Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 550
Здравейте на всички посетители на форума и темата. Пускам я от името на моя близка приятелка, която ме помоли за помощ. Тя има проблеми със забременяването, няколко неуспешни опита ин-витро и още толкова инсеминации, също без успех. Така се стигна до решението на лекуващи я лекари да си намери донор на яйцеклетки /фоликули/, и повече да не опитва сама. Защото точно там е проблема и болката й. Тя трудно образува фоликули дори и при силна стимулация. Тъй като незнам как точно да започна, ще обясня за какво става въпрос и искрено се надявам някой да прояви интерес. Моята близка поема всички разходи свързани със стимулация на яйчниците - изследвания, фоликуло-стимулиращиге лекарства, разходи по манипулациите в болницата и естествено пътните разходи също, все пак става въпрос за чести пътувания до Варна, при доцент Маркова.  Изискванията към донора са следните : да е на възраст до 30г., да е раждала /не е задължително, но е предимство/, да е физически здрава и емоционално необременена, и естествено да е от български произход. При завършване на процедурите, донорът дава на приятелката ми фоликулите, които са се образували, с нейната огромна благодарност. И колкото и да ми е неприятно да говоря точно сега за пари, но те са част от всичко в живота ни, на жената донор ще й бъде платена прилична сума пари. Няма да говоря в цифри публично, който се интересува сериозно от въпроса, ще се свърже на ЛС с мен , там ще дам повече подробности, а освен това е и въпрос на споразумение м/у двете страни. Аз съм само свързващото звено дотолкова, че давам публичност на проблема, надявайки се чрез гласността да се обадят необходимите жени. А сигурно има и жени, които също имат проблеми със забременяването, но не могат да си позволят стимулация и ин-витро. Е, това е един начин да направят безплатно стимулиране и вместо възнаграждение ще си поделят фоликулите. Мисля, че в основни линии бях изчерпателна и ще остана добре разбрана. Който иска да се включи по темата ще се радвам да коментираме, но предполагам, че истински заинтересованите ще предпочетат да ми пишат на ЛС и на имейла ми. При сериозна проява на интерес ще помогна за осъществяване на среща с близката ми. Предварително благодаря, че изчетохте темата и много се надявам да има добри отзиви.

# 1
 • Мнения: 4 068
Изключително съжалявам, че твоята приятелка е минала през този ад!
Включвам се в темата, за да и пожелая успех и се надявам, че ще се намери разрешение на този проблем.
Стискам палци!

# 2
 • Мнения: 550
Благодаря Ренци, аз също й стискам палци и много се надявам на успех. Който не е минал през този ад наречен проблемно забременяване, той e щастливец. Знам го от собствен опит.

Последна редакция: пн, 06 юни 2005, 22:41 от bigoni

# 3
 • Мнения: 283
Един въпрос - защо по този начин си търсите донорка?

Доколкото ми е известно в клиниките, в които се прави тази процедура си имат правила - а те са за анонимност и подбор. Анонимността изисква да не се познават донор - приемник. Подборът означава, че на донорката трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да й се направят всички кръвни изследвания: Спин, ВАсерман, Хепатит А,Б,С, токсоплазмоза, рубеола, хламидия, микоплазма, хормони /за да се оцени как ще реагира на стимулацията/, и още куп неща за които не се сещам сега но са към 400лв общо. Като ги платите тези пари /защото тя едва ли ще се съгласи да си ги поеме сама/ - ако се окаже че не реагира на стимулацията и образува 1 фоликул след 30 инжекции? Или нито един? - Изгаряте с няколко хиляди лева.

Смятам да ви посъветвам да се доверите на специалисти, ако сами търсите ще допуснете грешки от незнание и ще изгубите маса пари.

Каквото и да решите - ви желая успех!

# 4
 • Мнения: 550
Един въпрос - защо по този начин си търсите донорка?[/quot

На нея така са й казали сама да си намери донор. Никой от самите лекари не иска да се ангажира, защото в България това не е регламентирано и се притесняват да го правят, а са и достатъчно заети за да се занимават и с това. А естествено, че ще се направят необходимите изследвания предварително, аз съм го писала, и че близката ми поема разходите по тях. Това също съм го споменала. Аз не съм изпаднала в подробности, но под това, което съм казала, че тя поема всички разходи, се разбира наистина всички. Все пак става въпрос за стимулация при доцент Маркова, а тя не действа на сляпо.

# 5
 • София
 • Мнения: 5 312
това само затвърждава мнението ми от други случки, че и Маркова е кучка и печалбарка!
та къде другаде, ако не в една инвитро клиника, може с най-голяма вероятност да се намери донор на яйцеклетки!!! особено ако се предложи заплащане на стимулацията на притеснена финансово жена...
а Маркова ги праща да гонят Михаля и да пускат едва ли не обяви по вестниците... това ясно показва каква е степента на нейната хуманност и отношение към пациента като към живо същество, а не дойна крава.

# 6
 • Мнения: 978
Ще се вкл\ча малко по-късно в темата.
Хората са го измислили как става номера с деленето м/у донор и приемник. Слава, наистина има такъв риск, но той е малък, така, че да не се плаши жената.

С една дума, ако се получат по-малко от 4 фоликула донорът има право да ги задържи като си поема сам разходите. Всичко друго се дели на 2. Ако са нечетна бройка , то "излишното" го взема пак донорът, ако не се лъжа.

# 7
 • Мнения: 283
Подкрепям Jam!!!!!

Бигони, именно защото нищо не е регламентирано -  НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА ПРОВЕРЯВАМЕ ВСЯКО МНЕНИЕ - как? - като питаме поне 3 лекари за едно и също нещо.

Бигони, интелигентна жена си щом си в Интернет от толкова време и пишеш във форумите. Значи, аз ти намекнах да се обърнеш към специалистите - търсиш на сърч в Гугъл или от много информативния сайт на Зачатие взимаш телефоните на инвитро клиниките и започваш да звъниш и да питаш.

Надявам се сега да е ясно.

И си сменете лекарката - това е недопустимо от етична гледна точка. Ако всички които имат проблеми пускат обяви - търси се бъбрек, търси се черен дроб....

Извинявай за тона, ти не си виновна, напротив искаш да помогнеш, което е много хуманно и те поздравявам че подаваш ръка на приятел.

Рейвънче, абсолютно си права - така би трябвало да е. Но мила РЕйвън - както виждаш ние сме в БЪлгария и са пуснали жената сама да си търси донор. Представям си как се чувства!!!! Представям си и как няма да им мигне окото, след като я карат сама да води преговори с други жени, как ще й кажат - сори няма фоликули....и няма да върнат парите. Защото някой трябва да купи инжекциите за да се започне стимулация, нали - и това ще е тя. Иначе си адски права - в другите страни въпросът е ргалемнитаран и от етична гледна точка и законово. Но честно казано у нас трябва да си готов на всякакви изненади.
Успех.

# 8
 • Мнения: 550
Значи, аз ти намекнах да се обърнеш към специалистите - търсиш на сърч в Гугъл или от много информативния сайт на Зачатие взимаш телефоните на инвитро клиниките и започваш да звъниш и да питаш.
Ох, Слава, мислиш ли, че близката ми не се е обърнала към специалисти преди да се стигне до тук. Ние с нея се запознахме при д-р Табакова. Аз правих една операция и два неуспешни опита ин-витро, като при втория опит се случихме заедно и аз й дадох три фоликула, тъй като бях хипер стимулирана и имах доста. Но за съжаление не се получи. Тя от Табакова се прехвърли на Маркова и сега там й е надеждата. А м/у двете при колко лекари е ходила, няма да ти разправям. Целия път е извървян и нищо не може да се направи. Тя не образува фоликули и единственият шанс е донорство. А самите доктори не искат да се ангажират, защото при Маркова веднъж се получило така, че донорът не успял да забременее, а жената, на която дала фоликули, успяла. И като започнали едни неприятности, едни дела, едни скандали. Затова Маркова й казала, че оттогава не се занимава тя да търси донори. И именно по тази причина писах, че е добре донорът да е емоционално стабилен и да знае с какво се захваща. Защото никой няма полза от неприятности и разправии. Много се надявам някой да се заинтересова и да ми се обади. Пуснах темата и в "Зачатие", дано оттам също излезе нещо. Ние - препатилите жени,  най-добре знаем какво означава да искаш рожба и да не можеш да я имаш.


# 9
 • Мнения: 3 162
Не знам дали е уместно,но за мен също е доста учудващо ,че по този начин се търси донор и то на яйцеклетка #Crazy newsm78.Преди доста години,когато имах и аз проблеми със забременяване и си правех ин витро,лекарят ми предложи на мен ,аз да стана донор на някоя доста по-възрастна жена(предполагам,че дори тя съществуваше в момента),а тя ще ми поеме цялата сума за ин витрото-но ние не се съгласихме,макар че цяла година събирахме парите за ин витро.Съжалявам за твоята приятелка-нямам нищо лично,изказах само мнение. preggo  ylinfant 1strollerИскрено й желая успех.

# 10
 • София
 • Мнения: 5 312
shoni, а защо не се съгласихте? интересно ми е какви са ви били мотивите...
и още нещо да те питам, виждам от лентичките, че имаш 2 дечица - това успешен резултат от инвитро ли е или ?

# 11
 • Мнения: 550
Момичета, не се учудвайте на начина, по който жената си търси донор. Ако четете добре, няма да се налага да повтарям, че лекарите от ин-витро клиниките не се наемат да го правят, за да избегнат евентуални бъдещи неприятности. А иначе какво толкова чудно ви се вижда, че някой иска да си помогне и използва Интернет за това. Нали това е глобалната информационна мрежа, от която човек черпи необходимата му информация, помагайки си точно по този начин. Не пожелавам на никого да изпадне в подобно положение, тогава със сигурност ще спре да се учудва.

# 12
 • Мнения: 283
Бигони, не се очудваме за това. НАли форумът е мястото където ще попиташ, ще си споделиш, болката ще кажеш да ти олекне. Ако ги нямаше форумите...не знам колко бих дала за да ходя на психотерапевт. Много е похвално за теб че и помагаш в този труден момент. Много! Ти си жена с голямо сърце и Господ ти е дарил две дечица да са живи и здрави!
Ние сме жени тръгнали по този нелек път и се възмущаваме по-скоро от коравосърдечието на д-ката! Защото този личен контакт с донора ще крие рискове цял живот! Не бива да се познават!
За случая който споделяш - ами то е ясно че гаранция няма, успеваемост 20 процента! Ясно е донорката може да не забременее. А приемника си има своя шанс и ето тя е забременяла. Какви скандали? Просто се е случило и доктора какво да направи в случая? Ами малко здрав разум трябва в случая и всеки пациент да подписва договор с клиниката и да му е ясно какво следва.

Един аспирин като си купиш и там са те предупредили за сто нежелани последствия, ами тук? Трябва 10 стр. договор да има според мен.
Какво значи за един лекар - не иска да се ангажира с търсене на донор? А какво иска да прави, моля? Още повече че не се търси донор ежедневно. Кой го иска - никой! Случило се е - лекарят е този който ще помогне. Тези случаи са единици вероятно у нас. Еми ще помогне на една жена, нали за това работи. А при други лекари ходихте ли освен Табакова и МАркова. Все някой ще помогне на жената мисля. опитай в другите центрове да видиш какво ще ти кажат.

Много дълго стана, но се възмущавам на такива специалисти.
В никакъв случаи нашите разсъждения не са срещу теб или срещу нея, дано ме разбереш.

# 13
 • Мнения: 3 162
Bigoni,съжалявам ,че се засягаш от повечето мнения тук и наистина вярвам,че на приятелката ти е доста тежко и си търси начин да си има рожденно дете,но........защо това трябва да става на всяка цена?Тя замислила ли се е за след време,когато това дете порасне и все пак ще трябва да му каже истината или може би не.....Незнам,тези неща са много деликатни,все пак както казват по горе другите момичета-става въпрос за дете,а не да си купиш да речем хляб.
jam,тогава не се съгласих да продам своя яйцеклетка,точно за това,че цял живот щях да се питам дали някъде по света живее частица от мен,още повече,че и двата ми опита инвитро бяха почти неуспешни(защото първия път имаше бременост,но се получи един много ранен спонтанен аборт,а втория въобще не забременях).Може и да прозвучи егоистично,но това си е мое мнение.И когато разбрах,че всички опити от моя страна за зачеване са изчерпани,не умувахме дълго и взехме решение да си осиновим дете(не издържах вече на този ад-ходене по доктори и както казваше тогава моя мъж "от пусто ,та в празно").Пет години след това забременях ей така,от нищо и най-неочаквано за всички.

# 14
 • София
 • Мнения: 5 312
shoni, да са ти живи и здрави дечицата! поздравления за куража, много се зарадвах на твоята история, завършила така благополучно!
всички сме чували как някой познавал някоя жена дето така... но за пръв път чета от първо лице разказан такъв случай.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт