Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 4
здравейте,
бебчето ни се роди тази сутрин, но повърна 2 пъти и са го сложили на системи. жена ми така и не е успяла да го гушне и кърми нито веднъж, защото преди системите не беше минал ефекта на упойката. термина беше преди 7 дни, и може би бебето е глътнало замърсени води.
никой не ни казва докога ще продължи така, притесняваме се, че е самотно и некърмено във важен момент.
това често срещан проблем ли е и колко продължава?

# 1
 • София
 • Мнения: 521

ЧЕСТИТО!!! Да ви е живо  и здраво бебенцето и скоро да се гушкате тримата  PeaceКато донесоха дъщеря ми да я видят близките ми  след раждането, ме предупредиха да не се притеснявам, че повръща, това били води, които е глътнала. Донесоха я за малко /десетина минути/и после чак вечерта ми я дадоха. Всяко бебе е под наблюдение няколко часа след раждането. Моето се роди в 5.30 сутринта и ми я дадоха за кърмене в 22 часа вечерта.

# 2
 • София
 • Мнения: 417
Здравей,

Честито бебе! newsm53
Аз не съм компететнтна да ти отговоря със сигурност, но все пак искам да те подкрепя и да ти вдъхна кураж.Вярвам, че всичко ще бъде наред. При повръщане има опасност от бързо обезводняване и за това вероятно е системата. Моето бебе се разболя от грип на 8 месеца и също я сложиха на системи, за да не се обезводни. Още след първата система повръщането спря напълно. Разбира се, тя беше доста по-голяма от твоето дете, но мисля, че причината за системите и при вас е същата. Друга възможност е да изхвърля погълната по време на раждането вода. Това също е нормално.
Дори и да не може да кърми в момента не могат ли поне да пуснат майката при детето. То познава гласа на мама и той ще му подейства успокоително.
Успокой се и вдъхни кураж и на жена си!
По-компететнтните мами ще ти отговорят по-точно.

# 3
 • Мнения: 4 753
Първо честито!!! Аз се чудя, това че бебето е на системи пречи ли на кърменето???  newsm78 Защо не пуснат жена ти при бебчето да го накърми... ще внимава със системата... Мойто бебе 5 дни беше с абокат (както и аз) и ми беше много неудобно, но леко и внимателно няма проблем да го накърми... Другият вариант е да се цеди и с малко шишенце с много тясна дупка (за да не му е толкоз лесно и после да откаже да суче) да го нахранят...

# 4
 • София
 • Мнения: 33 214
1во честито ми бебче.
Само лекарите могат да кажат колко време бебето ще е на с-ма. Дияна беше на с-ми, на 2рия ден я махнаха. Не съм имала проблеми с кърменето. Спокойно, съпругата ти ще го нагушка. От сега нататък ще имате много, много прегръдки Simple Smile

# 5
 • Мнения: 158
В коя болница е жена ти? моето бебе беше на системи 5 дена. но то беше с ниско тегло и малко недоносено. Но ме пускаха при него в интензивния сектор в часовете за повечето хранения. То и аз бях много напориста де, потоянно ги разпитвах за всичко, издействах да се храни с изцедена кърма, а не с АМ. Дадоха ми да пробвам да го кърмя, както си беше със системите, но не се получи, понеже беше много немощно. Чак в къщи почна да се учи постепенно да суче и се научи за ...2-3 месеца - с доста усилия! Така че кажи на жена ти да не се притеснява за кърмменето! Да разпитва лекарите и да си издейства да ходи при бебето чето.
Да ви е честито!

# 6
 • Стара Загора
 • Мнения: 6 355
Честито  bouquet
Да е живо и здраво бебчето и скоро да се гушкате тримата Hug

# 7
 • Mediterraneo
 • Мнения: 21 345
Всяко бебе е под наблюдение няколко часа след раждането. Моето се роди в 5.30 сутринта и ми я дадоха за кърмене в 22 часа вечерта.

Такава е практиката просто в болницата, където си родила. Моето бебе го качиха в стаята ми на 20тата минута от раждането, за да ме чака там. Не са ми го вземали, за да го наблюдават.

Само лекарите могат да определят докога бебето ще е на системи.

Общи условия

Активация на акаунт