Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 9 юни 2008, 17:54 ч.

Какво правите с книгите?

 • 2 431
 • 51
 •   1
Отговори
 • Мнения: 371
Здравейте, искам да ви споделя какво преживях току що.
Отидох да хвърля боклука и пред казана за хартия бяха изсипани, може би един чувал, книги. Класическа българска литература. Коремът ми се сви, в казана за боклук, даже по зле, на улицата се бяха озовали, Вазов, Елин Пелин, Емилиян Станев, Смирненски, Караславов, Вапцаров и още други наши творци. Не се стърпях наведох се и си поприбрах няколко книги, които вече имам.
То въпросът ми е какво правите с книгите си. И аз като много други съвременни хора съм почитателка на модерния дом, без много мебели, да не говорим,че за библиотека просто няма място, а и книгите са основен източник на прах, след като са стояли с години. Прибирам си ги в кашони и ги качвам на тавана, за щастие го има. Но сърце не ми дава да хвърля книга.
Споделете вие какво правите.

# 1
 • Мнения: 1 175
Ох заринати сме в книги, а всеки месец купувам поне по 2, отделно списанията като Нешинъл Джеографик....... Сега в новия апартамент съм решила да си направя огроооомна библиотека в спалнята. Обожавам да чета и много често препрочитам книгас която съм чела преди известно време Peace


Отидох да хвърля боклука и пред казана за хартия бяха изсипани, може би един чувал, книги. Класическа българска литература. Коремът ми се сви, в казана за боклук, даже по зле, на улицата се бяха озовали, Вазов, Елин Пелин, Емилиян Станев, Смирненски, Караславов, Вапцаров и още други наши творци. Не се стърпях наведох се и си поприбрах няколко книги, които вече имам.
 

Думи нямам просто ooooh! Може ли такава простотия да ни тресе ooooh! Потресена съм ooooh!

# 2
 • Мнения: 371
И аз така си мечтая един ден, когато си имаме къща ще имам библиотека със сигурност....гооляма с много книги.

# 3
 • Мнения: 3 782
Това е много тъжно, аз и без това едва прежалвам книги, а още повече били те на български класици. Sick Човекът,който ги е хвърлил е ясно на какво държи.
Ние сега разчистваме и свекървата като взе да хвърля книгите,  ooooh!, не мога да го преодолея това, всичките ги заделих. Е признавам си махнах само тези руските и комунистическите. Blush
Ако предложите интересни библиотеки ще съм ви много благодарна. И според мен е най-добре мястото им да е в спалнята или пък във всекидневната.

# 4
 • Мнения: 3 215
Не мога да разбера, защо излишните книги трябва да се хвърлят  #Crazy Ние при последното местене просто дарихме част от книгите си на едно читалище.Хората ни бяха много благодарни.За всяка книга има читатели!

# 5
 • Мнения: 3 770
Не знаех , че модерният дом не се съчетава с книги , но щом казваш!? Където и да живея книгите ми няма да бъдат в кашони на тавана! То си е равносилно да я хвърлиш на боклука.

# 6
 • Мнения: 3 036
Правя дарения:
Детската литература я дарявам на училищни библиотеки.
Другите на читалища и музеи.
Имам такива,които сега не се издават и си ги пазя а са от 1943,44 година.
Винаги си купувам така секциите ,че да имам място за книгите.
А иначе си мечтая и аз като вас да имам кабинет с рафтове отдолу догоре

# 7
 • Мнения: 371
На тавана са ми защото живея в 2 стаи- спалня и кухня, а сме 4-ма. В същото време си мечтая да си ги подредя в библиотека, затова са временно там не са захвърлени. А все пак става въпрос за 7-8 големи кашона с книги не се побират на две лавички.

# 8
 • Мнения: 1 671
По-голямата част от книгите ми са все още у майка. Така и за 3 години не успяхме да поръчаме библиотеката за тях. Поне сега на дневен ред е да поръчам вградения гардероб и после библиотеката. Иначе за библиотеката сама съм си направила проекта - висока и с тесни матови стъкла, с много рафтове, доста неща ще побере. Не знаех, че книгите не се връзват с модерния дом  newsm78.Иначе сега тези, които съм си взела, съм сложила в половината шкафове в кухнята, често си чета по някоя книжка. Имам и една част свалени в няколко кашона в гаража - главно специализирана литература от следването ми.
За нищо на света не бих хвърлила книга!  Twisted Evil

# 9
 • Мнения: 1 632
Нашите са си в нас,и никъде няма да ходят Crossing Arms!Нищо не ги правим,просто ги четем от време,на време и ги почистваме.И много ме е яд когато някой ме завлече с книга.

# 10
 • Мнения: 1 175
И много ме е яд когато някой ме завлече с книга.

и мен така. И най-вече се дразня като няколко пъти си поискам книгата, но се правят на ударени.  Twisted Evil

# 11
 • Мнения: 660
по образование съм библиотекар и твърдо мога да кажа, че ценя книгите. в нас имам доста, дори и смешно да звучи винаги намирам място и за още една книжка например която съм купила. тези от комунистическо време и руските (а и други които не са по моята специалност и могат да влязат на някого в употреба) ги дарявам на читалището в което стажувах-така си обогатяват и те томовете.
пс. ако някоя мама има възможност и не й трябват някои книги(няма къде да ги сложи), с удоволствие ще я свържа с читалището! Peace Hug    bouquet

а това за хвърляне на книги - направо си е грехота, все едно си хвърляме културата и книжнината на боклука (особ. писатели като: Вазов, Елин Пелин, Емилиян Станев, Смирненски, Караславов, Вапцаров и още други наши творци...).  просто нямам думи! #Crazy newsm78 #2gunfire

# 12
 • Мнения: 968
Книгите си ги пазя и нареждам в един огромен шкаф не изхвърлям  Naughty.Но миналата година колега на съпруга ми се местеше и решил да изхвърля всичките си книги събраха се 4 големи чувала -имаше романи,класика на чужди и бг.автори,ние ги прибрахме и ги занесохме в училището на дъщеря ми-в билиотеката.Но първо директорката ги заведе или както там се казва и след това ги свалиха долу в библиотеката.
Страшно се зарадваха и бяха много доволни от училището.Затова аз не бих изхвърлила а бих ги дарила ако случайно ми запречат книгите- но малко вероятно да се разделя с тях. Grinning

# 13
 • Мнения: 371
Не ме разбирайте погрешно за модерния дом, просто това, което виждам по списанията са едни празни стаи чисти и подредени с голи стени на които има някоя друга картина и максимум полица. Иначе ако питате мен би било супер една стая само за библиотека-кабинет.

# 14
 • Мнения: 18
Това наистина е непростимо, така да се отнасят с нещо толкова ценно като книгите.Ние с приятеля ми живеем на квартира,стаята ни е малка,няма къде да се обърнеш в нея,но въпреки това на рафтовете на стената си имам 2 реда с книги.И някой ден когато имаме собствен дом,дай боже,ще си направя цяла библиотека,защото много обичам да чета книги,даже да ги препрочитам.Това си ни е семейна черта.

Общи условия

Активация на акаунт