Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 7 май 2008, 12:34 ч.

Агнешко роле

  • 3 747
  • 31
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • 3
  • Всички
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Половин агнешки кош
1 агнешка плешка
По едно малко парче черен дроб и бъбрек
1 връзка пресен джоджен
1 връзка магданоз
1 връзка пресен лук
сол, черен и червен пипер

Отделяте внимателно местото от коша и го постилате. Ако имате дупки, запълвате с друго парче месо, предварително разплескано с чука. Отгоре редите: листата джоджен и магданоз, след това слагате нарязаните на ситно мръвчици от плешката, пак редите зелените подправки, слагате и лука. Солите редовете + пиперите. Пак мръвки, пак подправки, най-отгоре накълцаните дроб и бъбрек и пак джоджен и магданоз. Завивате внимателно. Хубаво е да има някой да ви помага, иначе е трудно. Аз бях сама и малко ми се поразпадна от едната страна  Confused Стягате с нещо дебело, не конец, да не ви се вреже в местото, аз използвах ширит  Laughing След това завивате стегнато с фолио и слагате в тавичка, в която слагате мъничко олио и повече водичка. Печете на не повече от 150 градуса, за вентилатор по-малко и оставяте поне 4-5 часа. Доливате вода ако се наложи, но малко, просто да не загаря сосчето на дъното, защото ще ви трябва за соса, който правите като запържите една лъжица брашно, доливате една чаша бяло вино и мазнинката от печеното. Отвивате и режете на резени, поливате със соса. За гарнитура сложих дроб-сарма, но става с всичко друго подходящо. Става много красиво и е невероятно вкусно.  Simple Smile Рецептата си е моя измишльотина  Blush



















Последна редакция: ср, 07 май 2008, 14:57 от Блонди

# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Блонди страхотна идея   bouquet
Въпросче.....Дреболиите не са ли кипнати предварително?  newsm78

# 2
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Не, сурови са, няма смисъл да ги кипваш при предстоящо 4-5 часово печене  Simple Smile

# 3
  • София
  • Мнения: 5 001
Аха,ясно.Аз ще ги кипна обаче,за да се извлече кръвта и да си ги отпеня....Едно си баба знае - едно си бае  Joy Joy Joy Joy

# 4
  • Мнения: 4 358
Страхотна идея Блонди  - само дреболиите с нещо ще ги заменим, че не ги яде милото. Дали с гъбки ще стане вътре newsm78

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Ха -  Бъни, и аз ще сложа гъбки.....Хубава идейка   bouquet

# 6
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Може изобщо да не слагате дреболии, не са задължителни изобщо. А за гъбки не знам, те изобщо вървят ли с агнешко?  Thinking

# 7
  • Мнения: 4 358
Може изобщо да не слагате дреболии, не са задължителни изобщо. А за гъбки не знам, те изобщо вървят ли с агнешко?  Thinking
Ми аз ги слагам в дробсърмата. Според мене вървят, но е въпрос на вкус де Peace
Ако питаш мене така в оригинал си е екстра, но мъжо субпродукти не яде Mr. Green Sick и заради него какво да правя

# 8
  • Мнения: 10 616
Ооо, изглежда невероятно, бих го яла с кеф, макар да не обичам агнешко... Може да го пробвам с пилешко или свинско, че и любимия не яде агнешко... Хем дробчетата ще заменя с пилешки и месцето с пилешко и така.

# 9
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Пина, и аз точно се чудех за друго месо. То ще стане принципно с всяко месо, проблемът е от кое можем да вземем "лист", основа?  newsm78
Пилешкото... ще трябва да ги правиш малки и индивидуални евентуално. Телешко съм разплесквала, може би с него....

# 10
  • Мнения: 10 616
И аз се замислих над това, че с пилешко ще трябва да е по рулце на порция, но като се нареже и полее със сос, няма да е лошо. Помислих и за свински гърди, те като големина и дебелина идеално биха го докарали, за обезкостени говоря, но са мазни. Много рядко съм случвала в някоя месарница немазни гърди - сухи, със съвсем малко видима мазнина. Ако попадна на такива.  Thinking

Телешко би било добре мисля аз, но в БГ телешкото по магазините е дърто говеждо и не съм доволна от резултата. Но все ще намеря начин да го пробвам. Сигурна съм, че ще ми хареса!

# 11
  • София
  • Мнения: 5 001
Ако е говеждо ще стане хубаво,но ако се вари.....Правила съм,сполучливо става...

Последна редакция: ср, 07 май 2008, 15:28 от TheNMaster

# 12
  • Вече на село
  • Мнения: 554
Блонди, поздравления за идеята. Аз съм фен на кеат кебапа с агнешко, в което задължително слагам гъбки, но твоя вариант го приемам с удоволствие - ще разнообразя външния вид, защото съставките ти са като моите, разликата е, че не слагам дреболийки.

# 13
  • weltweit
  • Мнения: 6 201
Олееее, Блондиня за бой си, че и снимки си сложила  Mr. Green Само незнам как ще се справя с разфасоването, но това ще бъде неделния ни обяд. За Гергьовден бяхме на път и се разминах с агнето, но в неделя ще си наваксаме, 11 май е хубав ден за агнешко мисля  Mr. Green

# 14
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Ками, не бой се, става лесно - вървиш по кокалите с остър нож и се отделя, не е като да обезкостяваш пиле  Crazy И дупка да стане, запълва се, после просто малко по-трудно се навива, но става  Peace
Ние в неделя ще имаме гости и мисля, че 11-ти наистина е добра дата Joy

# 15
  • София
  • Мнения: 5 001
Точно пък ти ли Камамбер няма да се справиш с разфасоването?   bouquet
Не вярвам аз на такива клевети! Плешката лесно се прави така както е показала Блонди ще видиш....Само трябва остър нож и го прекарваш покрай ребрата надолу.Ще получиш лист от месо..... Hug

# 16
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Ух, дайте да се разберем, че и аз се оплетох  Crazy Плешката не е това, което ни е за основа май? И аз бях написала плешка и се поправих. Кошът се обезкостява, пък по плешката има много месо и то не е на тънко, нали така или бъркам наименованията? 

# 17
  • София
  • Мнения: 5 001
Плешката е част от ребрата и горното бутче(ако така мога да се изразя) .Ако си представите горната част на агнето(гръдния кош) той се сцепва на две(по дължина на гръбнака) и се получават 2 плешки....Ама,че го обясних... ooooh!

# 18
  • weltweit
  • Мнения: 6 201
Последно плешка или гръден кош? Плешката не е ли раменната става? Гръден кош ми се чини по-лесно за целта, като че ли.  Thinking
Точно пък ти ли Камамбер няма да се справиш с разфасоването?   bouquet
Не вярвам аз на такива клевети! Плешката лесно се прави така както е показала Блонди ще видиш....Само трябва остър нож и го прекарваш покрай ребрата надолу.Ще получиш лист от месо..... Hug
Мисля да набутам половинката, той отговаря за ножовете вкъщи, аз съм по мерудийките  Whistling

# 19
  • София
  • Мнения: 5 001
Ами Блонди да каже,ама тука не съм виждала само гръден кош да се продава....Продава се или бут или плешка....Трупа на агнето се разфасова на 4 и се получават 2 бута и 2 плешки.....

# 20
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Плешката е точно раменната става мисля и аз, да  Peace Кошът си е кош - ребра и тънък слой месо по него, без стави, без дебели участъци с месо. Плешката я обезкостявам и я режа нея на късчета за пълнеж в месото, отделено от гръдния кош.
По пазарите не може да няма кош май. Окъде тогава взимате агнешката карантия?  Thinking

# 21
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Ето я плешката:



Кошът е само ребра:

# 22
  • weltweit
  • Мнения: 6 201
Ами Блонди да каже,ама тука не съм виждала само гръден кош да се продава....Продава се или бут или плешка....Трупа на агнето се разфасова на 4 и се получават 2 бута и 2 плешки.....
Има, има кош аз съм взимала за агнешки котлети. Трудно се намира, в месарница най-лесно, особено ако агънцето е още цяло .
Ето от тези кокалчета стават страхотни агнешки котлети, мммм

Това, за което говори Блонди е тънкият слой месо по самите ребра, мисля че е идеален за роле, щото е тъничко и ще се изпече добре(всъщност това е месцето на въпросните котлети ако не се лъжа).
Карантии Блонди има във всяка месарница, има в Била дори, особено сега по агнешките заговезни  Mr. Green

# 23
  • София
  • Мнения: 5 001

По пазарите не може да няма кош май. Окъде тогава взимате агнешката карантия?  Thinking
Аз не съм виждала да се продава само гръден кош  Embarassed. То като се купи плешка има и ребра там....А агнешката карантия се продава отделно,правят така наречените агнешки комплекти(бъбреци,дроб,момици).
 На снимката си показала точно плешка.Има си достатъчно месо за да се направи рулото... Аз ще направя през почивните дни.Много си харесах твоята идея   bouquet   bouquet   bouquet

# 24
  • weltweit
  • Мнения: 6 201
Аааа Мастърчо нареди се на опашката, аз също ще направя в неделя, половинката ще получи кулинарен оргазъм, много обича агнешко, то и аз де  Mr. Green

п.п. Последния път като правих агнешки котлети ги взехме от Метро  Thinking
Ааа и Блонди мерси много за рецептата   bouquet, много добре изглежда, да видим как ще го докарам  Mr. Green

# 25
  • София
  • Мнения: 5 001
На каква опашка да се наредя бре жена  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Много ме разсмя....

Блонди,благодаря ти за идеята и рецептата....Ще се отчета после....

# 26
  • Мнения: 4 358
Да допълня по разсъжденията по темата - такива ролета пилешки прави татко - индивудуални са да.Страшни стават, поляти със сосче и с пържени картофки за гарнитура Peace
Телешко такова роле правихме редовно в къщи - домашно обаче Peace - докато баба и дядо бяха на крака гледаха хората теленца, ама вече няма Sad

# 27
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
На каква опашка да се наредя бре жена  hahaha hahaha hahaha hahaha hahaha
Много ме разсмя....

Понеже сме две преди това с резервации за неделя за това меню  Joy

# 28
  • София
  • Мнения: 5 001
Да,да разбрах,ама умрях от смях   Joy Joy Joy Joy
Блонди,ако се прави от пилешко месо дали няма да стане ако се наредят листовете месо керемидообразно,отгоре да се слага каквото ще се слага и да се навие.Ще се получи по-голямо руло...Ще взема да пробвам така.... newsm78

# 29
  • Белгия/София
  • Мнения: 27 528
Става, става, само застъпвай по мъничко, да нямаш дебел участък месо и някой да ти помага при навиването. Но аз не мога да обезкостявам цяло пиле.  Confused Но мъжът ми май може. Или ти само от филето? И вътре какво?

# 30
  • София
  • Мнения: 5 001
Само филе,начукано да се разстели....А вътре ще сложа варен морков,задушени гъбки,кисела краставичка,кашкавалче,варено яйце.....

# 31
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 267
Малееее, Блондииииииииииииииииииии!



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт