Първо да уто4ня 4е тук гости могат и идват без покана,така 4е домакинята трябва винаги да е готова.
Първото което се поднася на госта е 4ай-обикновенно 4ерен/но не е задължително-може и билков/-като 4ашите за 4ай са специални-мъни4ки
и се поднасят тиквени и динени семки-като динените са на по4ит/аз не ги харесвам оба4е/
Арабите оби4ат 4ай-и си някъде на гости и откажеш 4ай запо4авт с въпросите-ама ти изобщо ли не пиеш 4ай-дори и на закуска
Ако гостите са дошли през лятото се поднасят и краставици заедно с плодовете.Преди гостите да си тръгнат задължително се поднася кафе,голяма грешка е да се поднесе кафето още в на4алото защото се с4ита 4е по този на4ин намекваш на госта 4е не е твърде желан.Сладкиши и бонбони се поднасят само по празниците
Оправихме неканените гости,а сега как се посрещат гости канени на обяд или ве4еря-освен основното ястие по избор на домакинята на масата трябва да има поне 2 вида салати,
и няколко вида предястия заедно с пържени картофи,и още еддин вид основно ядене
след храната се поднася 4ай,а след това и плодове и за десерт кафето
обикновенно след гостите остава доста храна и 2 дена след домакинята не готви нищо