Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Здравейте др. Слънчева,
дъщеря ми е на два месеца и една седмица и все още е с жълтеница, бих искала Вашия коментар на изследванията
Първи - направени на един мес.
билирубин общ - 182
билирубун директен - 56
АСАТ 124
АЛАТ 102

Втори - наперавени на месец и половина
билирубин общ -123
билирубун директен -12
АСАТ -78
АЛАТ -59

Трети - направени на два мес.
билирубин общ - 105
билирубун директен - 11.9
АСАТ -56
АЛАТ -43

Следващата седмица ще правим пак изследвания, защото все още не е правена ваксина хипатит, което също ме притеснява.
Освен тези резултати тя е с ъс завишен финилаланин - първа проба 5,6 , втора 5 и трета 4,3, - казват е е хиперфинилалания.
Консултирали сме с и генетик и с гастроентреолог и за двата вида изследване казаха е няма нищо обезпокоително и ще се възстановят стойностите, но бих искала и ващето мнение. Детето наддава нормално за два месеца е удвоила теглото си- 2 600 ни изписаха сега е 5 200
Блгодаря ВИ предварително Praynig# 1
  • Мнения: 5 760
Ако е на кърма спрете кърменето за 48 часа и преминете на АМ. След тези 48 ч. преминете отново на кърмене. Има известно раздвижване на чернодробните проби, но жълтеницата е все пак от индиректен тип, което е добре.
Две са възможностите за тази жълтеница при положение, че наддава на тегла и се развива нормално- да е от белтъка на кърмата или да болест на Жилбер. Второто се лекува  с малки дози фенобарбитал. Възможно е да се появи жълтеница в по-късна възраст при някаква вирусна инфекция, но тя не дава отражение в развитието на детето.

Общи условия

Активация на акаунт