Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 7 642
Здравейте!
Моя близка си купи от тези големите,професионални кафемашини,които имат и вградена кафемелачка.Проблемът е,че са им я докарали от чужбина,втора употреба и в нея няма инструкции за ползване.Ще ви помоля който има подобна да даде някакви съвети,каквото се сетите,все ще е от полза.Машината има няколко степени за мелене-на коя е добре да се мели кафето?Каква марка кафе ползвате...всъщност всичко,каквото се сетите .
Благодаря предварително!

# 1
  • Мнения: 282
Предполагам, че при всички подобни машини принципа на работа е еднакъв, но тъй като не си уточнила марката, пиша как работи моята.
На моята има голям капак отгоре, като го махнеш отляво е казанчето за водата, има белязана черта до къде най-малко се сипва вода.
Ако се ползва за домашни нужди препоръвам да не се пълни цялото казанче, защото ако престои повече от 10 дни водата хваща дъх на плесен. Аз я пълня малко над минималната чертичка, като намалее водата - доливам пак до там.
Вляво има още един капак - там се сипва кафето, него може да си го пълниш до горе.
Моята машина има три лампички и две копчета.
С едното копче включвам машината, заедно с това светват две лампички, изчаква се да светне и третата и тогава с другото копче натискаш и задържаш /чува се как се включва кафемелачката/, докато започне да тече кафе.
Пускаш копчето и чакаш да се напълни чашката, спирането става пак с натискане и задържане докато спре да тече кафе.
Изчакваш още малко да спре да бучи машината /тогава си изхвърля отпадъка от кафе във вид на топче в едно контейнерче долу/ и тогава вече, ако няма да правиш други кафета, изключваш окончателно машината.
Ако правиш второ кафе и третата лапмпичка е угаснала, изчакваш да светне отново.
Там където се слага чашата има два улея, единия е за кафе, от другия тече топла вода, която се пуска с въртене от едно копче с нарисувани чашки.
Относно степента на мелене и вида кафе, въпрос на личен избор е, слагаш каквото кафе ти харесва, но задължително на зърна /от мляното се запушва/ и пробваш различни степени на мелене -настройваш да мели така както ти харесва.
Отстрани /вдясно при мен/ има един "палец" през който минава кафето, него поне веднъж месечно го вадя и внимателно почиствам с вода и четка, за да не се запушва.  Слага се обратно на машината след като е изсъхнал хубаво.

Общи условия

Активация на акаунт