Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 юни 2008, 03:39 ч.

Имам ли право да се чувствам предадена?

 • 5 528
 • 63
 •   1
Отговори
Обикновено нямам навика да изпитвам вина, че се чувствам по определен начин или да поставям под съмнение правото да чувствам едно ими друго. Щом е чувство, значи е легитимно и толкова. Но сега имам нужда от второ мнение и ще съм ви много благодарна, ако ми дадете акъл, пък даже и ако ме освиркате като егоист.

Мъжът ми е чужденец и преди 5 години се премести в България, за да живее с мен.     
Доста се постарах, по всякакви начини, да направя живота му тук лесенр безпроблемен и забавен, но все пак там остави и приятели, и родители, и какво ли не. Сега навършва 30 години и планира да се прибере в страната си за 2 седмици, да го отпразнува и т.н. А и по принцип, ходи си два – три пъти годишно, единия път от които – през лятото.

Сега проблемът. Аз не мога да го придружа, защото съм бременна в 4ти месец, а по рождения му ден ще съм в края на 5ти. Бременността ми протича доста тежко. Бих могла да летя и аз, но в това състояние на него ще му се наложи да се съобразява с мен. Т.е. – да пие по-малко, да се прибираме по-рано и т.н А, когато стане дума за купон, парти, пиене и т.н, той ужасно мрази да се съобразява. Дизайнът на купона за рождения му ден ще бъде тридневен зверски запой в едно село на 30 мъже, които говорят за баскетбол и риболов. И така – който не може да издържи на това темпо, да си стои вкъщи. По принцип, особено откакто съм бременна, да го засека вкъщи преди 2 през нощта и трезвен е почти невъзможно. Че има проблем с алкохола на мен ми е ясно, но, за съжаление, той идва от култура, в която да пиеш всяка вечер не просто се счита за нормално, но и се насърчава.
 
А сега и въпросът. Разбирам, че той се отказа от много неща, за да дойде тук и че има право на 30тия си юбилей да бъде с най-близките си хора, които вижда толкова рядко. Но ... чувствам се зле от избора му и някак си ужасно предадена. Смятам, че поведението му напоследък (откакто забременях) е непростимо и с него той много олекна в очите ми, което вече му казах преди малко. Но имам ли право, според вас, да се чувствам зле от избора му за рождения ден?


# 1
 • Мнения: 487
Имаш право мила, особено при трудното ти положение в момента. Не знам какъв съвет да ти дам, по принцип разбирам и него не всеки ден ставаш на 30 години, това ясно. Но как така ще остави бременната си жена, ами ако нещо недай си боже стане кой ще ти помогне в труден момент, на кого можеш да разчиташ, ако не най близкия си т.е. на него. Вярно сигурно имаш майка баща, но според мен трябва съпруга да е при теб в този труден момент и да те подкрепя.

# 2
 • Мнения: 2 563
Имаш.

Семейството означава отговорност и компромиси. Жалко е, че той, на 30 години, не може да усети, че спокойствието и здравето на съпругата и детето му стоят преди собственото му момчешко забавление. Бременността пък (особено пък с усложнения) е много специално време за семейството. Рождения ден също. Мен би ме заболяло, ако мъжът ми пожелае да празнува без мен.

И от километри си личи, че си интелигентна и образована жена. Успех! Дано всичко се нареди!

# 3
 • Мнения: 4 068
Разбира се, че имаш право. И честно казано ако съм на твое място не би ме скофтило толкова празнуването на прословутия рожден ден колкото това прибиране ката вечер в 2 часа през нощта и пиенето-това не бих приела. Не знам какво да те посъветвам. Ти сама трябва да решиш. Тук изобщо не става въпрос дали имаш право да се чувстваш предадена, а дали си готова да приемеш това като твой начин на живот и да се примиряваш с него.

# 4
 • Мнения: 672
Момиче, къде ти е бил акъла. ooooh!Пускай го да върви, ама без да се връща. Как си представяш бъдещето с този мъж? Какво ще правиш, ако не дай Боже нещо с бременността ти се обърка, докато го няма? Как ще позволиш след време детето ти да израстне с такъв човек? Кой ще ти помага, когато то се роди? Ако внезапно вдигне температура в 22 ч. кой ще те придружи до болницата? Ей на тези въпроси си отговори. Проблемът не е само в това пътуване, което предстои. Проблемите ти тепърва започват.

# 5
 • Мнения: 1 554
Според мен трябва да го пуснеш да се види с роднините си и приятелите Rolling Eyes
помисли от другата страна.Ако ти беше тази която е в 4ужда страна,няма ли да искаш да се прибереш при роднините си?

И теб разбирам, и не го разбирам!


Човека иска да си празнува рд в неговата си страна къв проблем,кво 4удо!И защо трябв ада си мисли отрицателни неща,нека си мисли 4е до като го няма вси4ко ще е наред с нея.Айде без 4ерни мисли Peace

# 6
 • Алпите
 • Мнения: 10 395
Мен като renci повече биха ме притеснявали късните прибирания в нетрезво състояние, отколкото празнуването на рожденният ден. Това според мен е проблемът при вас.

# 7
 • София
 • Мнения: 11 183
Според мен няма смисъл да се ядосваш за такива неща, а и 30-ти рожден ден е само веднъж.Той се е отказал от живота си там и е тук при теб, може да му позволиш три дни да си празнува с роднини и приятели.А и нали после пак при теб ще се върне.

# 8
 • Мнения: 125
Мен като renci повече биха ме притеснявали късните прибирания в нетрезво състояние, отколкото празнуването на рожденният ден. Това според мен е проблемът при вас.
Иначе, мисля, че трябва да го пуснеш...все пак не те оставя сама тук, нали Wink Защо не погостуваш при майка, леля или сестра....или не викнеш някого при теб за тези няколко дни?

# 9
 • Мнения: 2 161
Какво да кажа?Тъжно,тъжно,тъжно.

# 10
 • Мнения: 571
Хм, уж съм мъж, ама не разбирам - май проблема не е в 30 р.д., а в алкохола - на какво ще учи детето си този "твой мъж". Веднъж се става на 30, но и бременността е важна - тук се вижда ценностната система.... Лично аз при тежка бременност /да чукна на дърво, пу, пу/ не бих се отделил от жена си, не че при нормалната се отделях де. Мисля че проблемите ти тепърва предстоят, но ти желия успех!

# 11
 • Мнения: 37 233
... Лично аз при тежка бременност /да чукна на дърво, пу, пу/ не бих се отделил от жена си, не че при нормалната се отделях де. Мисля че проблемите ти тепърва предстоят, но ти желия успех!

Същото мисля и аз, рождени дни занапред ще има много, но сега няма нищо по-важно от твоето и това на детето ви здраве.

Нищо не съм карала моят мъж, но тойнапример сам спря да пие вечер, за да може да ме закара в болница, ако прокървя или тръгне преждевременно раждане още в началото, а да ме зареже сама и да отиде някъде, за извън града и дума не можеше да става, не си е и помислял.

# 12
Благодаря ви, дами и един господин, за мненията и коментарите  Simple Smile
Ценя всеки от тях и в огромна степен съм съгласна с всички.
Проблемът не е чак толкова, че ще потрещи на рождания си ден и ще се види с близки. Радвам се, когато близките ми хора са  щастливи. И аз, естествено, няма да умра, лошото е, че ме грози спукване на киста, перитонит и подобни, ако вдигам повече от килограм и наистина ще трябва да измисля на кого да досадя да това време. Е, на майка ми, няма друг.

Както много правилно сте отбелязали, истинският пробем е пиенето. Страх ме е какви порядки ще попие детето ми (дай Боже да се роди живо и здраво!). Не искам да расте в дом, в който да се пие всеки ден и баща му да го няма е нормално. Не съм заклет трезвеник в никакъв случай, но си има граници - в един момент алкохолът започва да разрушава отношенията и ежедневието. Както в нашия случай.

Малко съм като тресната по главата, защото моята бременност (след почти  петгодишен брак) се оказа ужасна тежест за мъжа ми. Той просто си търси причини да не е вкъщи и пиенето е както причина, така и следствие. Ако това продължи, няма да се поколебая да преприема крути мерки. Съзнавам, че не мога да го променя, а и той е голям човек, има свободен избор. Но - прави сте - проблемите ми предстоят и не планирам да се оставям на течението!

Една приятелка казваше - "любовта като е сляпа, ти очи нямаш ли"  Laughing
Благодаря ви още веднъж! Друго си е да чуеш отстрани кое как изглежда.

# 13
Извинявай, стана ми интересно, в коя страна, пиенето чак се насърчава  Thinking
Защото ако е тази, за която и аз си мисля, мога да ти кажа, че и моя мъж е от там и пие много малко, предимно на празник, една, две бири.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 13 527
Ей, и на мен ми стана любопитно коя е тази страна, за която си намеквате Grinning
Иначе мен като останалите би ме притеснили повече ежедневното пиянстване и прибиране по нощите, отколкото празнуването на РД "по мъжки". Макар че изобщо не би трябвало да те оставя в такъв момент.

Общи условия

Активация на акаунт