Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Дъщеря ми Ема е приета в 104 градина и искам да я запиша, но не сме направили 2 реимунизации на една ДТК и една ДП.
Как мислите, дали директорката ще направи проблем за това?
До септември ще сме ги направили по план.
Моля дайте мнение, че се чудя какво да правя Simple Smile

# 1
 • Мнения: 812
За записването не би трябвало да ти направят проблем, щом ще са направени имунизациите за септември, когато всъщност детето ще тръгне на градина - може просто да се обадиш по телефона и да питаш  bouquet

# 2
 • Варна
 • Мнения: 9 009
Много е вероятно да ти направят проблем.Говори с педито или да ги бие или да отбележи в картона че са бити.При започване на ясла искат картона с преснета страница за ваксините.Моя го върнаха за неотчетен резултат от манту.Пише,че е ваксиниран,но резултат липсваше.

# 3
 • Мнения: 1 058
Ние имаме една небита и ни казаха до септември де се сложи иначе няма да ни приемат в детската градина.

# 4
 • София
 • Мнения: 5 151
И ние имаме една, записаха ни-до започването септември има още три месеца, има време да се бият....

# 5
 • Мнения: 1 632
И аз знам,че правят проблем.

# 6
 • Бургас
 • Мнения: 5 597
Както е казала Глухарче можеш да кажеш на педито да пише, че са сложени за да ви приемат, а до септември имате време да ги сложите  Peace

# 7
Благодаря за отговорите,   bouquet
и аз си мислех нещо подобно. Педито не иска да ги пише Cry
Ще ида пак да я помоля.

# 8
Сетих се още един въпрос - тази здравно-профилактична карта взима ли се в градината?
Снимат ли си копие или да записват ваксините?
Мисля си, ако сега се напишат двете ваксини с фалшиви дати и до септември ги направим и занесем друга здравно-профилактична карта с истинските дати
 - няма как да забележат разликата, как мислите?

# 9
 • Мнения: 766
Зависи от градината според мен.
Миналия ден записвах дъщеря си. Пред мен татко записваше своето дете без последните ваксини. Записаха го. Просто му върнаха здравно-профилактичната карта и му казаха да я занесе, когато поставят ваксините, допълнена с новите.
Не се занимавай с фалшификации. Просто обясни ситуацията. Не е прецедент. Важното е като тръгне да е ваксинирана.

# 10
 • Мнения: 7 831
Не, няма да ти направят проблем, след като по план трябва да ги сложат по-късно.
Когато малкия ми син тръгна на ясла все още нямаше всички ваксини, защото беше по-малък. Приеха го без никакъв проблем. Когато настъпи време за поставянето им сестрата в ОДЗ-то сама ми напомни за това и ми даде бележка, която след поставянето на самата ваксина, ЛЛ трябваше да попълни и разпише. Тази бележка се връща в градината/яслата и се прибавя към картона на детето.
Същите такива бележки ще ви дават и за всеки профилактичен преглед, който ЛЛ извършва на детето по план. Тях също ще връщате в градината.
Недей да се вкарваш сама във филми, нито да караш лекаря да нарушава закона издавайки ви документ с невярно съдържание, още повече, че това изобщо не е нужно! Носиш имунизационния паспорт в градината и записваш детето, без да се обясняваш излишно. Ако някой те попита какво-що (което е много малко вероятно да стане сега) казваш истината и толкова.
В България има деца на които изобщо не са поставяни ваксини и няма да им се поставят никога и стига те да имат документ, че това им е позволено могат да бъдат записани в градина. Има и деца с отложени по една или друга причина, ваксини и те също могат и посещават градина. Проблеми се правят само, ако не са поставени никакви ваксини и няма никакъв документ, т.е. ако родителя самоволно е решил да не ваксинират детето.
Успех!

# 11
 • Мнения: 9 006
Когато е редът, тогава се поставят и ваксините. Щом са планирани, няма проблем. Важно е при започването на учебната година да има попълнен имунизационен картон и да е получила всички ваксини.

# 12
 • Мнения: 277
При записването едва ли ще ти направят проблем, но при тръгване през септ. трябва да ги има.

# 13
 • Мнения: 1 447
Ако до септември не сте сложили ваксините ще ти направят проблем и може и да не я  вземат.
При нас имаше такъв случай с една майка,докато не сложиха всички ваксини детето не тръгна на градина.
Но става за въпрос за ваксина която е трябвало да бъде сложена примерно февруари,а тя не е сложена.
Тогава се изисква след слагането на ваксината детето да тръгне на градина.Но ако ваксината трябва да ви се сложи по график септември няма да има проблем

Последна редакция: пт, 06 юни 2008, 11:24 от mimoza04

# 14
 • Мнения: 550
Не мисля,че ще ти направят проблем,щом по план  ваксините трябва да бъдат сложени до септември!Не си ли се замисляла,че всъщност няма как една ваксина да се сложи преждевременно,заради по-ранно тръгване на ясла,примерно!Всичко ще бъде наред!Директорките на яслите са наясно с тези неща.Просто в момента ,в който се поставят ,ваксините се вписват в картона.Медицинския картон да детето се съхранява в яслата,до момента на изписването.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт