Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • София
 • Мнения: 192
Да му се скара -да ,но да ми удари детето -не .Аз не ги удрям, пък някой друг да си позволява!!!??? Naughty.

# 31
 • Мнения: 1 230
Не бих ударила чуждо дете. Поне засега не се сещам за такава ситуация...
Но е факт, че има доста буйни деца и раздавам правосъдие. Някои от които просто "ни приемат, ни предават". За съжаление в повечето случаи родителите са ги оставили на площадката да правят каквото си искат, без да се съобразяват, че поведението на децата им изисква намеса, за да не се разваля играта на останалите деца...
Затова засега си стоя до малката (почти на 2) за да си я браня. Пък като почне сама да се защитава - излизам в отпуска Mr. Green

# 32
 • Мнения: 157
Тази случка не ме учудва, защото често разхождам малкия в южния парк и съм потресена от злобата, наглоста и агресията и на родители и на деца.Наистина всички живеем под голям стрес, но ми се иска повече да мислим с главите си и да чувстваме със сърцата си.Каквото си посеем, това ще жънем.

# 33
 • Мнения: 130
Авторката пита "Как ще реагирате ,ако непозната майка удари детето ви пред вас?",а не кой е крив и кой прав.Аз лично ще я направя сама да си говори.Никой няма право да ПОСЯГА на детето ми.Независимо каква е ситуацията.

# 34
 • Попово
 • Мнения: 687
НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА УДРЯ ДЕЦАТА МИ, дори и аз! но недай си Боже, да си позволи някой човек такава "волност" със сигурност ще има скандал, да не говоря и за нещо друго #2gunfire

# 35
 • Мнения: 4 371
О, моля ви се, вие като си давате децата в детски кът седите до тях. Само дето аз не съм видяла майка в детски кът до сега.
Веднъж поисках да влезна, казаха че не може(Пигис Хаус).

# 36
 • София
 • Мнения: 3 418
 За мен 2 годишните са си бебета и напрво не мога да повярвам някои майки как вземат насериозно поведението им и реагират така сякаш става въпрос за възрастни.
 Не можеш да удряш 2 годишно дете(всъщност на колкото и да е години), още повече чуждо защото е направило нещо което не ти харесва.
 Аз лично щях да вдигна грандиозен скандал на майката и после на момичета, които трябва да отговарят за децата.

# 37
 • Мнения: 4 371
Аз да добавя нещо, че се сетих. В нашата градинка има едно ужасно момиченце. Хвърля пясък, но замерва, а не нагоре, съответно влиза в очите на децата, удря с юмрюк в гърдите, ако детенцето посегне да си вземе неговата си играчка и все в тоя дух примери мога да дам. Голямо серсемче е, а има вид на ангелче. Майка й има бебе и се занимава с него през по-голямата част от времето, рядко съм видяла да й прави забележка. Казах на Пепи да седи на разстояние от девойката, той я избягва и не й се вре и аз съм спокойна. Е, наблюдавам си го, защото имам едно наум. И все пак не бих я ударила дребната Peace

# 38
 • Мнения: 607
  Дано не ми се случи това изпитание на съдбата.

# 39
 • Страната на чудесата
 • Мнения: 3 174
Ако се случи такова нещо такъв шамар ще и отвъртя на тази майка, ударила детето ми, че свят ще и се завие. А ако моето си позволява да удари друго дете също няма да оставя безхаберно да си играе на принципа-дете с дете ще се разберат. То затова и още само аз като ненормална навъртам километри по площадката след моята госпожица и поучавам кое може и кое не.

# 40
 • Мнения: 4 406
ще й се види тесен света на тази майка.
аз нали съм там, даже и да не съм видяла случката, може да хване моето дете за ръката и да попита чие е, да ми разкаже какво се е случило... ама от къде на къде ще го удря?

# 41
 • Мнения: 2 950
Аз не си бия детето, че ще позволявам на друг да го бие!!!!  newsm61 И то просто защото е бутнало някое детенце.  newsm78


Миналата година Йоана си счупи ръката в Патиланци, защото едно детенце я бутна. И аз какво трябваше да направя? Да ида да го застрелям ли?  #Shocked Щом за бутане се раздават шамари, за счупване направо да вадим пушките?!  smile3527

# 42
 • Мнения: 1 810
О, моля ви се, вие като си давате децата в детски кът седите до тях. Само дето аз не съм видяла майка в детски кът до сега.
Веднъж поисках да влезна, казаха че не може(Пигис Хаус).
Незнам в София как е,  но в града в който живея има детски центрове, където родителите не се допускат и  децата са под надзора на персонала, и такива в който достъпът на родителите е позволен. Аз предпочитам да посещавам вторите.

Но не е въпросът в това според мен. Ясно е, че другата майка не е трябвало да удря детето и с право е била нахокана-за това няма спор.
Иска ми се да споделя поуките, които съм си извлякла от подобни ситуации. Получава се така, че когато не си до детето си и не можеш да реагираш своевременно в дадена ситуация, често някой друг се заема със задачата да 'възпитава' твоето дете, в повечето случаи по много неадекватен начин, който е в разрез с твоите разбирания и виждания. Да, платил си да го наблюдават и обгрижват и би трябвало да получиш качествена услуга срещу парите си, но както виждаме гаранция, че от персонала ще си свършат съвестно работата или че на някоя преизнервена майка няма да и се отплесне ръката - няма. И кел файда тогава да спорим чия била отговорността и кой крив/кой прав като стореното не можем да променим, а травмата на детето ни вече е нанесена.

# 43
 • Мнения: 953
За мен 2 годишните са си бебета и напрво не мога да повярвам някои майки как вземат насериозно поведението им и реагират така сякаш става въпрос за възрастни.
 Не можеш да удряш 2 годишно дете(всъщност на колкото и да е години), още повече чуждо защото е направило нещо което не ти харесва.
 Аз лично щях да вдигна грандиозен скандал на майката и после на момичета, които трябва да отговарят за децата.
Peace

Сигурно би ми се искало да я убия, да я ударя, но няма да направя нищо такова, ще се заформи скандал и толкова.
Няма да я ударя именно заради дъщеря ми, защото аз ако и извъртя шамар на родителката, после колкото и да обяснявам че децата не се удрят и т.н. ефекта ще  е нулев.
Две годишните деца са толкова лесни за разтърваване - едно в едната ръка, другото в другата  Laughing, не ми го побира акъла как може да ги удари възрастен. Ми те са си бебета, нямам очаквания към тях да се държат като големи.
 

# 44
 • София
 • Мнения: 454
В Патиланци разрешават на мамите да взилат с децата, ако искат, аз го правя  Peace
А по въпроса- не съм агресивна, но ......ще я оскубя, без да я питам дори, какво се е случило  Naughty Може да му каже- не се прави така, нещо поучително, но да посегне на детето, което е само на 2 години и не може да се защити- ще я оскубя и ....наритам  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт