Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 113
Мамчета, имам проблем! Cry
Намерих и изчетох подобни теми, но не срещнах точно проблем като моя, затова си позволявам да ви занимая и да знаете - вашите мнения и опит означават много за мен.
След второто ми раждане съм получила свличане на предната стена на влагалището - установи го докторката, при която раждах, и ми обясни, че това се е получило при разтягане, от едрия плод. Препоръча ми упражнения за тазовото дъно, а ако не се прибере това, дето ми виси отдолу до 6 месеца - пластика. Много ме е страх!
Дайте съвет - моля ви! smile3518 newsm17

# 1
  • София
  • Мнения: 5 721
А тази д-рка не те ли насочи към физиотерапевт? Thinking
Моя близка приятелка имаше същият проблем и нейният гинеколог и препоръча специална програма за този случай. Ходеше в Медицинска академия на специални упражнения. Не знам до колко са и помогнали, не сме говорили за това, но поне можеш да опиташ и ти. Wink

# 2
Знаеш ли,при мен се получи същия проблем,когато родих преди почти 2 години.  Според моята гинеколожка имам 1/3 свличане на влагалищните стени. Каза,да не бързам с операция.Преръча ми следните упражнения:свиваш,задържаш и отпускаш тазовото дъно,така правиш 3 серии по 10 пъти. Това са упражнения от физиотерапевт. Аз удвоих упражненията и определено има ефект. Бях много упорита,всяка вечер като легнех,преди заспиване ги правех.От известо време обаче нещо съм го позабравила това упражнение,но пак ще започна. Определено дава резултат.
Разбрах,че много жени имат този проблем и не винаги е задължителна операция.
Съветвам те да пробваш.

# 3
  • Мнения: 113
Знаеш ли,при мен се получи същия проблем,когато родих преди почти 2 години. Според моята гинеколожка имам 1/3 свличане на влагалищните стени. Каза,да не бързам с операция.Преръча ми следните упражнения:свиваш,задържаш и отпускаш тазовото дъно,така правиш 3 серии по 10 пъти. Това са упражнения от физиотерапевт. Аз удвоих упражненията и определено има ефект. Бях много упорита,всяка вечер като легнех,преди заспиване ги правех.От известо време обаче нещо съм го позабравила това упражнение,но пак ще започна. Определено дава резултат.
Разбрах,че много жени имат този проблем и не винаги е задължителна операция.
Съветвам те да пробваш.
Аз вече правя такива упражнения, но не знам дали са достатъчни! Thinking

# 4
  • Хасково
  • Мнения: 842
Виж какво упражнение намерих в една стара книжка. "Физкултура за бременната и кърмачето" И.Прос А.Жбиркова от 89 г. Можеш да си я потърсиш в някоя библиотека евентуално.
Цитирам:"Заемете разкрачен тилен лег, свиите краката и коленете, стъпалата опрени на пода, ръцете покрай тялото. Стегнете коремните и седалищните мускули, повдигнете таза макс. и издишайте. Отпуснете коремните и седалщни мускули и се върнете в изходно положение и вдишайте. При повдигането на таза стегнете свинктерите на ануса максимална, а при снемането му в изходно положение ги разхлабете. Повтаря се 6-8 пъти."
Това упражнение го дават като подходящо и за втората половина от бременността.

Вземи поговори с твоя гениколог да ти даде направление за физиотерапия. В къщи пак можеш да се упражняваш, но си е друго да се посъветваш и с физиотерапевт.

# 5
  • Мнения: 113
Благодаря ти, NadiaNGX!
Наистина трябва да помисля и за физиотерапия,  newsm78даааа newsm78. Това упражненеие не го знаех. Започвам и него!

# 6
  • Мнения: 14
Здравейте,
 Не физиотерапевт
 а кинезитерапевт ти трябва, те са специалистите който ти трябват.
 Ако не си намерила пиши на личния ми е-майл.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт