Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Рядко ми се случва публично да взимам страна по всякакви социални теми и проблеми, но този път търпението ми наистина премина всякакви граници !!!
Става въпрос за БЕЗУМНОТО и ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НЕПРОФЕСИОНАЛНО отношение на една лекарка и то когато става дума за здравето на дете. Ще опиша накратко това което ми се случи и бих искала да помоля, ако някой е имал подобни сблъсъци с въпросната "специалистка" да сподели, защото такива хора не трябва да се наричат лекари и още по-малко да поверяваме здравето на децата си на тях, както и моля за съвет към кого да се обърна за да има ефект от оплакването ми!
Синът ми - 9 годишен тренира лека атлетика. В един прекрасен момент започна да се оплаква от болки в крака, ходихме на няколко места (включително и в Горна Баня, където прецениха че нищо му няма, но не това искам да коментирам сега) в крайна сметка стигнахме до Медицински център специализиран в лечението на спортисти и спортни травми. Едва след месец ходене по мъките разбрахме че детето има частично скъсани мускулни влакна на дясното бедро. Тъй като едва ли на всеки е известно, ще поясня, че въпросната травма е придружена с доста неприятни и силни болки, водещи на моменти дори до неподвижност на крака. Предписаха му 2 вида физиотерапия за период от 10 дни, която обаче далеч не е по джоба на всеки. По тази причина ме посъветваха да взема талон за физиотерапевт от личният лекар, както и да отида в 18-та п-ка, тъй като там апаратурата е доста по-съвременна и ефекта от лечението ще е по-добър. Отивайки на място Д-р Галя Кьосева (ако въобще би могла да се нарече така), доста нервно ми обясни че тя няма да прилага лечение, предписано от друг лекар, тъй като ще си позволя да цитирам, явно комплексираното и изявление: "За какво съм сложена тук аз !" вероятно ще се досетите, че след едномесечно ходене по мъките не ми беше въобще лесно да запазя спокойствие и да обясня, че няколко нейни колеги, при това специалисти - ортопеди не поставиха правилна диагноза, за да си позволя да отлагам и да рискувам още здравето на детето си, разговора по-нататък не беше въобще приятен, но в крайна сметка въпросната СПЕЦИАЛИСТКА не прие детето ми!! Сега извършваме процедурите на друго място, много по-далеч от в къщи и с доста повече усилия по придвижването предвид състоянието на детето, но съм твърдо решена да предприема необходимите действия, за да не позволя тази жена "да лекува" за в бъдеще хората по този начин. И още, кабинките в тази поликлиника бяха празни, за сметка на други две с доста по-остаряла aпаратура, където имаше поне по 4-5 човека на опашка отвън. Моля дайте съвет, как и къде да подам оплакване, този път съм твърдо решена да не преглъщам, за сметка на здравето на детето си и може би на други след него !!!

# 1
  • Smallville
  • Мнения: 993
Много е неприятно да се сблъскаш с подобно отношение.Не знам къде да се оплачеш,но май е най подходящо в здравната каса.
Само да вметна,че наистина е редно тя да ви назначи лечението,а не личния,той само трябва да даде направление.Аз ползвах физиотерапия преди 3 4 месеца и беше така-личния ми даде направление и лекарката,която е завеждащ физиотерапия, ме прегледа и тя си прецени какви процедури да ми назначи.
Желая ти успех и дано детенцето ти се оправи в най скоро време Peace

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 8 216
И аз си мисля, че в здравната каса може да се оплачеш.
Дано детето ти бързо да се възстанови!

# 3
Да, съгласна съм че процедурата е наистина такава отиваш с талон за преглед и физиотерапевта би трябвало да предпише необходимото лечение. Но въпреки всичко за повечето от тези специалисти е ясно че за да се стигне до тях вече има поставена диагноза и повечето от тях не избиват нервите и комплексите си върху пациентите и още повече върху дете, което дори не може да се движи нормално. Посъветваха ме да подам оплакване в РЗОК, наистина когато става дума за дете - не мога да си предсатавя, що за човек трябва да си - за да се държиш по този начин. Особено когато твърдиш че си лекар !!! ???? !!!

# 4
  • Мнения: 4 959
 Peace Подай оплакване разбира се. На нас ни се е налагало на два трипъти да правят рехабилитация на дребните и никога не сме имали проблеми  -  ли4ната ни лекарка им е давала талон, и без проблем сме минавали 10 дневни курсове на рехабилитация. Диагнозата си ни е поставяне от специалист, минавали сме и на преглед през съответната лекарка - физиотерапевт но без проблеми и излишни коментари. Така  4е пусни си жалбата, не се отказвай.

Общи условия

Активация на акаунт