Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 814
Моля, ако някой има впечатления или мнение, да сподели. Благодаря.

# 1
 • Мнения: 88
И аз се интересувам от Регалия и от Веди. Дъщеря ми сега завършва шести клас и търся школа по български и математика. Засега съм се спряла на тези двете и ще съм благодарна ако някой сподели лични впечатления.

# 2
 • BG
 • Мнения: 122
запис

# 3
 • Мнения: 3 740
Аз съм доволна от Регалия.
Имам дъщеря на 20 г. и синове в 10 и 11 кл. - и тримата ходиха на курсове в Регалия, когато им предстоеше да кандидатстват след 7 кл. Преподавателите са компетентни и добронамерени, всички домашни се проверяват и рецензират подробно. Е, зависи си и от детето - ако има желание и амбиция, шансовете му са по-големи, ако само отбива номера - не е там мястото, където ще го хванат за врата и ще го натиснат да учи. Впечатлението ми е, че на децата се подава достатъчно, има постоянна  обратна връзка, а колко ще поемат самите деца е друг въпрос.
Аз лично догодина смятам да запиша и най-малкия си син там на курс по БЕЛ. (За математиката разчитам на училището, защото учи в СМГ. Mr. Green)

# 4
 • София
 • Мнения: 4 813
А къде се намира Регалия?

# 5
# 6
 • София
 • Мнения: 4 813
Кабо Алма, в СМГ нали има курсове за седмокласници? Предполагам, че имаш причина да предпочиташ Камен да не е там. Би ли споделила?

# 7
 • Мнения: 3 740
Големият ми син беше на курсовете в СМГ и от Нова година го преместих в Регалия, защото в СМГ НЕ проверяваха огромните домашни, които им даваха или ги проверяваха през пръсти. В Регалия веднага се усети разликата - дори са ми се обаждали по телефона, ако не е предал някое домашно навреме. Може нивото на преподаване в СМГ да е много добро, но трябва да имаш изключително мотивирано дете, за да разчиташ на добросъвестно отношение от негова страна, ако знае, че може да мине и без особени усилия. Моите имаха нужда от взискателни учители, а аз имах нужда от ефективна обратна връзка. Вторият ми син започна направо в Регалия и съм доволна -  за отношението на учителите само ще ти кажа, че учителят по български по собствена инициатива му даде няколко допълнителни урока безплатно, за да му помогне да стабилизира знанията си - в края на краищата беше приет навсякъде, където искаше. С Камен смятам да не си правя експерименти, а направо да го пращам в Регалия.
Освен това винаги са били много любезни, когато съм им искала каквато и да било информация, а за мен това е важно.
Като обобщение ще кажа, че за мен това е една НОРМАЛНА школа - без свръх амбиции, без свръх претенции - където се работи здраво, системно, последователно - и много важно за мен - спокойно.

# 8
 • София
 • Мнения: 4 813
Благодаря ти за информацията!
Виктория е питала учителката по български за курса по литература в училище - да си каже мнението за подготовката, да й препоръча преподавател. Предавам дословно: "Погледна ме, сякаш съм я питала къде в училище се продават чорапи!" Та препоръките ти за Регалия ми идват точно на време. Не разбрах от сайта как става комбинирането на заниманията по математика и български. Чудя се дали да не я пратя и на малко математика за сверяване на нивото, че СМГ съвсем ми обърка критериите специално по отношение на математиката.

Тя е готова да ходи на уроци, но при следното условие: "Каквото и да се случва, от театралния клуб няма да се откажа! Ще се справя!" И все подпитва дали няма средно училище за актьори.... Wink

# 9
 • Мнения: 42
Здравейте!
Аз също съм се ориентирала към Регалия, но съм малко раздвоена между нея и Веди. Някой да е запознат и с двете школи, за да направи съпоставка?

Последна редакция: пт, 20 юни 2008, 11:29 от amma

# 10
 • Мнения: 42
Кабо Алба, обръщам се директно към теб относно "Регалия", защото от горното  разбрах, че имаш лични впечатления, а не отзиви от приятели и познати.
По колко деца са в група? Когато разговарях с човек от "Регалия" по телефона ми казаха, че групите са от 8-12 деца и и ме увериха, че не правят компромиси с бройката, не я надвишават. За мен това е много важно, защото за "Веди" чух, че събират по 15 и дори 20 деца. Това е равносилно на обучението в училище (с няколко деца по-малко, но все пак достатъчно, за да не могат да им обърнат внимание). Колкото и добри преподаватели и програми да имат, големият брой деца не предполага добра подготовка и това е едно от нещата, което ме спира да избера "Веди".

# 11
 • Мнения: 3 740
Честно казано, не си спомням по колко деца бяха в група, но досега не ми се е случвало да ги хвана в разминаване между това, което казват и това, което правят, така че се доверявам на тяхната информация, че са 8-12 деца.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт