Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 80
Здравейте!
Предполагам много майки като мен имат проблеми, свързани с често разболяване на детето им, което посещава детско заведение.Тъй като при сина ми често се появяваше т.нар."задна хрема" с обилен секрет, кашлица, запушен нос и хъркане нощно време, го заведох на специалист УНГ.като го погледна, каза, че най-вероятно е увеличена 3-та сливица и че ще трябва да се махне.Каза ми, че тъй като детето е малко/на 3 години/, няма да може да види сливицата с огледалце и ми каза, че най-добре ще се установи дали сливицата е увеличена, като му направят рентгенография.
Направиха му снимка, установи се действително, че сливицата му е увеличена, но мен не престава да ме гложди мисълта, че рентгена облъчва.Малко се обвинявам, че се съгласих да му бъде направена снимка.От друга страна, нали трябва да се доверяваме на лекарите-щом той счита, че така е по-правилно.
Правили ли са на вашите деца такива снимки и тревожили ли сте се за това.Не че другите тревоги са ми малко, но прибавих и тази към тях.

# 1
  • Мнения: 4 959
Ние сме с оперирани сливици - ренген не сме правили. Но на племеницата ми правиха. Това което мога да кажа е, че е безмислено да се притесняваш за облъчването. Не казвам че е безвредно, но не е толкова фатално. На моята дъщетя са правени многократно ренгенови снимки. Успокой се и ако действително детето има сериозен проблем с тератата сливица, по  - добре съсредоточи мислите си върху това. Успех

# 2
  • София
  • Мнения: 7 078
Успокой се и ако действително детето има сериозен проблем с тератата сливица, по  - добре съсредоточи мислите си върху това.

Това бих казала и аз.

На моята дъщеря й установиха увеличена трета сливица и без рентген /но са й правили по друг повод рентгенова снимка/ почти на същата възраст, при това двама различни УНГ специалисти. Малко ме учудва, че се е наложил рентген  Thinking И все пак не е толкова фатално, че да се притесняваш така.

# 3
  • Габрово
  • Мнения: 2 547
На синът ми също му правиха рентгенова снимка за установяване размера на третата сливица. Гледаха го и с огледалце.

Не се притеснявай толкова от тази снимка. На малкия му правиха рентген на глава и когато беше на 1 год. и 3 мес. по друг повод. Когато се налага - му правят, това е по-малкото зло.

# 4
  • Мнения: 80
Благодаря ви за отговорите!
Да, сега е по-важно да следим доколко е сериозен проблема с увеличената му трета сливица.Лекарят каза, че ако продължават често тези инфекции на носоглътката, се налага отстраняването й.Знам, че не е болка за умиране, но когато става въпрос за детето ти, всичко ти се струва прекалено.

Общи условия

Активация на акаунт