Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 юни 2008, 11:10 ч.

къде греша при баклавата на розички

  • 1 870
  • 9
  •   1
Отговори
  • Шумен
  • Мнения: 397
Здравейте. Може да Ви звучи глупав въпроса ми, но аз все пак ще си го задам Grinning .Та така, вдъхновена от вашите идеи реших да правя баклава на розички.  chef тестото е от мая,прясно мляко,яйца.Омесих тестото, оформих розичките /от темата за тортите,от първа страница/ . самите розички наистина си станаха като розички.Дотук добре, опекох ги.направих сироп от 3 чаши захар и 3 чаши вода.НО ... не знам дали сиропа много ми изстина или брашното дойде в повече в тестото но те не се напоиха  ooooh! .Даже след 2 дена престой във сиропа те вътре пак си бяха абсолютно несиропирани. нещо ми се губи момента на сиропирането. Дали розичките да са изстинали и сиропа дали да е много горещ или изстинал /колко време изстинал, колко да е хладък/ . или след като извадя тавата от фурната да ги полея със студен сироп...

много дълго стана, но искам да се сиропират добре и знам че ще получа помощ от вас   bouquet

# 1
  • Мнения: 311
не съм правила такава баклава, но знам, че студено ястие се полива с горещ сироп и горещо ястие със студен сироп

# 2
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Не съм поглеждала рецептата,но четейки поста на авторката ми се струва,че тестото за розичките е било по-твърдо.
Сега ще погледна и рецептата.

# 3
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Сега разбрах,че само оформлението е било от темата за тортите.Може би е трябвало да повтасат малко.

# 4
  • Шумен
  • Мнения: 397
тестото е по рецепта за втасала баклава от Добрина Венкова "Соленки,сладкиши,кремове".И самото тесто и вече оформените розички втасаха...май наистина по-твърдо тесто направих.И ако може да ми кажете и за сиропирането.Аз ще ги сиропирам сутринта за да са готови за обяд, а тази вечер ще ги приготвя.Как да ги сиропирам...уффф това ме е страх да не сгреша.Ако е много горещ сиропа а розичките са студени дали ще се скашкат.Ако е по-хладен сиропа пък дали ще се напоят.ама и аз съм една готвачка ooooh!

# 5
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Имам една позната,много добра майсторка на баклава.Тя изчаква да изстине баклавата,а сиропа да е не горещ,а топличък.И сиропира от вечерта за следващия ден.Щом ще ги правиш довечера,изчакай да изстинат и ги сиропирай,за да са готови утре.

# 6
Имам една позната,много добра майсторка на баклава.Тя изчаква да изстине баклавата,а сиропа да е не горещ,а топличък.И сиропира от вечерта за следващия ден.Щом ще ги правиш довечера,изчакай да изстинат и ги сиропирай,за да са готови утре.
Аз също изчаквам малко сиропа да изстине,никога не заливам с врял сироп.

# 7
  • Шумен
  • Мнения: 397
мерси на всички за отговорите.Ще ги направя довечера,ще ги сиропирам с малко изстинал сироп...и да ги пъхна след това в хладилника.да не вземат да вкиснат в това топло време.и каквото стане  bouquet

# 8
  • Разград
  • Мнения: 3 028
Не ги слагай в хладилника,няма да вкиснат.Сутринта направи това.

# 9
  • Разград
  • Мнения: 3 028
И?
Какво стана?



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт