: 5 001
Ако е говеждо ще стане хубаво,но ако се вари.....Правила съм,сполучливо става...

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 15:28 от TheNMaster

# 12
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Блонди, поздравления за идеята. Аз съм фен на кеат кебапа с агнешко, в което задължително слагам гъбки, но твоя вариант го приемам с удоволствие - ще разнообразя външния вид, защото съставките ти са като моите, разликата е, че не слагам дреболийки.

# 13
  • weltweit
  • Мнения: 6 213
Олееее, Блондиня за бой си, че и снимки си сложила  Mr. Green Само незнам как ще се справя с разфасоването, но това ще бъде неделния ни обяд. За Гергьовден бяхме на път и се разминах с агнето, но в неделя ще си наваксаме, 11 май е хубав ден за агнешко мисля  Mr. Green

# 14
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Ками, не бой се, става лесно - вървиш по кокалите с остър нож и се отделя, не е като да обезкостяваш пиле  Crazy И дупка да стане, запълва се, после просто малко по-трудно се навива, но става  Peace
Ние в неделя ще имаме гости и мисля, че 11-ти наистина е добра дата Joy



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт