Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 юни 2008, 12:13 ч.

Юмрук=Голям Мъжага? Или що за любов?

 • 4 779
 • 70
 •   1
Отговори
 • Под липата
 • Мнения: 617
 Разхождах кучето. Има травма на крака и ветеринарът каза да започна да я раздвижвам и аз и правя кратки разходчици около квартала. Та, разхождаме си се ние, вървим бавно по очевидни причини и честичко спираме. Зад кофите за смет има полянка - изолирана, спрях за кратка почивка и започнах да зяпам разсеяно. В полезрението ми попада двойка - нищо особено до тук. Отмествам разсеяно поглед и поглеждам как е кучето. То стои , души и още иска да почива, така че и аз стоя. Пак се зазяпвам. Този път виждам, че двойката се кара, караницата набира скорост. Момъкът се е надвесил заплашително над момичето със свити юмруци и изтеглени назад ръце. Тя се огъва назад и въпреки заплашителната поза да младежа, се изрепчва нещо. Той побеснява.
 Аз се притесних. Оказвам се в непосредствена близост до каращите се. Те не подозират присъствието ми,защото съм скрита сред дървета и храсти. Ситуацията скапана, аз не знам как да реагирам. Да издам ли присъствието си или да изчакам да си тръгнат? Честно казано - притесних се - оказах се като в небрано лозе.  Решавам да се спотая. И без това кучето не ще и да мърда ( образно си представям как излизам из засада, влачейки 25 кг куче , което не иска да върви и бързам да изчезна)  и не искам да изпадам в още по неудобна ситуация от колкото сега.  Стоя, гледам.... Картинката грозна. Младежите симпатични, добре облечени, а поведението им... ( айде, да не обиждам пак малцинствата!) Не чувам ( а и не искам да чувам ) за какво се карат, само искам по бързо да свърши. Но конфликта се задълбочава. Отначало си мислех , че девойката е по-серт - ще му тегли една майна, ще му направи фасон и ще се фръцне...па, той да се репчи на когото си ще, но тя отпуска гарда .... Свива се и онзи започва да налага  #Shocked Изпаднах в паника. Не съм си взела личния телефон, защото, уж, излязох за малко. Разтреперих се! Онзи налита. Момичето се свива, той я хваща и я огъва над перилата на паркинга! #Crazy Не издържах. Излязох от обежището си, влачейки поободреното вече куче с надеждата да го стресна с присъствието си.  Той само се поотдръпна. Аз се позамотах наоколо. Този ръб извади цигара до проснатото момиче и запуши. Искаше ми се да съм с 40 кг. по-тежка и с 40 сантиметра по висока. Направо ми идваше да го смеля smile3515! Не знаех как да постъпя... Имах ли право да се меся, нямах ли...? Хвана ме яд и на момичето! Крещи бе! Викай! Никой няма право да те бие! Каква е тази любов - с юмруци?
 И аз съм се карала с гаджетата си,но никой никога не си е позволявал да ме удря.  Просто съм в абсолютно недоумение, шокирана, полудяла...
 Абе, жени! Събудете се! Никой, никога, по каквато и да е било причина няма право да ви удря! НИКОГА!

# 1
 • Мнения: 2 556
Да, ужасно е, че някои жени търпят подобно поведение и сигурно дори го намират за нормално  Confused Ужас.

# 2
 • Мнения: 2 724
Чела съм няколко пъти тук подобни теми
съфорумките се надпреварваха да дават акъл на потърпевшите да не си развалят семействата...
мдам ooooh!

# 3
 • Мнения: 3 036
Най - трудното е за една жена да признае че има проблем.
Винаги в такава ситуация ти се вменява вина че ти си виновен,че ти си го предизвикал,че с нещо в държанието е грешно.
За тези жени има институции, които се грижат,но за съжаление ги ползват тогава,когато има фрактура или ходиш разкрасен.
Не бих се намесила и ти се възхищавам че си проявила смелост,защото не знаеш в такава ситуация как би реагирал този отсреща.

# 4
 • Мнения: 2 388
В такива случаи винаги се сещам за една поговорка: " Каквото  си направиш сам, никой не може да ти направи".

# 5
 • Под липата
 • Мнения: 617
 Преди малко излязох пак. Там са. Той стои до нея и и говори нежно  Sly , а тя - седнала на земята мълчи , закрила очите си с ръце. Ако бях на нейно място поне 5 пъти да съм си тръгнала. Щях да си отида, без да се обръщам назад. Не може някой първо да ме бие, а после да ми говори нежно Shocked Не го разбирам това! Явно, всеки си заслужава съдбата. Да прави кавото ще!

# 6
 • Мнения: 2 556
Да, най-лошото е че много жени, дори и да си тръгнат, после се връщат пак, убедени, че няма кой "да спаси" въпросния мъж, освен те самите  Confused Чудя се само нямат ли тези жени брат, баща, братовчеди, които да смелят от бой въпросния побойник, честно.

# 7
 • софия
 • Мнения: 2 141
Най-вероятно девойката е мазохистка щом търпи това положение!

# 8
 • Мнения: 2 388
Чудя се само нямат ли тези жени брат, баща, братовчеди, които да смелят от бой въпросния побойник, честно.
Имат, но съм забелязала от лични наблюдения, че в доста от случаите "жертвата" не позволява "насилника" да бъде наказан от роднините.

# 9
 • Мнения: 682
Насилието, било то физическо или психическо, не трябва да бъде толерирано по никакъв начин! За съжаление самите жени допускат да стават жертва на такова и се примиряват с това да бъдат третирани по такъв животински начин. Имах позната, която беше подлагана на системен физически тормоз от "любимия". В общи линии познатата история - той я млати, после съжалява, плаче , упреква се, казва и колко я обича и кръга се затваря. Не се бяхме виждали с нея от години и когато се засякохме от дума на дума стана въпрос за личния и живот, та я попитах разделила ли се е вече с въпросния хубосник. Тя взе, че зае една отбранителна позиция и ми заяви:" А, не , нещата вече са много по-добре - само шамари ми удря"!
E, направо щях да падна!

# 10
 • Мнения: 2 556
Аз нямам нито една приятелка или близка, жертва на подобен тормоз и затова нямам никакви преки впечатления и просто не мога да си обясня парадокса, че жените търпят това  Sad Разбира се, психическия тормоз, който не оставя физически белези е не по-малко страшен.

# 11
 • Под липата
 • Мнения: 617
A koe е най-правилното поведение за страничния наблюдател? Да се намеси ли, да не се ли меси? Аз лично се почувствах много тъпо - да стоя и да гледам безпомощно как пребиват човек пред очите ми.

# 12
 • Мнения: 2 388
Tess аз съжаление имам такава приятелка, както и наблюдения върху жени с доста години семеен живот ( имам предвид такива околко възрастта на родителите ми).
Сложна, трудна, тежка и болезнена ситуация е.

# 13
 • Мнения: 2 556
И аз не знам дали бих се намесила, ако мъжът има опасност и мен да нападне, признавам си  Confused

# 14
 • Мнения: 2 388
A koe е най-правилното поведение за страничния наблюдател? Да се намеси ли, да не се ли меси? Аз лично се почувствах много тъпо - да стоя и да гледам безпомощно как пребиват човек пред очите ми.
Ами незнам, ти си преценяш. Съществува вариант да излезеш "кривата" от цялата ситуация.
При непознати не бих се намесила ( говоря лично за себе си ). За приятелка съм се намесвала.

Общи условия

Активация на акаунт