Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 5
Здравейте на всички майки и татковци, искам да споделя с вас моят сериозен проблем с директорката на яслата която посещава дъщеря ми вече 6 месеца и ако можете да ми помогнете със съвет ще съм ви много благодарна. Историята ни е следната.
Детенцето ми се разболя от конюнктивит на 22.05.2008г. естествено я спрях от ясла докато се излекуваме, защото както всички знаете това е доста заразно. Това беше ден четвъртък. До следващия четвъртък се оправи конюнктивита, но започна да кашля и да ми вдига всеки ден слаба температура. Тъй като обаче детенцето беше доста живо и весело, не се бях притеснила много, но на 29.05.2008г. след като кашлицата се задълбочаваше я заведох да и направя изследвания кръв и урина. Във въпросния ден, личната ни лекарка слушайки я на слушалките се притесни и поиска да я снимаме на рентген. Установената диагноза беше начален стадии на бронхопневмония. Тъй като бях така или иначе навън с детенцето отидох до яслата да дам на директорката бележката за конюнктивита, която беше от 22.05.08 до 28.05.08вкл. и да я уведомя че детенцето ми е с бронхопневмония и че ще продължи да отсъства. Тя ми каза че заради дъщеря ми нямала да може да си приключи месеца защото не съм и дала бележка за последните два дни от месеца.
Кажете ми сега, коя майка и коя лекарка знае за колко време ще се излекува едно дете, че да напише извинителна бележка предварително, ние до сега практиката ни е като сме болни дават ни диагноза, лекуваме се и като се оправим отиваме да ни прегледат, че сме здрави и ни написват бележка, в която между другото сега се сещам, по закон задължително трябва да пише, че в близките 24 часа детето не е било в контакт със заразно болни, което автоматично значи че на въпросната директорка няма как да и дам бележка за следващи дни, тъй като в момента са ни открили диагнозата.
Понеже аз съм човек, който не обича да създава грижи на другите, затова и казах че ако иска ще и напиша по домашни причини една бележка колкото да може да си приключи месеца, а като оздравее Емка ще донеса бележка за останалите дни. И така...мина цяла седмица детенце вече ми е здраво.
Звъня и на въпросната директорка  вчера ден 06.06.08г. и и казвам, че дъщеря ми е вече здрава, но понеже искам да отиде малко с баба си във Хасково да  подиша чист въздух и да се укрепи повече ще отсъства от яслата още една седмица. В този момент въпросна директорка, на 23та детска ясла, започва да ми крещи по телефона и да ме заплашва, че детето ми като се върнело може и да нямало място в яслата. Аз бях толкова потресена от глупостите които ми наговори, че съм плакала около 1 час след като затворих телефона. Реши да отида и да поговоря с нея да изясним проблема, който аз все още не разбирах. Когато отидох заедно с майка ми за подкрепа, въпросната госпожа отново започна да вика и да крещи по мен, като този път ме и обиждаше. Твърдеше че Емка не била болна от бронхопневмония, ами аз съм си го измисляла, че не можело за 1 седмица да и нося бележка за бронхопневмония, а както вече ви казах, тя е болна от предишния месец, демек около 10 дни, но аз за да и направя услуга да си завърши тя миналия месец и написах бележка по домашни  причини и затова сега и нося само за една седмица бележка, но тя много добре знае че детето е болно доста преди това. Стана невероятен скандал, аз бях толкова шокирана, потресена и унизена, че в един момент не издържах, грабнах си детето и излязох от кабинета и. Оставих майка ми да се разправя с това ненормално за мен същество, защото тази жена определено за мен има проблеми с нервите. Кажете ми вие къде ми е вината и как може човек с разклатена нервна система изобщо да бъде на подобен пост. С какво право ще се държи така с мен и ще ме обижда и унижава, а и заплашва. Не мога да ви опиша какво чувствам в момента. Търся помощ и съвет от вас, моля ви кажете ми как се излиза от такава ситуация, имам ли начин да подам някъде оплакване, имам ли някакъв начин да се защитя. Тя твърдеше през цялото време че ще изключи Емка заради отсъствия, но по закон няма право да го направи, защото имаме право на 1 месец отсъствия за една календарна година по домашни причини, а до момента реално ние нямаме такива отсъствия, освен двата фиктивни дни за които ви писах по-горе.  Надявам се на някой да му е стигнало времето да прочете този ферман и да има нервите и да ми отговори. Моля ви, не бива да позволяваме някакви си там хора, които по някакъв начин за придобили този пост(мъжът и работи в някое си министерство) да се подиграват с нас. Тя знае, че за мен яслата е ужасно важна и ако ни изгонят от тази ще чакам минимум година за следваща и може би затова си и позволява да се държи както си иска, но се надявам вие да знаете начин да я поставя на място, за да не може да продължава да се подиграва така с нас родителите!!!
Ако искате пишете ми директно на е-маил bebeEmi@gmail.com или на ICQ 166446971 или skype Emilia Bradford

# 1
 • Sofia
 • Мнения: 8 215
Много неприятна история. Няма право да ти изключи детето Naughty. Ти си изрядна  със бележките за отсъствията. Тази въпросна директорка ми се струва, че нещо си търси. Не може да се държи така безобразно с родителите. А не мога да си представя как ли се държи с децата newsm78. щом си позволява това поведение с вас. А що се отнася за отсъствията щом си се обадила и си ходила дори до детската градина  да уведомиш, че детето ти е болно какво иска повече от това. Ще си приключи месеца спокойно като детето ще се води отсъстващо, при това и болно. Абе нямам думи, много взеха да си позволяват, защото знаят, че има много деца и могат да си правят каквото искат. Това важи и за ясли и за градини. Затова няма да ги подкрепя повече в нищо. А на теб ако ти прави проблеми отивай в Общината и пусни една жалба. Това само може да те спаси ми се струва щом с нея не може да се разберете. Оплачи се и за държанието и ако не може да се държи както подобава да напуска и да освободи мястото на някой, който обича децата и ще е в помощ на родителите а не да им създава допълнителни проблеми.

# 2
 • Мнения: 2 197
Не се ядосвай. Няма право да ти изключи детето. Предполагам, че е изнервена, защото са записани много деца, а малко реално посещават яслата. В повечето случаи не става въпрос за болест. Аз лично също се ядосвам като видя, че от 55 деца в яслата ходят 25. За някои е важно детето им да посещава ясла, а места няма, защото детето е записано и в същото време някоя баба го гледа. Така че е нормално директорката да се изнервя. Иначе ти си права, че не можеш да знаеш кога ще приключи болестта на детето.
В нашата ясла не сме имали такива проблеми, но пък дъщеря ми никога не е отсъствала по домашни причини. Аз съм я дала на ясла, защото няма кой да я гледа. И искам да си седи там. Е, като се разболее- отсъства.

# 3
 • Мнения: 5
Благодаря ви много за бързите отговори. Точно това ме интересуваше къде мога да се оплача и да задействам по някакъв начин да разкарат тази жена от там, защото аз не съм единствената, която се оплаква от подобно държание. За съжаление повечето родители си мислят, че като има такъв проблем с местата трябва да позволяваме да ни тъпчат, за да не ни изгонят детето от яслата.  Rolling Eyes Не бива така и аз определено мисля да си потърся правата. Simple Smile

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 8 215
 newsm10 с теб сме действай смело!

# 5
 • Добрич
 • Мнения: 3 556
Действително най - доброто, което може да се направи е да се подаде жалба в общината, но опиши подробно цялата ситуация. Защото от бележката ти за пневмонията излиза, че детето е боледувало много малко време от това сериозно заболяване и юридически може да се захванат за този срок- как хем пневмония, хем само за пет дни. Ако предварително си обяснила как точно стоят нещата ще бъде само в твоя полза. Успех и пиши после за развоя на събитията.

# 6
 • Мнения: 4 448
Еми, това което още ми идва на акъла още да направиш
освен да подадеш жалба в общината, е да сезираш КЗП
(комисия за защита на потребителя), макар да не съм много
на ясно дали имат някаква власт в тази област, но третото,
е да потърсиш медийна подкрепа. Проблемът е доста актуален
покрай тази масова истерия за детските градини и според мен
ще окажат подкрепа. "Господари на ефира" биха били едно
добро решение, другият вариант е "Часът на мама" или пък
друго предаване по 6тв.

Не се притеснявай и не си го слагай на сърцето. Познаваме се
лично от толкова време и знам какво ти е. Най-важното в момента,
е че ти си си в пълните права и не си нарушила никакви чужди.
Спекулацията с ръководното място на въпросната дама и настоящите
й комплекси, които избива явно там трябва да бъдат попарени о време.

Мисля, че ще бъде добре, ако някой модератор да премести темата
в под форум, в който има по-голяма четимост, за да получиш повече
отговори и подкрепа.  Hug

# 7
 • Мнения: 270
Всъщност проблемът на директорката е, че когато детето не ходи плащаш по-малко и яслата не може да си "върже" бюджета. Много е грозно, че са ти поставили въпроса по такъв начин обаче.
Аз имах същия проблем миналата година (бяха ни се събрали около 2 седмици отсъствие за 1 месец). Не сме имали такива сцени, но ме предупредиха, че ако отсъства много може да ни изключат. Пълен абсурд  #Crazy
В крайна сметка въпросът има много лесно решение - по съвет на други майки казах на директорката, че ще си плащам пълната такса, независимо дали отсъства. От тогава не сме имали проблеми с отсъствията, даже ни се радват като не ходим. Тъжно, но факт  Rolling Eyes

# 8
 • Мнения: 1 155
Поредната истеричка, която трябва да бъде уволнена. Някои хора си мислят че като са директори или заемат други такива постове могат да се държат както си искат. #Cussing out Мисля ,че е трябвало и ти да и се развикаш и да кажеш ,че въобще няма право, така да ти говори. Явно с простаците само, така човек може да си контактува. Проучи и пусни жалба, както те е посъветвала АнМА можеш да  извикаш "Господари на ефира"или други медии.

# 9
 • Мнения: 10
Много станаха нагли нещо тези директорки....Дано да си си решила вече проблема,ама я попитай вечер като се прибира,не я ли е страх....самичка...И си търси правата докрай!!!! Peace

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт