Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 188
Мили дами, след 1,2 година опити за забременяване и направени стандартни изследвания - фоликуломерия, хормони, проходимост на тръбите, яйчников резерв, спермограма на съпруга доктора ни каза че нямаме за сега никакъв проблем. Остави ни малко да си починем лятото  и есента ако нямаме добри новини да ходим пак при него и тогава каза, че ще правим генетични и имунологични изследвания и на двамата. Ние ходим при д-р Владимиров. Може ли да ми кажете за колко време стават изследванията , ориентировъчна цена за да сме все пак подготвени. Има ли значение в кой ден от цикъла се взема кръвта? Чета че има  клиника в които работят с изпратен серум и не е необходимо да ходиш на място да даваш кръв. Ей такива работи. ще ви бъда много благодарна  Hug

# 1
 • Мнения: 4 700
Ами има много раzлични водове генетични и имунологични иzследвания. НаШите генетични струваха около 60 лева и бяха zа тромбофилия. Цитогенетичните чух че сега стрували 120 лева zа двамата. Имунологичните са ужасно много. Иzследвала ли си ТАТ и МАТ на Щитовидната? Може би си добър кандидат zа диагносатична лапароскопия.

# 2
 • Мнения: 188
Хормоните на щитовидната жлеза са ми изследвани-забравих за тях да пиша. Нямаше проблеми. Не мога да пиша за стойности ,защото резултатите не са при мен.

# 3
 • Мнения: 188
Лапароскопията не се ли прави за установяване на запушени тръби, възпаления  или ако е имало за тяхното отпушване. На мен ми правиха проходимост на тръбите -нямаше проблем newsm78

# 4
 • Мнения: 4 700
При лапарото се виждат сраствания и ендометриоzа. Ендометриоzата не може с други иzследвания да се установи. Ама ти сега да не си помислиШ веднага, че имаШ ендометриоzа. Попитай на добре др. Владимиров. Той е добър лекар, довери му се.

# 5
 • Мнения: 397
Генетичните се правят в МД - София, на 14 ет. при проф. Кременски. Няма значение в кой ден се взема кръвта и дали си яла, пила и т.н....За цена не мога да ти кажа, защото тя варира в зависимост от показателите. Моите за вродена тромбофилия струваха 60 лв.
Имунологичните трябва да ти ги назначи лекар - ужасно много са. Най-добрата клиника за тях е КИРМ - Плевен, при доц. Конова. Може да пратиш кръв по куриер до там и да ти върнат заключение, но трябва преди това някой да ти е назначил какво точно да изследваш. Моят съвет е или да питаш д-р Владимиров или ад посетиш клиниката в Плевен на място и там да те консултира доц. Конова. Консултацията ти е безплатна.
Според мен не чакай до есента. Дотогава ще имаш резултатите от тези изследвания и картината ще е пълна т.е. д-р Владимиров ще може да вземе решение за по-нататък.
Успех!

# 6
 • Мнения: 4 700
Галка, кръв zа генетични може да се даде и в Пловдив в клиниката по генетика към ВМИ. Те я праЩат в Майчин Дом при Кременски. А zнам, че генетични правят и във Варна.

# 7
 • Мнения: 188
Някой правил ли си е имунологични изследвания в Нац. център по заразни и паразитни болест на ул. "Янко Сакъзов" ? Моля изпрате ми телефон за връзка .Galka ак да отида да си направя тези изследвания сега след като разбирам , че има много показатели, а аз незнам кои по точно?

# 8
 • Мнения: 1 334
Sunrice, съветвам те ако ще правиш имунологични, то това да стане в МД или най-добре в Плевен. Конова е много мила и отзивчива. Можеш да и пратиш мейл с въпроси, ще ти отговори.

# 9
 • Мнения: 397
Sunrice, точно затова те спосъветвах да отидеш в Плевен при доц. Конова. Тя ще те изслуша внимателно, ще се запознае с твоя случай и ще ти назначи конкретните имунологични и генетични, които са ти нужни. Другият вариант е д-р Владимиров да ти ги назначи. Избора е твой.

Миле, знам, че и в Пловдив и във Варна вземат кръв и правят тези изследвания. Аз просто посъветвах за Плевен, защото на момичето не са й уточнили кои точно са показателите за вземане на кръв.

Приятен ден!

# 10
 • Мнения: 4 700
За имунологични Плевен наистина е най добрият вариант. Автоеката на темата не е писала от къде и, та zатова допълних zа Пловдив и Варна.  Hug

# 11
 • на пясъка при черупките от миди
 • Мнения: 1 247
Мами, може ли да  ми кажете какви точно са генетичните и имунологичните излседвания?
Моят гинеколог каза просто да отида и да си ги направя  #Crazy да, ама какво да им кажа на генетиците? Направете ми изследвания..... До колкото прочетох по всички тези се иследват различни неща.... Моля ви помогнете с информация. Или поне с друг гинеколог в София....

# 12
 • Мнения: 2 617
Мами, може ли да  ми кажете какви точно са генетичните и имунологичните излседвания?
Моят гинеколог каза просто да отида и да си ги направя  #Crazy да, ама какво да им кажа на генетиците? Направете ми изследвания..... До колкото прочетох по всички тези се иследват различни неща.... Моля ви помогнете с информация. Или поне с друг гинеколог в София....

 Shocked Този гинеколог ме изуми. Как така ще те праща сама по изследвания? (Не че и аз не си ходих така, но го направих въпреки, а не по съвета на гинеколога си.)
Генетичните са много, а имунологичните - ужасно много. Ти не пита ли гинеколога си какво да изследваш, къде?
Никой тук не може да ти даде адекватен отговор на този въпрос.
Това, което можеш да направиш, е да отидеш в Майчин дом в генетичната лаборатория на 14 етаж, там консултират безплатно всеки работен ден от 9 до 14 ч. Предполагам, че има някакъв проблем, за да се налага да ги правиш, там ще те посъветват.
За имунологичните - или пиши мейл на доц. Конова (но също ще трябва да й дадеш някаква информация за проблем), или иди в Университетска болница "Св. Иван Рилски" в София (http://www.rilski.com/others/klabs.html) - там също можеш да се консултираш с имунолог и да ти кажат какво има смисъл да си изследваш в зависимост от положението ти.

И не на последно място - в подфорума има закована тема "Генетични и имунологични проблеми", заповядай там.

# 13
 • на пясъка при черупките от миди
 • Мнения: 1 247
Caritas, много благодаря за съветите ти. Всъщност няма проблем, никакъв, за това са тези иследвания, да видим дали от там няма да изскочи нещо.
Още вендъж благодаря за съветите  Hug

Общи условия

Активация на акаунт