Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Бургас
  • Мнения: 88
Майчинството ми вече изтече и мисля да напускам работа за да кандидатсвам за личен асистент .В момента съм в платен отпуск и ми остават още 4 дни  Sad   Sad Някой знае ли дали могат да ме съкратят от работа така ,че като отида в бюрото по труда да вземам още някой друг месец парички ?.Днес говорих със счетоводителката ни и според нея  няма такава възможност , понеже като майка съм защитена от закона и те нямат право да ме съкращават, но ми обеща да ми съдейства и да говори с шефовете , ако открия някакъв начин по който това може да стане .И реших да се обърна с молба към вас за помощ .Ако знаете как , по кой чл . ...ал  .....

# 1
  • Мнения: 30
Здравей Радост, миналата година и на мен се наложи да напусна работа. Само че, моето дете беше на 3г. и ме освободиха по чл.328 ал.1 т.3 и отидох на борсата, зависи от трудовия стаж  колко време ще ти изплащат обещетение за безработица.

# 2
  • София
  • Мнения: 2 319
Аз направих така - точно преди да ми изтече платения отпуск след майчинството отидох при директора, и с ТЕЛК на детето в ръка помолих да ме съкратят.Директора ми е проф. по медицина - работих в болница.Той извика главната счетоводителка.Съкратиха ме по взаимно съгласие - не помня члена.Предприятието ми изплати 4 заплати обезщетение и отидох на борсата.От там също ми изплащаха обезщетение - според продължителноста на стажа.
Счетоводителката не може да те съкрати без знанието и одобрението на директора.За бюджетно предприятие говоря.Могат да те съкратят и докато си по майчинство - има вратичка в закона.

# 3
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 294
Аз също съм съкратена от работа веднага щом ми изтече платеното майчинство.Имах отпуски натрупани през майчинството изплолзвах само една или две не си спомням и  останалите ми ги изплатиха. Също така получих и обезщетение от работодателя, а и бях няколко месеца платено на бюрото по труда.Не знам по какъв член съм съкратена.По това време бяхме в болница с детето и само се обадих по телефона и казах на счетоводителката,че искам да напусна.Когато ни изписаха вече бях освободена от работа.

пп. в трудовата ми книжка пише спазен е чл.38 от кт

# 4
  • Мнения: 382
Съгласно кодекса на труда работодателят няма право да те освободи до навършване 3 годинки на детенце освен с разрешение на инспекцията по труда или по твоя молба. Ако няма някакви промени в социалното осигуряване когато ти подадеш молба за освобождаване имаш право на обезщетение за безработица за 4 месеца от бюрото по труда. Не ми е много актуална информацията защото не съм работила доста време и не съм много в час с промените, но не вярвам да има кой знае какви.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт