Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 575
Чудех се къде да постна тази тема, дали в някой черен списък, или тук и реших- нека всички знаят.
На кратко: Вчера оставих дъщеричката си  в  ПУМПАЛИТЕ, в Sky City Shopping Center. Разхождах се из мола, пих кафе с приятели - момче и момиче. С момичето се разговорихме, а дойде време да взимам малката. Казах на момчето да иде да вземе дъщеря ми. Момичето се зачуди как така ще му я дадат, като не го познават. Отвърнах й - "Ще ми се обадят, нали и за това им оставям телефон" Решихме да направим социалния експеримент и момчето отиде за Дари. След 10 мин, в който аз чаках да звънне телефона ми, той се върна с малката. НИКОЙ НЕ МИ СЕ ОБАДИ. Дали са му я, просто защото той я нарекъл по име. Без да го питат какъв й е, без да ме информират, без да ме попитат може ли... Просто му я дали, казали му къде са й обувките и якето...
В първия момент не знаех какво да направя.. Бях потресена.. Та те така могат да я дадат на всеки , който я назове по име (а имената им ги пишат на едни стикери и им ги лепят по дрехите, уж да ги разпознавали...)
Още не знам какво да направя, но знам едно, никога повече няма да я оставя там.
Има едно клубче , близо до нас и днес им разказах случилото се.. и те бяха потресени. Там ме карат да подписвам декларация всеки път, че малката е здрава, че няма алергии, а в ПУМПАЛИТЕ... я дават на всеки , който поиска...

Та внимавайте къде и на кой поверявате децата си... дано не изпадате в подобна ситуация...

# 1
 • Мнения: 14 774
Можело е да отидеш да си вземеш детето, все едно не знаеш, че приятелят ти я е довел  Mr. Green Случвало ми се е в детската градина да ми пратят детето да слезе самичко, без да е придружено от леля или учителка, което значи, че всеки, който знае как се казва може да го вземе.

# 2
 • София
 • Мнения: 1 893
Аз съм работила в такова клубче. И да ти кажа като знам нещата от кухнята-много ме е стах да си оставям детето. Макар, че аз съм си малко параноичка, де  Mr. Green

Телефонът ти го взимат, ако стане нещо. Гледат да не звънят да не се набутват.
Няма как да запомнят всички родители, затова разчитат на детето. Което и според мен е пропуск. Единственния начин е да взимат ЛК, но нямат право. Абе недоизмислено е .
На мен ми се е случвало момичето което работеше при нас, да връща човек, който не е довел детето и да отказва да го даде. Майката дойде бясна Shocked
Но си познавахме децата общо взето. А като са 30-тина деца и влизат и излизат постоянно и робот да си не можеш да се оправиш Peace

Другото страшно нещо в тези клубчета е , че много трудно се намира качествен работник ooooh! Ау какви заспали момичета има. А отговарят за деца. Аз съм сменила докато работех сигурно повече от 100 колежки и само 7-8 ставаха за тая работа.
Работата е отговарно и опасна, защото влизат на едно място 2г и 7-8 г  ooooh! Няма да ти казвам колко пъти съм спасявала  живота но някое дете. И съответно какви случки съм видяла #Crazy
Абе много сериозно приемах нещата и не можех да спя после. Като си затворех очите и ми скачаха от всички посоки деца Mr. Green

# 3
 • Мнения: 8 242
Според мен може да правя снимка на майката с детето като го оставя и после да сравняват по нея дали някой друг не го взима.. Не е толкова сложно 1 апаратче само трябва  Wink
Аз моето не мога да го оставя още.. Той и с мен много много не иска да стои на такива места де  Rolling Eyes

# 4
 • София
 • Мнения: 36 890
Не мога да разбера кой изобщо разчита на на тези детски места в търговските центрове. Това са големи магазини, а не детски градини или детски клубове, които са с постоянна клиентела за почасово гледане. Никога не би ми хрумнало да оставя детето си някъде, на някакви непознати хора за 1 час в някакъв лъскав магазин, без изобщо да познавам хората.
Много интересно, като гледам повечето хора се грижат по-усърдно за колите си - кой ги ремонтира, на кой паркинг са, дали не са одраскани, а си оставят децата като багаж на гарата и разчитат, че някой ще им ги гледа.

Като нищо сега ще ми наскочи някой, че съм много крайна, но това не го виждам за пръв път. Надявам се тази тема да послужи на други родители да мислят повече за това на кого и къде си оставят децата. Постът ми не е критика към авторката, а лично мнение, основано на личните ми наблюдения докато и моите деца бяха малки и сега като отида в някой търговски център.

# 5
 • Пловдив
 • Мнения: 458
Никога не съм се престрашавала да оставя само детето си в такова детско клубче.И то точно поради тази причина.

# 6
 • Мнения: 1 809
Не оставям детето си в подобни клубчета под надзора на непознати без прякото ми наблюдение.По много причини.
За обгрижването му освен на себе си и съпруга си се доверявам единствено на бабите и на персонала в детската ясла.

# 7
 • София
 • Мнения: 2 824
Оставяла съм си детето в София ленд.Винаги стоях отвън и пиех кафе или нещо си там. Децата си излизаха от клубчето и припкаха при нас. Оставям го само на места, където мога да го наблюдавам. Скоро бяхме в Нескук плюс. Там масите за възрастни са отвън, а децата се наблюдават през стъклена преграда. Има добра видимост. В София ленд единият от клубовете беше с монитор към масите и пак се виждаше.
В Сити центъра не съм го оставяла. Той е голям вече и си пазаруваме заедно.
Изобщо, клубовете, в които съм го водила, не са били, за да си свърша аз работа и да го оставя, а за да се забавлява той. Аз винаги съм била на мястото, не е оставян сам.

# 8
 • Мнения: 9 006
Когато бяха малки съм ги оставяла в клубчета /тогава съществуваше още София  ленд/, а аз стоях с приятели /чиито деца също бяха в клубчето/ в заведението пред входа на клуба.
От друга страна едно малко дете едва ли ще тръгне без да се инати след непознат. Не са чак толкова наивни, а са и страхливи.

# 9
 • Мнения: 187
Не мога да разбера кой изобщо разчита на на тези детски места в търговските центрове. Това са големи магазини, а не детски градини или детски клубове, които са с постоянна клиентела за почасово гледане. Никога не би ми хрумнало да оставя детето си някъде, на някакви непознати хора за 1 час в някакъв лъскав магазин, без изобщо да познавам хората.
Много интересно, като гледам повечето хора се грижат по-усърдно за колите си - кой ги ремонтира, на кой паркинг са, дали не са одраскани, а си оставят децата като багаж на гарата и разчитат, че някой ще им ги гледа.

Като нищо сега ще ми наскочи някой, че съм много крайна, но това не го виждам за пръв път. Надявам се тази тема да послужи на други родители да мислят повече за това на кого и къде си оставят децата. Постът ми не е критика към авторката, а лично мнение, основано на личните ми наблюдения докато и моите деца бяха малки и сега като отида в някой търговски център.
Peace и аз никога не бих оставила децата си  в такива заведения за да имам 1 час спокойствие за едно кафе  Rolling Eyes Като чета поста на ketito направо настръхвам  Shocked

# 10
 • София
 • Мнения: 3 940
Водя детето в клубове много често и то от едногодишен, винаги го чакам в самият клуб - масичка отвън или зала за родители като държа да виждам вратата на детският кът, защото се притеснявам детето да не излезе само навън. Не мога да го оставя и да отида да свърша нещо, защото не се чувствам спокойна и съм сигурна, че не мога да разчитам на момичетата в клубовете.

# 11
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 175
Всеки клуб си има организация и правила.
Навсякъде нещата се правят по различен начин.
В малките клубове администраторите познават децата, родителите, нещата са много лесни.
В големите е въпрос на организация - както примерно е описано тук  http://bu.capellaplay.com/8/2/easy_shopper.html
Но да си оставиш детето и да не провериш точно как стоят нещата, можеш да се сърдиш само на себе си.
Лично аз не бих си оставила детето на всяко място.
Но да кажа никъде не бих го оставила, е меко казано глупаво, защото не съм била навсякъде и не знам как стоят нещата.

Кетито, съжалявам за опита ти, но мога да кажа само, че си била в кофти кухня.
Аз съм имала случаи, в които детето идва да взима мъж и детето му се хвърля в прегръдките с "Тате, тате" и въпреки всичко си звъня на майката, а той казва "е, не преигравате ли малко".... Така че хората са различни, това което теб те възмуващава, за другите е напълно нормално.

# 12
 • Мнения: 575
Тръгнах да отговарям на постовете на тези невероятни майки, които освен че никога нямат нужда от време за себе си , разполагат и  с огромен набор баби и роднини примиращи да гледат децата им, но се отказах.. Отивам да си прибера детето от клубче...
И все пак се надявах , че живея в "бяла" държава...

# 13
 • Мнения: 3 378
Нямаш право да се сърдиш,ти сподели и повечето си казват мнението.
Нали не очакваше да получиш само морална подкрепа.

Все пак каквото и да правиш,ти носиш отговорността.Има родители и родители,всеки е различен и има свое виждане за нещата,така че не се засягай от мнения,които са различни от твоето Peace

Аз също не бих оставила детето си,просто защото то няма да иска без мен.Иначе няма нищо лошо в това,че си искала да отдъхнеш за половин-един час,особено ако нямаш помощ за детето от никъде.Разучавай предварително,поне ще знаеш занапред да внимаваш повече и че не на всеки детски клуб може да се има доверие.

# 14
 • Мнения: 1 312
Аз също не съм си оставяла детето в клуб за да отида някъде.
Но сме редовни посетители на такива кътове-малкият играе вътре,аз пия кафе отвън и въпреки,че плащам пак постоянно се озъртам,че и ставам да надзиравам процеса.
Приятелите ми и мъжът ми дори мислят,че излишно се притеснявам,понеже "нали затова им плащаш",но преди няма и месец имах следната случка:
Оставих детето в Тралалеж/Елитис/ и седнах на маса отпред.
Поръчах си и докато ми дойде поръчката отидох до тоалетна.
Връщам се и каквато съм недоверчива решавам да хвърля едно око преди да седна да видя какво прави детето.
Оглеждам се и не го виждам.
Предположих,че е на батута,но попитах все пак момичето на входа-вътре е,вика,играе.
Тръгвам към масата и го виждам да се задава откъм тоалетната и да ме търси Shocked
Джитка си човека сам навън,по чорапи и иска да пие сокче.
Водя го при каката дето стои на вратата и питам какво прави сам навън,а тя се пули и не може да ми отговори.
Дълъг разговор проведохме #Cussing out
Бил се шмугнал сигурно докато е отваряла на друго дете.
Да не е котка да се шмугва незабелязано-над метър мъж е Crossing Arms
Просто се благодарих на късмета си,че ме е нямало има няма 3 минути и детето е било толкова жадно,че не се е сетило да слезе да се разходи с любимият си ескалатор и после да си поиграе на вратите,отварящи се с фотоклетка,които водят директно на улицата Praynig
Мислих да го бойкотирам този детски кът.
Ама имам по-хитра тактика.
Ходя пак,но видят ли ме застават мирно и зорко ми следят детето през целият му престой.
Аз още по-зорко следя тях.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт