Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 юни 2008, 23:23 ч.

За шума от заведение ???

 • 4 716
 • 6
 •   1
Отговори
 • Мнения: 491
Сигурно многократно се е коментирало, но нищо не намерих.
Проблемът ми е такъв- на 10 метра от нашият блок има заведение- кафене. Вечер има сигурно 10 човека, но музиката се пуска МНОГО силно. Че и за капак я поувеличават на важните моменти. Ние обаче, започнахме да увеличаваме телевизора като глухите- volume на мах. Някаква страшна какафония!!! От РПУ-то ме познават вече по гласа. Не че не правят нищо- обадя ли се, идват след 5 минути, правят забележка и като си тръгнат, пак сме "в джаза".
Имам дете на 8 години, което си ляга към 22.30 ч., обаче не може да заспи от шума и току ми подвиква от детската- " Мамо, тая песен я имам на телефона".  smile3511
Та, въпросът ми е следният- има ли Закон, Правилник или там нещо си, на база на който да им се направи акт? Защото явно, докато не им бръкнат в джоба, няма да се усмирят.
Знам, че това не е най- цивилизованият начин, но вече ми писна- цяло лято е така. За разкош имаме шадраванче точно пред прозореца, чието ромолене и шумолене ме побърква!!! Едно време китайската инквизиция не случайно е използвала капеща вода за инквизиции ! smile3514

# 1
 • Въпрос на гледна точка...
 • Мнения: 865
Щом са идвали неколкократно от полицията, би следвало да има съставен акт Thinking
Мисля, че веднъж се прави предупреждение и после се съставя акт.
Има си наредби на общината и т.н.т.

# 2
 • Мнения: 958
Аз лично не мога да спя на шум и на светло. Зад нашият блок, има един голям фитнес център, с ресторант, бар и т.н. Миналото лято не само, че ни озвучаваха до ранни зори, ами и заря ни правеха, че и стреляха с нещо. 10 пъти съм викала полиция, що не им съставят акт не знам. Накрая една вечер, полицая каза, да знам вие сте 20-тия човек който се обажда. И пак нищо. Тази година засега е ок, ама като се стопли, кво ли чудо ще е пак не знам. Май трябва лично до общината да се ходи. А пък като за капак, при нас не шадраванче, а една ужасна локва, има, която всяка пролет се пълни с жаби, които идват незнайно от къде, а като завали и се разгонят, ела да видиш чудо  ooooh!

# 3
 • Мнения: 55
Жалба до общината, с копие до Столичен инспекторат, полиция, РИОКОЗ. Всяко копие си го подаваш в съответното учреждение с входящ номер и чакаш. Когато има писмено оплакване са длъжни да направят проверка и да ти върнат писмен отговор. Имахме подобен случай и след като в заведението се извървяха от всички служби на проверка им се охлади ентусиазма да вдигат шум след 22 часа.

# 4
 • Мнения: 105
Подаваш писмена жалба до РИОКОЗ. Те ти се обаждат и си уговаряте ден и час (обикновено след 22.00), когато ще дойдат у вас и ще измерят нивата на шум. Измерване се прави и в заведението, на което ако искаш можеш да присъстваш. Има норми за шум, които трябва да се спазват. Ако шумът от заведението е над тези норми ще предприемат мерки за понижаването му(предписания, актове). Нормите за шума в жилищната среда са по-ниски за периода от 22.00 до 06.00 часа.
Естествено може да подадеш жалба и в общината - те сигурно си имат наредби, но предполагам че няма да ти помогнат много.
Успех

# 5
 • Мнения: 2 675
Обади се и на ХЕИ-профилактично.Измисли си нещо,със сигурност ще им съдерат пари-легално или нелегално.

# 6
 • Мнения: 109
Сега ще ти кажа отговора на общината за друг шум - от новопостроен булевард под прозореца на двете ми спални:
1.Този булевард спомага за по-добра връзка на квартала с центъра.(ДА,но потърпевши са само два блока)
2.Сложете си шумоизолираща дограма и климатик.(Парите са си наш проблем)
За уточнение-на този адрес семейството ми живее от построяването на блока през 1969г.
Моят съвет е първо да се опиташ с хората от заведението да се разбереш по цивилизован начин( gydi),след което ,ако няма резултат  fight

Общи условия

Активация на акаунт