Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 28 май 2008, 17:29 ч.
  • Преглеждания  1 986  Мнения  3  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 4 395
Вече два пъти ги правя и мога само да ги хваля.

За всички, които обичат пълнозърнест хляб.

Ето я рецептата:

Пълнозърнести хлебчета

Продукти за 36 хлебчета по 50 грама: 1,7 кг пълнозърнесто брашно; 1 с.л. захар; 1 с.л. сол, 3 с.л. оцет; 3 с.л. олио; 3 пакетчета суха мая; около литър хладка вода; подправки: чубрица, сминдух, кимион, мащерка
Начин на приготвяне: Всичко се замесва, втасва от 5 до 10 мин. и се оформя на топки. Оформят се 36 броя топки, които точно се събират в стандартната тавичка от фурната Ви. Оформените топки се топват до половината във вода, след това – в овесени ядки или маково семе, или сусам. Нареждат се в намазнена торбичка, втасват още 5 мин. и се пекат на 250 градуса от 35 до 45 мин. Изваждат се и се оставят да изстинат, завити в чиста кърпа.


http://www.emilova.org/bg/recipes.html


Стават малко сухички. Аз слагам повече маслини и втория път добавих около чаена чаша настъргани моркови. Подправките също могат да варират.

Реклама
# 1
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 9 461
пробвай да нправиш хляб или хлебчета със закваска.
по-вкусни са от тези с мая.

ето тук има рецепта как се прави закваска.
заслужава си Peace

# 2
  • Мнения: 4 395
пробвай да нправиш хляб или хлебчета със закваска.
по-вкусни са от тези с мая.

ето тук има рецепта как се прави закваска.
заслужава си Peace
Благодаря Аси! Heart Eyes
Отдавна искам да "избягам"от маята, но не знаех как. Омега беше дала един линк за закваска, но тогава ми се видя много сложно и не пробвах.

П.П. Сега видях колко часа втасва.  Crazy Май е същата рецепта. Но ще пробвам, колко му е.

# 3
  • У дома
  • Мнения: 1 728
  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт