Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 21 май 2008, 23:59 ч.

СИРОП ОТ БЪЗ

  • 78 826
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 452
Сиропа от бъз го правя така:
40 цвята
2л. вода
2 пак.лимонтузу
Престоява 48 часа.Прецежда се.Слагат се 3кг.захар.
След като се разтопи се налива в бутилки и се запечатва.

А от 3 год. насам правя сок,който е даже по-хубав.

В голяма кофа се слагат цветовете( колкото повече, по-добре ) аз я пълня с много цвят.Нарязвам 1-2 кг.лимони на малки парченца и доливам вода.Престоява 48 часа на хладно. Прецежда се хубаво, аз изсипвам всичко в тензух и изстисквам много добре. След това на дъното на бутилките през фуния сипвам по 3-4 лъж. захар, може и повече но ще е по-сладко, и се налива от прецедения сок но не догоре. Запечатва се и се заварява съвсем за малко ,за капачката.

# 16
  • Мнения: 784
TheNMaster, сполай ти за снимката!   bouquet

# 17
  • Мнения: 10 197

А от 3 год. насам правя сок,който е даже по-хубав.

В голяма кофа се слагат цветовете( колкото повече, по-добре ) аз я пълня с много цвят.Нарязвам 1-2 кг.лимони на малки парченца и доливам вода.Престоява 48 часа на хладно. Прецежда се хубаво, аз изсипвам всичко в тензух и изстисквам много добре. След това на дъното на бутилките през фуния сипвам по 3-4 лъж. захар, може и повече но ще е по-сладко, и се налива от прецедения сок но не догоре. Запечатва се и се заварява съвсем за малко ,за капачката.

barcela, дано не те затрудня - би ли уточнила поне приблизително колко литра  е тая кофа, горе-долу до къде слагаш цвят в нея и колко време трае така приготвения сок.

# 18
  • Бургас
  • Мнения: 950
Страхотна тема а и сиропа става убийствено вкусен и полезен  Heart Eyes
Тези дни се замислих да си направя ала не ми е ясно сега ли е времето или може и по-късно  newsm78 Rolling Eyes ако някой знае да каже  Praynig

# 19
  • Sofia
  • Мнения: 161
Страхотна тема а и сиропа става убийствено вкусен и полезен  Heart Eyes
Тези дни се замислих да си направя ала не ми е ясно сега ли е времето или може и по-късно  newsm78 Rolling Eyes ако някой знае да каже  Praynig

Сега цъфти бъза. Е, на по-високи и хладни места може и малко по-късно да цъфти. Аз го брах преди 2 седмици, но тогава беше в началото на цъфтежа.

Момичета, ако искате сока да се запази за по-дълго време е добре да се сипе горещ в бутилките, а не да се запечати студен сок и отгоре сипана захар, както беше в една от рецептите. При загряването капачката по-добре се херметизира.
Аз го загрявам и така сока си се запазва годен от едната година до другата, дори и по-дълго време.
По-голямото количество захар също служи като консервант.
Аз рецептата съм я чела от книга и там пише сок:захар в съотношение 1:1.5.
Така се правят и сладката.
Не че не може и с по-малко захар. Може, но горе-долу да е поне до към 1:1.

# 20
  • София
  • Мнения: 5 001
Страхотна тема а и сиропа става убийствено вкусен и полезен  Heart Eyes
Тези дни се замислих да си направя ала не ми е ясно сега ли е времето или може и по-късно  newsm78 Rolling Eyes ако някой знае да каже  Praynig
Сега,сега.Той сега цъфти....Давай смело  Hug

# 21
  • София
  • Мнения: 462
Дали може сокът да се затвори в стъклените бутилки от минерална вода на Банкя, защото не пия нито сокчета, а и не съм фен на бирата и нямам други стъклени бутилки newsm78 Ако някой има други идеи за шишенца ще съм му много благодарна Praynig

# 22
  • Мнения: 452
labrex кофата ми е 10-12 литрова,пълня я почти до горе с цвят,колкото повече по-ароматен е сока.А затова колко време трае ще ти кажа че точно вчера отворих бутилка, сокът в която ми е от по-миналата година,защото от миналата го изпихме.Нямаше му абсолютно нищо и беше си така сладък и ароматен както миналогодишния.Само дето образува на дъното малка утайка,но аз го прецеждам през цедка.А за това,че го сипвам студен върху захар мисля че няма никакво значение,защото след това го сварявам и бутилката по този начин се запечатва.По същия начин си правя и компотите и досега толкова години не са се разваляли.Съотношението захар-вода е важно за направата на сиропи когато няма да има термична обработка.В рецептата сиропа ми е 2литра вода 3кг. захар и не го стерилизирам.Дано съм помогнала.

# 23
  • Мнения: 10 197
............Дано съм помогнала.

Да, благодаря ти много!  bouquet

# 24
  • София
  • Мнения: 9 959
много обичам сок от бъз,ако си намеря ще направя

# 25
  • Бургас
  • Мнения: 950
TheNMaster  мерси    bouquet  даже се обадих до село на бабето  Party  и даде зелена светлина че ще ми направи  Party Party Party

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт