Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 16
Вие какво раждане бихте или сте избрали и какви са плюсовете и минусите на различните видове.
Какво налага секциото ?

Първо искам да кажа, че аз не съм раждала, не съм и бременна , обаче  ми се иска отсега да знам, да знам , а и всички бременни доста мислят по въпроса.
Благодаря на всички вече осъществени мамчета за съдействието, което ще окажат, като се включат и разкажат , как е било при тях , дали са имали проблеми ?!Както и на всеки , който систематизира информацията.

Предварително искам да ви кажа, че мисълта за съвсем естествено раждане ме плаши особено много,  в смисъл - "цепенето", "шиенето" и други такива неща, ми звучат като сценарий на филм на ужасите, ето защо моля дайте съвети, как вие сте преживели това!

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 14:40 от Нежнолина

# 1
 • Варна
 • Мнения: 6 178
Секцио цезареа= цезарово сечение
Пусни една търсачка, това е една от темите, които задължително водят до спорове и лични нападки. Peace
Секцио раждах аз и двата пъти- първият с показания, вторият- без. Grinning

# 2
 • Мнения: 4 335
Ами то цезарово и секцио,каква е разликата newsm78Раждах секцио по медицински показатели.

# 3
 • Мнения: 7 724
Секцио Peace

# 4
 • Мнения: 9 817
Цезарово сечение вече почти не се практикува- разреза е по дължината на корема, от пъпа към срамната кост.
Секцио цезаре- напречен разрез над срамната кост.

Бих избрала естествено раждане.

# 5
 • София
 • Мнения: 33 018
Дияна родих нормално. В началото на 2рата ми брем. имах показатели за секцио. В крайна сметка пак родих нормално.

# 6
 • Мнения: 2 197
Тази е една от най-често дискутираните теми.
Всеки има мнение по въпроса.
Аз лично винаги съм искала да родя със секцио и така родих. Вярно по медицински показатели, но не съм и помисляла да избера естествено раждане. За всяка жена е различно. Има  раждания по естествен път, продължили 20 минути и такива, продължили часове. Въпрос на късмет. Възстановяването и след секцио и след естествено раждане също продължава различно за различните жени. Независимо, че е операция аз си търчах нагоре-надолу по стълбите още на следващия ден. Като се изключи  факта, че един месец не можеш да вдигаш тежко нищо кой знае по-различно няма при това раждане. А идеята да се напъвам като идиот неизвестно колко време  винаги ми се е струвала абсурдна. Това е моето мнение, а ако някой има друго - той е в правото си.

# 7
 • Мнения: 682
Аз съм на 100%  за раждането по естествен път...и сега поради седалищно прилежание и зряла плацента май ще вадят бебка секцио. Никак не ми се ще, обаче в случая е най-добре за бебето.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 267
Ами обикновено точно определен страх от точно определени неща пердопределя личния избор. В смисъл мен ме беше много повече страх от последствията от нормалното раждане, затова и избрах секциото + прогнози за едро бебе, които допълнително затвърдиха избора ми. Но съм го обсъждала и с двама лекари, де, чела съм, мислила съм много. Но все пак страхът е от първостепенно значение  Mr. Green.
rapunzel, не го мисли много-много. Важното е ти и бебето да сте добре. Пък следващото може и нормално да родиш.  Peace

# 9
 • Мнения: 337
Първия път родих нормално , втория секцио по желание.С три ръце съм за секциото !

# 10
 • в Надежда-та
 • Мнения: 4 952
Има много теми и анкети по въпроса, използвай търсачка Naughty
Аз съм ЗА естественото раждане Peace

# 11
 • Мнения: 320
Първият път родих секцио по медицински показатели, живи и здрави второто също ще родя секцио дори и да няма медицински показатели за това.  Peace

# 12
 • ул. "Мечтание"
 • Мнения: 5 960
Преди да родя твърдо бях ЗА нормалното раждане!
След всичко, през което преминах, отново съм на мнение, че по-добрия вариант е нормално раждане!
Честно си казвам, не знам кой нормален човек доброволно и безпричинно би се подложил на секцио (заповядайте да ме изядете с парцалите за това изказване)!

12 часа се мъчих в опити да родя нормално и още толкова бих се мъчила, само и само да избегна секциото (за жалост бебчо друго реши)! Въпреки, че се възстановявам много бързо от операцията, това ще си ми остане за цял живот. Сега месеци наред трябва да се пазя, да не вдигам тежко и не знам си какво още. Неща, които при нормално протекло раждане ги няма. Белега ми е най-малкия проблем. Не че при нормално не трябва да се пазиш, но там всичко минава много по-леко за организма! При секцио трябва да се възстановяваш хем от операция, хем от раждане!

Епизотомията при нормално раждане не е задължителна, може и да ти се размине. Но ако само това ти е страха, някак си ми е странно само заради нея да избереш секцио. При секцио ще те режат много повече и много по-неприятно. Възстановяването може да е тежко. И мен лично ме боля повече след операцията, отколкото контракциите! Няколко дни не можех да стана от леглото нормално.

Трудно е да се систематизират нещата! Ще чуеш хилада съвета и всеки ще е прав за себе си! Но пак ще кажа - минах и през двете и за нищо на света отново не бих избрала секцио, освен ако наистина не се налага!!!  Peace

# 13
 • Tам през Атлантическия океан
 • Мнения: 7 122
Аз съм твърдо за естественото раждане  PeaceЕстественото раждане е за предпочитане пред секциото, ако няма медицински показания през бременността и проблеми за теб и бебето при самото раждане.
Нормално е да те е страх и аз така бях в началото  Crazy ..... родих нормално и за мое си "успокоение" с епидурална упойка  Wink Peace
п.п.хихК поредната такава тема където ще има взрив и динамит  Whistling

# 14
 • Мнения: 37 287
Няма нищо по-добро от естественото раждане (когато става дума за някой друг Mr. Green). За мен - само секцио.

Цезарово сечение вече почти не се практикува- разреза е по дължината на корема, от пъпа към срамната кост.
Секцио цезаре- напречен разрез над срамната кост ...

Без значение дали разрезът е надлъжен или напречен, Цезарово сечение и Секцио е едно и също.

Общи условия

Активация на акаунт