Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 422
мили мами,малката е на 11 дена и също се кърмим но се старая да е през около 3 часа,някои път по малко като започне да хълца и после иска още малко,ако я оставя тя да си иска както се случи венъж яде само три пъти много се уплаших и затова започнах да я будя,сега яде 7 пъти на денонощие и яде по около 20 минути но дали и стигамМоля обяснете по точно как става това на поискване

# 1
 • Мнения: 738
На поискване означава винаги когато бебето ти се стори гладно-да му предложиш да суче!По твоя преценка!Моят син също в началото го будех, тъй като и аз мислех, че режима трябва да има, но много бързо разбрах, че и бебето само решава кога е гладно и кога не!Ако са ти напълнили главата с това, че коремчето трябва да почива на по 3 часа, то по-добре помисли и изчети малко инфо тук и ще се увериш, че това не е вярно!УСпех и честита рожбичка! Heart Eyes

# 2
 • Мнения: 8 242
Новородените трябва д аимат между 10-12 хранения на ден.
Ще го будиш, докато се осефери от жълтеничката и позаякне.. Някои бебета са много поспаливи и трябва да се будят отначало, ако правят повече от 3 часа пауза..
Ако иска по-начесто - колкото иска толкова  Peace
Постепенно сама бебка ще си изгради режим.

# 3
 • Монреал
 • Мнения: 1 467
На поискване означава да следваш сигналите на бебето, а не да гледаш часовника  Peace

# 4
 • Мнения: 373
Новородените трябва д аимат между 10-12 хранения на ден.
Ще го будиш, докато се осефери от жълтеничката и позаякне.. Някои бебета са много поспаливи и трябва да се будят отначало, ако правят повече от 3 часа пауза..
Ако иска по-начесто - колкото иска толкова  Peace
Постепенно сама бебка ще си изгради режим.

 Shocked Rolling Eyes
Как така 12 пъти то това е през два часа трябва да се буди.И при най-доброто желание от страна на майката това е невъзможно според мен.Моите и двете са яли по най-много 7 пъти на ден и то в началото като новородени.
По-въпроса за поискването-сега се препоръчва да се дава когато се разплаче веднага гърдата.Аз съм на мнение ,което не ви карам да го взимате под внимание ,че прекаленото бутане на гърдата ги изнервя.Нормално да оградняват до 3ч горе долу,това зависи колко са хапнали на предишното ядене.Разбира се няма да го държим гладно докато минат три часа-те са ориентировъчни.20мин са напълно достатъчни.Но и това зависи от бебето .Някио бебета са по-лениви и си подремват докато се хранят,други като моите са хищни и за 5мин изпразват всичко  Mr. GreenСпокойно си го хранете бебето.То си знае колко и кога е гладно.Много бързо и вие ще започнете да го осещате за какво точно плаче.Успех

# 5
 • Мнения: 127
Това,че бебето само усеща дали е гладно,е вярно,но на малко по-късен етап.За едно новородено бебе е добре да има м/у 6 и 8 хранения на ден.Детето ти все още има жълтеница,най-вероятно и затова е поспаливо,така че ще трябва ти да го будиш.Още повече зависи и с какво тегло е родено.Дъщеря ми се роди с ниско тегло-2400,до изписването спадна на 2280,имаше и жълтеница и почти непрекъснато спеше.Така че я будех и през деня и през нощта,иначе,ако бяхме на поискване,сигурно нямаше да си иска повече от 3-4-пъти,което е изключително малко!Още повече,че честото сукане ще спомогне и за регулирането на кърмата ти.Така че не се притеснявай да будиш бебето,няма да го изнервиш,според мен сукането ги успокоява.Като се "очовечи"малко,след някоя и друга седмица,вече само ще ти подсказва!Успех!

# 6
 • Мнения: 2 829
За да си спокойна че бебето ти яде достстъчно можеш да прочетеш това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21073
Това е любимата ми статия, защото е много кратка, точна и ясна Grinning
Ако имаш още въпроси-горещо ти препоръчвам да потърсиш отговори тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

Честито бебе и много прекрасни мигове ти желая! Hug

# 7
 • у нас
 • Мнения: 3 605
Когато дойде време за ядене - примерно около три часа - не будя детето, ако спи, а си го оставям като се събуди тогава. То след време си изгражда режим и ще забележиш,че ще е като часовник - на определения час ще се събужда. Но не си мисли, че като плаче все е гладно и трябва да сучи. Може да плаче по различни причини. А и стомахчето не трябва да се претоварва.  Peace Peace

# 8
 • Мнения: 7 751
Просто предлагай на бебето да суче без да гледаш часовника и да броиш кърменията за деня.
Първата статия, която yanast ти е дала, описва признаците, по които ще познаеш, че бебето ти се храни добре.
За буденето - в началото будех дъщеря ми, но резултатът беше сънливо, кисело бебе, което сучеше съвсем кратко и заспиваше пак.

Как така 12 пъти то това е през два часа трябва да се буди.И при най-доброто желание от страна на майката това е невъзможно според мен.

О, възможно е! С дъщеря ми съм имала такива периоди, дори на час-час и половина си е искала.

# 9
 • Мнения: 8 242
Аз съм на мнение ,което не ви карам да го взимате под внимание ,че прекаленото бутане на гърдата ги изнервя.

Никак даже.. Моето само така мълчеше и спеше  Rolling Eyes

# 10
 • Мнения: 2 829
Аз съм на мнение ,което не ви карам да го взимате под внимание ,че прекаленото бутане на гърдата ги изнервя.

Никак даже.. Моето само така мълчеше и спеше  Rolling Eyes
И при мен беше така! Копирам свое мнение от друга тема:
Аз първия месец се опитвах да спазвам по-големи интервали между кърменията-докато вече положението стане неудържимо и малкия започне да реве. В крайна сметка с постоянно залъгване, разнасяне, люшкане и т.н. издържаше по 2-3 часа между кърменията (от началото на едното до началото на другото кърмене). Като имаш предвид, че сучеше по 1 час-значи м/у кърменията оставаше около час. Прибрахме се в България, когато малкия беше на 40 дни. Тогава реших да опитам да му давам да суче на всяко примрънкване. Резултата беше, че живота ми стана лек и приятен. При първия вариант (почти режим) постоянно някой трябваше да е ангажиран с дебнене на детето да не се събуди (защото ако го залюлееш преди да е отворил съвсем очичките може пак да заспи и ще издържи повече без да суче), разнасяне, пеене на песни и т.н. Иначе дребното надава вой. При втория вариант-независимо дали дребния е гладен или жаден, дали му се ака, спи, дали хълца или е превъзбуден, въобще-каквото и да го притеснява аз знаех, че разполагам с универсално лекарство. Давам му да суче и забравям за проблема. Понеже не спазвам режим ми отпадна и грижата да го държа определено време на гърда-защото ако суче няколко секунди, после ще огладнее по-рано и аз просто ще му дам пак. При първия вариант гледах да го държа буден и да суче по-дълго време, за да изсуче повече и да издържи по-дълго до другото кърмене.

За мое съжаление обаче когато стана на 3-4 месеца малкия вече много добре знаеше какво иска. И започна да приема гърда само като е гладен и като му се спи.

# 11
 • Мнения: 373
След като обърках темата да си преместя и мнението тук в правилната  Laughing


Да най-вероятно ваште дечица не са се нахранвали добе и затова са се успокоявали след това.Моите и двете са много лакоми и като започнат да сучат набързо и изпразват гърдатаза норматив.Даже малкият ми бебок в началото преяждаше и повръщаше от лакомия  Mr. Green.Стигнала съм до този извод с моите деца.При моите храненето на поискване само ги изнервяше,защото когато им дам примерно след около час след хранене гърдата,то се започва едно въртене реване и стискане но уста.Значи просто неискат.А като си дойде третият час без проблеми си хапват.Даже в началото в родилният дом се чудя аз защо не яде при всяко бутане в устата,а то се било нахранило просто.Не винаги плачкат за манджичка  Laughing
Разбира се някои бебета не сучат от гърдата ,а просто се успокояват.Има го и този момент.Най-вероятно при вас така се получава.Бебока не е гладен,но си играе с гърдата,докато се успокои.
Нали най-важното е да са спокойни и нахранени.Няма лошо да предлагате при всяко реване,но е е излишно според мен.Успех на всички

# 12
 • Мнения: 2 614
Интересни мнения са написани тук....за хранене под час, за препълване на коремчета, за кърма, която се усвоява за 3 часа....
Ако искате да прочете разни неща по въпроса, има доста статии в Библиотеката на подфорума. Но е добре да знете, че кърмата не е АМ и се усвоява от 45 до 90 минути в организма на бебетата. Затова и при някои мъници се случва да огладняват често и да искатда сучат през час-час и половина!
Разбира се има моменти, в които сучат от жажда, защото кърменето на поискване означава да предлагате на детето гърда всеки път, когато се почуства неспокойно. Не е задължително да е гладно, може да е жадно. Все пак състава на предното мляко, е 80% вода, именно затова не се предлага на бебето вода, когато се кърми на поскване!  Peace Има и моменти в период на никнене на зъби, например, когато детето се чуства просто неспокойно, изпитва болка, и иска да се успокоява на гърдата на мама - това също е част от кърменето на поискване.
И да, нормално е новороденото да има 10-12 кърмения за деня. Важно е да се следят и мокрите памперси, както и нааканите!  Peace

# 13
 • Мнения: 373
Здравейте,
Аз само казах собствениат си опит от двете си деца.Запозната съм с библиотеката,благодаря за насочването,както и всичко по въпроса.Друг е момента,че не съм съгласна с някои неща,защото се водя от опита,не от написаното.Всеки решава нали така?
Аз пробвах с кърмене на поискване-не се получава при мен.Моето дете също не пие вода и се кърми изключитнелно,но не на час и половина а на три .В зависимост от това колко е гладно може и два и половина може и 4.
И ако детето се кърми 12 пъти на ден според мен не му достига кърмата и се опитва да си набави повечко.Затова и стимулира повече.
Не ме упреквайте, че не съм чела.Аз ако не съм чела няма да изказвам мнение нали  Wink
Все пак исках да отговоря на въпроса ,въпреки ,че знаех ,че ще срещна неодобрение.Това явно е практика навсякъде.  Sad

А по въпроса за успокоението виждам ,че сме на едно мнение-това е добре до някъде нали  Laughing

# 14
 • Мнения: 2 829
mustaine, на поискване значи, че ако детето ти НЕ ИСКА да суче на 1.5 часа-кърмиш на 3-4 часа, когато бебето пожелае. Това, което си описала в предишния си пост
"При моите храненето на поискване само ги изнервяше,защото когато им дам примерно след около час след хранене гърдата,то се започва едно въртене реване и стискане но уста.Значи просто неискат.А като си дойде третият час без проблеми си хапват.Даже в началото в родилният дом се чудя аз защо не яде при всяко бутане в устата,а то се било нахранило просто."
показва, че самото дете те е водело. Но децата са различни, майките също. Ако аз се бях опитала да спазвам 3-часов режим трябваше да дохранвам. Затова и има реакции на твоя пост. Да, има и други деца които просто си огладняват на 3-4 часа. И това е също толкова нормално, колкото и факта, че други деца искат да сучат на всеки час-два, или дори по-често. Моето дете е сукало по 12 пъти на ден (понякога и повече) но пък наддаваше по кило и повече на месец. Значи все пак му е стигала кърмата Grinning

Общи условия

Активация на акаунт