Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 30 май 2005, 10:13 ч.

За поведението на децата

 • 525
 • 7
 •   1
Отговори
Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 30 май 2005, 10:21 от Reza

# 1
 • Кори Селести
 • Мнения: 5 541
мммм....сложна материя:)
мисля, че трябва да им помагаме в разумни граници.
Нито да ги оставяме да бъдат бити от другите...нито да пердашим другите деца, защото са погледнали нашето накриво.

Някак си..да ги научим да се спряват сами...да им помагаме да взимат решения според ситуацията..и преди всичко да им дадем самочуствие.

местя темата в "нашите деца"...

# 2
 • Мнения: 2 649
мисля, че трябва да им помагаме в разумни граници.
Нито да ги оставяме да бъдат бити от другите...нито да пердашим другите деца, защото са погледнали нашето накриво.
Някак си..да ги научим да се спряват сами...да им помагаме да взимат решения според ситуацията..и преди всичко да им дадем самочуствие...
Споделям това мнение. Друг е въпросът дали ние, като родители ще успеем да намерим разумните граници. Трудна работа е възпитанието и универсални рецепти за добро възпитание няма. Дано да успеем  Praynig

# 3
 • Мнения: 2 792
  Не мога да отговоря на така поставения въпрос, не мисля, че децата трябва да бъдат оставяни да се налагат, на когото и да е било. Децата трябва да се научат да бъдат умерени, има ситуации, в които е по-добре да отстъпят и други, в които да отстояват позициите си, това не може да се научи, когато някой постоянно ти виси на главата и решава вместо теб.
 Аз ги оставям да се оправят сами, но това не означава, че не наблюдавам какво се случва, пък и в къщи доста си говорим, за тези неща, така че не се сблъсквам с осбенно конфликтни ситуации.
 В супер крайни ситуации се намесвам, разбира се, с разни хватки и майтапи според ситуацията Wink

# 4
 • Мнения: 5 649
Мисля, че да. Е, трябва да им се покаже от време на време какво да се прави. Но, всичко в границите на разумното. Все пак детето трябва само да стигне до правилното решение.

# 5
 • Мнения: 4 244
Ние ги учим с нашия пример, с нашето поведение.
Ако виждат при родителите си нетолерантност лъжи други неприятни неща а се опитваме да им кажем че така не трябва, ефект няма да има, даже и да се борят с зъби и нокти за всичко

# 6
 • Мнения: 6 462
Много общо е зададен въпроса и ми е доста трудно да отговоря.  Като цяло не мога да оставя детето да се оправя както може. Мисля, че мойта роля като родител е да му обясня все пак кое е правилно и кое не, но без да съм като чадър над него.

# 7
 • Мнения: 712
Смятам, че родителите са първия пример на децата си. Аз съм доволна от възпитанието си и се надявам да мога да осигуря на детето си поне толкова добра база, колкото имам аз. А поведението е в пряка зависимост от възпитанието. Много ще е трудно, но всяко време е имало своите предизвикателства. Хубаво е да се позволява на детето да постига малки победи, но за по-незначителни неща, докато не изградим у него чувството за справедливост, умението да различава доброто от лошото, толерантност към различните от него и т.н.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт