Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 май 2008, 16:08 ч.

Как да приготвя Тирамису?

  • 4 567
  • 31
  •   1
Отговори
  • софия
  • Мнения: 542
Помагайте професионалистки Laughing Мъжът ми иска да му приготвя,но аз не зная как Embarassedрових се из тукашните рецепти,но нещо нищо не открих.Давайте предложениица Praynig

# 1
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Точно днес писах в една друга тема как го приготвяме в къщи, ще копирам направо  Hug

Една опаковка от 250 гр. маскарпоне смесвам с предварително разбити на пяна 2 или 3 жълтъка със 100 гр. захар. После към сместа добавям и разбитите на твърд сняг белтъци с една щипка сол.Разбърквам внимателно отдолу нагоре с дървена лъжица докато се получи хомогенна смес.
Обикновено ми трябват две кафеварки кафе. В кафето слагам няколко капки ром. Редя в тавата ред бишкоти, отгоре ги напоявам с кафето с помощта на супена лъжица докато се напоят, но не и да се разкашкат, нито пък и да останат сухи.
После отгоре сипвам крем да ги покрие нявсякъде, и така редя докато свърши крема и бишкотите. Завършва се с крем, ръси се отгоре с какао и седи в хладилника поне 5 или 6 часа преди сервиране.


Последна редакция: нд, 11 май 2008, 16:21 от Lindita

# 2
погледни в саита на Бон апети

# 3
  • Мнения: 2 953
Тирамису
2 пакета „Савоярди”
1 ½ ч.ч. подсладено кафе
Крем
4 жълтъка
100 гр захар
120 мл Марсала (или друго сладко вино,ако нямам слагам червено Мартини или вермут)
1 кут. Маскарпоне (450 гр.)
1 ч.ч. разбита течна сметана
За украса:  горчиво какао на прах
Жълтъците се разбиват със захарта на водна баня докато се сгъстят.Към тях се добавя виното.Маскарпонето се разбива с шпатула,докато стане гладко.Към него на тънка струя се добавя яйчената смес,а накрая и разбитата на крем сметана.Разбърква се до еднородна смес.Бишкотите се нареждат и се напояват с кафето.Намазват се с крем.Редува се до свършване на продуктите като се завършва с крем.Наръсва се с горчиво какао и се оставя в хладилника поне за 6 часа или за една нощ.
оригиналната рецепта със снимки "Стъпка по стъпка"

# 4
  • софия
  • Мнения: 542
E SYRDE4NO BLAGODARIA  bouquet

# 5
  • у дома
  • Мнения: 1 554
ЦЪК-ни така я правих за цветница  Peace

а иначе рецептата е на tanita Peace

# 6
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 831
Обожавам Тирамису! Heart Eyes Hug
Записвам си рецептите  bouquet

# 7
  • Bourgas
  • Мнения: 1 439
От 3 месеца правя тирамису по една рецпта от форума - тази на Тинтири минтири и смея да кажа, че е превъзходна Hug Мъжът ми ме кара почти всяка седмица да му правя по една доза, а скоро вече почнах и по две...Честно ви казвам - невероятно е!!! Пускам рецептата от името на авторката (надявам се да няма против) и още веднъж огромно БЛАГОДАРЯ на Тинтири Минтири

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2462.msg27170#msg27170

Ето и снимка:

# 8
  • софия
  • Мнения: 542
ами да и мъжа ми харесва точно италянското тирамису и иска точно такова.Ще пробвам първо рецептата дадена от Narinaщом е италианско.. Crazy Пък дано се справя и дано го удобрят.Още веднъж благодаря ви за отговорите момичета  bouquet

# 9
  • IT
  • Мнения: 187
аз го правя така по италянска рецепта ;

какао,
силно кафе за напояване на бишкотите,
настърган шоколад
маскарпоне 500гр
бишкоти 400 гр
6 яйца
120 гр. + 2 ч.л. да се подслади кафето

Разбивам жълтъците с половината захар ,отделно разбивам маскарпонето много добре и смесвам с предварително разбитите жълтъци и захар ,след това отделно разбивам белтъците с щипка сол и останалата захар,и малко по малко го смесвам с маскарпонето, правя кафето и го подслаждам със 2 -те лъжички захар и нареждам във формата в която ще приготвяме тирамисуто бишкотите и много добре напоявам с кафе много добре Naughty  и отгоре слагам сместа от маскарпонето и  поръсвам с какао и така до края нареждам ,като последно слагам крем и поръсвам много добре с какао и накрая слагам настърган шоколад бял или черен по желание оставям за няколко часа в хладилника да стегне

# 10
  • у дома
  • Мнения: 2 249
знаех си че тук ще намеря точните рецепти-точно утре съм обещала да направя на един специален човек Wink-мерси за рецептите-дано намеря Маскарпоне в бургаската била Peace

# 11
  • софия
  • Мнения: 542
От 3 месеца правя тирамису по една рецпта от форума - тази на Тинтири минтири и смея да кажа, че е превъзходна Hug Мъжът ми ме кара почти всяка седмица да му правя по една доза, а скоро вече почнах и по две...Честно ви казвам - невероятно е!!! Пускам рецептата от името на авторката (надявам се да няма против) и още веднъж огромно БЛАГОДАРЯ на Тинтири Минтири

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2462.msg27170#msg27170

Ето и снимка:


[/quot

Е добре де сега чета подробно рецептата и ми се струва мало крема с това маскарпоне 250гр.Не става ли малка плънката? newsm78

# 12
  • IT
  • Мнения: 187
малко е според мен 250 грама маскарпоне слага се около 500 грама зависи пак от бройката на яйцата и колко са бишкотите тази рецепта която препоръчах аз е оригиналната за правене на Тирамису в Италия поне мой мъжо така го правят......

# 13
  • Bourgas
  • Мнения: 1 439
Сега...въпросът за "оригиналната" рецепта и колко една рецепта е оригинална е доста спорен. Оказва се, че те просто всички са си оригинални. Като изчетох много сайтове, рецепти в/у разни италиански продукти и т.н. стигнах до извода, че продуктите и технологията е една и съща (друг е въпросът, че тъй като Маскарпоне е доста скъпичко някой го заместват със сирене Крема).

Ще напиша моите подобрения на пуснатата от мен, но предоставена от Тинтири Минтири рецепта, с които подобрения в моето семейство най-много май го харесаха.

1. Слагам освен половината кофичка Маскарпоне (може и някоя друга лъжичка вповече де) и половин опаковка Филаделфия натурална (това не защото ми е скъпо, а заради вкуса, който придава това сирене).
2. За да не ми стане много гъст кремът слагам два пъти повече Бейлис (ние и без това си го обичаме Crazy). Така кремът леко се втечнява и се разнася по-лесно в/у бишкотите Peace

На снимката това е една доза и се побира идеално в правоъгълното ми йенско стъкло.

# 14
  • Bourgas
  • Мнения: 1 439
знаех си че тук ще намеря точните рецепти-точно утре съм обещала да направя на един специален човек Wink-мерси за рецептите-дано намеря Маскарпоне в бургаската била Peace

Има го Peace Аз от там си го купувам.

# 15
  • IT
  • Мнения: 187
Сега...въпросът за "оригиналната" рецепта и колко една рецепта е оригинална е доста спорен. Оказва се, че те просто всички са си оригинални. Като изчетох много сайтове, рецепти в/у разни италиански продукти и т.н. стигнах до извода, че продуктите и технологията е една и съща (друг е въпросът, че тъй като Маскарпоне е доста скъпичко някой го заместват със сирене Крема).

Ще напиша моите подобрения на пуснатата от мен, но предоставена от Тинтири Минтири рецепта, с които подобрения в моето семейство най-много май го харесаха.

1. Слагам освен половината кофичка Маскарпоне (може и някоя друга лъжичка вповече де) и половин опаковка Филаделфия натурална (това не защото ми е скъпо, а заради вкуса, който придава това сирене).
2. За да не ми стане много гъст кремът слагам два пъти повече Бейлис (ние и без това си го обичаме Crazy). Така кремът леко се втечнява и се разнася по-лесно в/у бишкотите Peace

На снимката това е една доза и се побира идеално в правоъгълното ми йенско стъкло.
Права си Narina казвам оригинална защото няма никакви подобрения това са основните работи който се слагат това исках да кажа  Peace

# 16
  • Bourgas
  • Мнения: 1 439
Мадагаскар, имах превид всички рецепти в този дух, които впечатляват с категорията "оригинална" и наистина са си оригинални, защото са тръгнали от едно и също място...Само тези с Крема сиренето маааааааааалко са се отдалечили от идеата Joy А пък аз имам голям мерак наистина да опитам италианско тирамису (имам предвид в Италия)

# 17
  • Мнения: 10 718
Аз вече от година се каня да правя тирамису, но като не обичам кафе....  Мислила съм да го заменя със сварено какако. Вероятно съм за анатемосване, ама  Thinking

# 18
  • Мнения: 2 953
Аз вече от година се каня да правя тирамису, но като не обичам кафе....  Мислила съм да го заменя със сварено какако. Вероятно съм за анатемосване, ама  Thinking
А защо не пробваш със сок от ягоди и да сложиш ягоди и между крема  Thinking .

# 19
  • Мнения: 10 718
ами с ягодите мисля, че много ще се отклоня от идеята... затова мисля за сварено какао, вместо кафе, поне на цвят да го докарва... иначе варианти много, може да е само захарен сироп, може всякакъв плодов сироп и какво ли още не - мляко, чай...

# 20
  • IT
  • Мнения: 187
Мадагаскар, имах превид всички рецепти в този дух, които впечатляват с категорията "оригинална" и наистина са си оригинални, защото са тръгнали от едно и също място...Само тези с Крема сиренето маааааааааалко са се отдалечили от идеата Joy А пък аз имам голям мерак наистина да опитам италианско тирамису (имам предвид в Италия)
Не продават ли в по големи магазини Тирамису аз съм виждала в един магазин  Kaufland едни жълти опаковки на Balkani който ги продават и тук в Италия малко цената им е по високичка  Crazy ,но е същото поне аз като купих говоря за миналото лято е не е точно същото ,същото което ще ядеш в някоя  Италиянска сладкарница ,но пак е вкусно аз  като купя защото е по лесно отколкото да правя  Embarassed като го подхвана направо незнам кога да спра все викам тази виличка е последна и последна и така  Crazy
Цитат
А пък аз имам голям мерак наистина да опитам италианско тирамису (имам предвид в Италия)
Пожелавам ти го  Hug

# 21
  • у дома
  • Мнения: 2 249
мацки-само да споделя и да благодаря-тортата стана страхотна-направих я с маскарпоне и малко сметана на данон(половин кофи4ка от малките) в крайна сметка-всички са на мнение ,че е като оригиналната(друг е въпроса къде са хапвали оригинална Joy)
благодаряяяяя  bouquet  bouquet  bouquet

# 22
  • Варна
  • Мнения: 2 544
Аз вече от година се каня да правя тирамису, но като не обичам кафе....  Мислила съм да го заменя със сварено какако. Вероятно съм за анатемосване, ама  Thinking
Може да го направиш с инка Wink.

# 23
  • варна
  • Мнения: 60
От 3 месеца правя тирамису по една рецпта от форума - тази на Тинтири минтири и смея да кажа, че е превъзходна Hug Мъжът ми ме кара почти всяка седмица да му правя по една доза, а скоро вече почнах и по две...Честно ви казвам - невероятно е!!! Пускам рецептата от името на авторката (надявам се да няма против) и още веднъж огромно БЛАГОДАРЯ на Тинтири Минтири

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=2462.msg27170#msg27170

Ето и снимка:


[/quot

Е добре де сега чета подробно рецептата и ми се струва мало крема с това маскарпоне 250гр.Не става ли малка плънката? newsm78
Стана супер.Маскарпонето замених с 3пак.крема сирене и 1малка коф. заквасена сметана,а алкохола,който използвах беше ром,бишкотите-2 пакета.

# 24
  • Мнения: 732
Ето и моето тирамису:


Продукти:
2 пакета бишкоти по 400 грама
1 кутия маскрапоне
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 чаша сварено ароматно кафе
1 есенция ром
1 малка кутия течна сладкарска сметана

Начин на приготвяне:
Разделят се белтъците от жълтъците. Белтъците се разбиват със сметаната. Жълтъците със захарта.
В голяма купа се смесва маскрапонето и вече получени две смеси. Обърква се внимателно с голяма лъжица. Бишкотите се топят в свареното ароматно кафе. Редят се ред бишкоти, ред крем.
Поръсва се най-отгоре с настърган шоколад и какао.

# 25
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 818
Евак, страхотно изглежда   bouquet
Сещам се че и аз отдавна не съм правила  newsm78

# 26
  • Мнения: 732
Евак, страхотно изглежда   bouquet
Сещам се че и аз отдавна не съм правила  newsm78

Благодаря ти!
Това е първият ми опит  Hug

# 27
  • Sofia
  • Мнения: 7 168
  Сега ще прегледам темата,че се интересувам от някоя рецепта на Тирамису без яйца.....

# 28
  • Варна
  • Мнения: 2 544
Може да замениш яйцата с 200-300мл. сладкарска сметана - добре разбита Simple Smile.

# 29
  • Мнения: 709
тирамисуто е велико нещо! чудих се обаче тези, които продават по магазините дали са хубави  newsm78 в едни такива големи кутии, дали имат вкус като на това, което е предпочетено тук във форума (и от мен ) ?

# 30
  • Варна
  • Мнения: 592
Аз го правя, като evak  и става просто чудесно. По-вкусен десерт не съм яла, а и е безпогрешен избор когато каня гости. Толкова хубав се получава, че никой не се сърди, като се повтарям с него Hug

# 31
  • София
  • Мнения: 154
Вчера направих за първи път тирамису (каня му се от доста време). Ползвах рецептата, която показа Маргарита Хранова в Бон Апети преди време. Моя колежка, която знае италиански потърси оригинална рецепта. оказа се, че напълно съвпада с тази на Марги Хранова (без виното Марсала). Рецептата е много подобна на написаните от вас:

20 бишкоти (от твърдите, по-сухите)
300 - 400 мл еспресо
30 - 40 мл марсала (ром)
500 гр маскарпоне
5 яйца
1 ванилия
щипка сол
1 ч.ч. пудра захар

Жълтъците се разбиват със захарта и маскарпонето, към тях се добавят много внимателно разбитите на сняг белтъци с щипка сол и ванилия. Във форма за торта се слага пласт от крема, подрежда се ред бишкоти, потопени за много кратко в кафето с алкохола, отново пласт крем, пласт бишкоти. Завършва се с крем и се поръсва обилно с горчиво какао. Престоява поне 6 ч. в хладилник.

За съжаление, имах само бишкоти Аро (от Метро), които не ми бяха достаттъчни, а не съм и сигурна, че са много хубави. Тази вечер ще го пробваме. Стскайте палци, че и свеки ще присъства!  Laughing

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт