Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 141
Момичета, може да ви се вижда глупаво, но аз днес като си записах децата на детска градина за първа група се стреснах малко.Моля, споделете опит  за вашите деца!Притесненията са ми относно изискванията които, ми поставиха в градина.Да били без памперс/ моята едната вече е без него, но другата ще работим по въпроса лятото, като същевремено не ползват гърнета/, дори и за лягане да не им се слагал памперс, да можели да се хранят сами, въобще децата да били все едно са на 5 години. А моите нямат да имат и три като тръгнат на септември. Ние не сме ходили на ясла, ясно ми е че там децата се учат на доста неща но....
Аз ще направя всичко каквото мога, но не може ли и малко разбиране от тяхна страна, незнам доста се притесних.
И друг въпрос се сетих да питам.Защо навсякъде казват че приема е от 1.09. като тогава ще са сборни групи а официално е от 15.09.
Не може ли да измислят нещо за целогодишното и както трябва работене на детските градини.Все пак ние сме нормално трудови хора с 20 дни отпуск в годината!?

# 1
  • Мнения: 87
Здравей BRIT!

Аз също като ги записах и изпаднах в паника, че няма да могат да отговорят децата ми на изискванията в ДГ. Мъчих ги да се хранят сами ,но май много не бях настоятелна и до 02.06.2008 когато тръгнаха на ДГ си ги хранех аз. Казват ми че се хранят ,но като им гледах дрешките колко чисти бяха гарантирам 1000%, че освен хляба нищо друго не са опитвали. Днес се прибраха поизцапани което  е добър знак, че много бързо свикват да се оправят сами гледайки другите. Относно памперса давай смело имаш цяло лято на разположение.Аз лично им бях накупила роклички и директно по гащи за около 2 седмици свикнаха да казват като имат пиш/първите дни нямахме успешен опит в гърнето/. За дневния памперс за сън по същия начин обясних ,че мама и тати спят по гащи демонстрирах и се получи за 2 дни през които само едната се на пишка. Моите също нямат 3 год, но важното е ти да си спокойна и ще се справиш със задачите. А от друга страна щом са ги приели веднъж няма да ти ги върнат.
Успех ще видиш ,че ще се справите по-лесно отколкото си го представяш. Laughing

# 2
  • Мнения: 141
Благодаря ти  за куража didus!Разбира се, че каквото зависи от мен ще се опитам да направя!

# 3
  • Мнения: 3 337
Брит, ще се справиш, за храненето - просто им остави яденето пред тях и излез от стаята, аз така бих процедирала и така процедирам като мрънкат, че искат да ги храня,защото още се глезят, въпреки че прекрасно знаят как да се хранят сами и в яслата никой не им помага. Ще видиш че ще започнат много бързо да се учат, като ги подгони глада, нали знаеш - неволята учи. И да не стане на първия път, на втория - третия ще стане. Може в началото да им покажеш как да загребват с лъжичката, но после ги остави. Моите вече се оправят и с виличка. Като им давам картофи им връчвам по една десертна виличка и те се оправят - бодат, мажат, но като цяло вече се хранят дори чисто и освен като ядат манджа или супа вече нямат нужда от лигавници.

За пампите, имаш цяло лято. Просто си вземи повече къси гащи и гащи и ги оставяй без памперс. За леглата има едни много хубави постелки - непромокаеми, които се захващат към матрака. Дори за големи легла от един персон има. Моите спят на големи легла от по персон и са с такива постелки, купила съм им общо 4 броя, да има за смяна ако се напишкат през нощта. Бабите ми ги научиха да ходят през деня с гащи през декември, защото бяха при тях за един месец, т.е. едното при едната, другата при другата и бързо схванаха, само първите 4-5 дни са прали гащи като за световно докато схванат децата какво се иска от тях. От 1 месец махнахме първо памперсите при разходки, после от време на време ги оставях да спят следобяд без пампи и от миналия петък вече окончателно махнах памперси и през деня  и през нощта. Имаме фалове от време на време през деня, през нощта само 1 път Ели.

Доколкото имам спомен нашите са на една възраст, така чесмятам, че ще се справят бързо със задачките.

Моите са януарчета и ще ходят от догодина на градина, ще са на 3 години и 8 месеца като им дойде време да тръгнат на градина #Crazy Но пък не искам да са най-малките в групата, по-добре най-големите Peace И още една година в игри. Малко се отплеснах ooooh!

# 4
  • Мнения: 7 285
Брит, не бой се - наистина имаш цяло лято да махтете памперсите. За храненето- едва ли са съвсем безпомощни Grinning, а и стадното чувство се отразява страхотно на децата Peace А разбиране ще имаш, не се притеснявай.

Миш, проучи въпроса докаога ще сте на ясла, сега изписват децата с навършване на 3г- да нямаш изненади

Общи условия

Активация на акаунт