Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Прясна пъстърва

  • 28 май 2004, 16:34 ч.
  • Преглеждания  23 522  Мнения  14  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 1 909
Може ли да споделите как приготвяте прясна пастърва? Имам в предвид да не е с доматен сос и зеленчуци, че вече се хващам да си тананикам " Зеленчуци който не яде"...

Реклама
# 1
  • София
  • Мнения: 2 193
Мммм, пъстърва - една от любимите ми риби Wink Аз я приготвям по най-простия начин - пържа я! Изчиствам, осолявам, оставам я да се отцеди, овалвам я в царевично брашно и изпържвам в олио. Другия вариант е печен - увивам всяка риба в станиол и запичам във фурната. Понякога я пълня  с лук и гъби и така я пека. А за подправките - по принцип не използвам много, въпреки че когато са добавени подходящите такива могат много да променят и подобрят вкуса. Но тук съм малко боса, признавам си - нали не съм от най-добрите домакини Embarassed

# 2
  • София
  • Мнения: 1 909
Много съм зле, щом не се сетих да я панирам...Нямам думи.

Мерси, Elfi. А да питам, като я слагаш във фолио, не става ли малко като сварена?

# 3
  • Варна
  • Мнения: 310
И аз съм фен на пържената пъстърва. Добави за гарнитура задушени пресни картофки с копър и да незабравите да изстудите биричката Laughing

# 4
Цитат на: Raya
Много съм зле, щом не се сетих да я панирам...Нямам думи.

Мерси, Elfi. А да питам, като я слагаш във фолио, не става ли малко като сварена?


 Laughing  Laughing Ами да ти кажа честно никога не съм варила пъстърва Laughing  Laughing  Wink Не знам, на мен ми харесва - ти все пак поръси рибата с малко мазнинка преди да я увиеш. Но ако не ти се рискува я изпържи - гаранция, че ще стане добра! Приятен апетит Wink

# 5
  • София
  • Мнения: 2 193
Sorry!!!
Госта бях аз Embarassed

# 6
  • Видин
  • Мнения: 5 427
Значи аз я правя така :
Почиства се и се измива хубаво,осолява се и се поръсва отвътре с черен пипер и лимонов сок.Пълни се с нарязан на ситно копър и се слага малко масълце.Завива се с фолио и се пече на умерена фурна до готовност /не съм засичала колко Embarassed /

# 7
  • София
  • Мнения: 1 909
Мерси за рецептите. Май в понеделник пак ще купувам пъстърва.

# 8
  • Munich
  • Мнения: 155
Една рецепта и от мен, беше от някаква готварска книга и се изявих с нея на един Никулден, оттогава присъства често на софрата ни. Пъстървата се измива и осолява, полива се с лимонов сок. Отделно се смесват връзка магданоз, 100 г. масло и три счукани скилидки чесън, добавя се малко сол. Със сместа се пълни рибата и след това се затваря с клечки за зъби. Полива се със зехтин и чаша бяло вино. Пече се в тава около 40 мин. на 200/220°, докато рибата хване коричка. Гарнитурата по желание, на мен ми се услажда със салата.

# 9
  • София
  • Мнения: 781
Пъстървата я обожавам на фурна с малко масло , черен пипер, сол и лимон, може да наредиш и домати на кръгчета отгоре.....ох че ми се прияде Embarassed

# 10
  • на ОколовръсТното в ПАЛАТка
  • Мнения: 4 176
Азе увивам във фолио и Уфурнето:)
Мажа със зехтин и разни подправки като розмарин ,а  девисил пъхам клонче в корема и на печене в ада! Супер и здравословно. Понякогиш слагам и зеленчуци вътре.

# 11
  • все тук
  • Мнения: 1 625
Копвам ти рецептата на Звездев от днес:
1 пъстърва
3 печени червени чушки
1 глава лук
1 морков
1 картоф
3-4 с. л. олио
1 с. л. маргарин
1/2 ч. л. пикантина
черен пипер на вкус
Рибата се почиства, овкусява се с пикантина и се пържи от двете страни в тиган с нагорещено олио.Лукът, чушките и картофът се нарязват наситно, морковът се настъргва. Лукът се запържва до златисто, след това се прибавят останалите зеленчуци, овкусява се с пикантина и се наливат около 100 мл вода.Прибавя се и рибата и се оставя да се задуши, като тиганът се покрива с метално фолио.

# 12
  • София
  • Мнения: 750
Моята по-специална рецепта за пъстърва е:

ПЪСТЪРВА с бекон и бадеми във фолио

Трябва ви по една чистена пъстърва (с главата) на човек.
Ако приготвяте 4 пъстърви, останалите продукти са:
150 гр. бекон
50 грама сурови бадеми
дафинов лист
бахар
лимон
сол

Бланширате бадемите за 3-4 минути във вряща вода, за да можете да ги обелите лесно. След това ги нарязвате на ситно с ножа (не ги мелете!).
Нарязвате и бекона на ситно и го смесвате с бадемите.
Накапвате пъстървата с лимонов сок отвърте и отвън, осолявате добре пак отвътре и отвън, слагате 1 листо дафинов лист и 1-2 зърна бахар (цели), 30-тина мин във фурната (само на решетката) на около 200 градуса първите 15 минути и след това на 150 градуса.

Гарнитурата е по ваш избор. Аз залагам на класическите задушени картофи или каротфена салата без майонеза.


Опростена версия - пропускате бекона и бадемите!  Wink

# 13
  • София- Wien
  • Мнения: 2 142
Всички тези рецепти са страхотни и аз така правя пастърва, както и лятото на скара, или в плик за печене.
В плика за печене. Рибата я подправям слагам лимонов сок, малко бяло вино и лучец и хоп, във фурната.

# 14
  • София
  • Мнения: 2 470
Моята любима рецепта за пъстърва е следната:
(извинявам се, че не пиша грамажи ама всичко е на око)
за 4 пъстърви
Малко маслини (по-добре е да са зелени, но и черни стават) най-добре от тези с бадемите вътре - 12-15 броя
орехи или бадеми (ако маслините не са от вида с бадеми) половин шепа
чесън 3-4 скилидки
девисил
зехтин
може и малко сол. аз ям безсолно и не слагам сол

всичко се смила (ако имате чопър става най-добре защото е по-едро смляно) и се пълнят пъстървите. нареждат се в тава и се пекат на предварително загрята на 180-200гр фурна. 25-30 минути.
Много е лесна и супер вкусна.

гарнитура най-често картофено пюре, но може всичко друго което се сетите

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт