Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 юни 2005, 17:48 ч.

Най-вкусната лазаня

  • 24 669
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 1 036
Аз да задам един въпрос, че точно с лазанята как се изложииих Embarassed...

Значи, в нашето Фантастико има два вида кори - със спанак и без (което май няма кой знае какво значение). Та, когато я правих не съм варила корите предварително и не искам да си спомням каква дъвка стана. Едни твърди кори, отврат. Та, въпроса ми е - как да сваря корите предварително? Колко време да врят и после в тавата ли ги слагам, да се пекат със соса?

# 16
  • София
  • Мнения: 625

 Та, когато я правих не съм варила корите предварително и не искам да си спомням каква дъвка стана. Едни твърди кори, отврат. Та, въпроса ми е - как да сваря корите предварително? Колко време да врят и после в тавата ли ги слагам, да се пекат със соса?
Цитат

да ти кажа аз как я правя защото също не варя корите!слагам ред кори, ред сос ред кори ред сос.....между всеки ред задължително кашкавал и като завърша покривам тавичката с фолио за печене....пека около35-40мин на 180градуса и става превъзходно.........
успех!

# 17
  • Мнения: 11 610

 Та, когато я правих не съм варила корите предварително и не искам да си спомням каква дъвка стана. Едни твърди кори, отврат. Та, въпроса ми е - как да сваря корите предварително? Колко време да врят и после в тавата ли ги слагам, да се пекат със соса?
Цитат

да ти кажа аз как я правя защото също не варя корите!слагам ред кори, ред сос ред кори ред сос.....между всеки ред задължително кашкавал и като завърша покривам тавичката с фолио за печене....пека около35-40мин на 180градуса и става превъзходно.........
успех!

Доколкото съм запозната има кори,които може и да не се варят,но има и кори за които варенето е без значение. Т.е. два вида кори - с и без варене. По принцип - завира вода в някакъв неголям съд - колкото да побере една кора,като във водата можеш да сложиш подправки на вкус - и щом вадата ври слагаш корите една по една за да се сварят за около 1-2 мин. не повече. Не ги слагаш всички наведнъж,а една по една. Аз по принцип всичко си правя предварително да ми е готово - като сос,кашкавал и т.н. и най накрая само варя корите и нареждам директно върху тавичката,където ще пека. Като печенето във фурната при мен е не повече от 20мин. при предварително загрята фурна!Слагам плънките и така. Успех! И не се притеснявй - всеки е имал своите "творения" в кухнята. Да знаете един път каква мусака направих .....................или пиле с магданоз ..................... Ама айде - добър апетит!

Редакция на ключовите думи на тема



Общи условия

Активация на акаунт