Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 15 юни 2008, 14:45 ч.

Как да се справя с това???

 • 9 018
 • 83
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 165
Живея с приятеля си от 4 години.Наистина много го обичам,а той мен също в това съм убедена на 100%.Преди година отвори автокъща и започнаха проблемите ни.Започна да изкарва много добри пари и се събра с лоши приятели,което доведе до голяма промяна в него.Излизаме веднъж седмично-в събота за да разпусне от тежката работна седмица,но пие много,а покрай тези приятели започна да взема и наркотици-кокаин.Страх ме е че ще се престрасти,въпреки че по неговите думи към това не се престрастяваш.Не напразно му викали наркотика на богатите.Но аз не съм убедена в това и съм адски притеснена.Искаме да имаме дете и дори правим опити,но аз искам един ден детето ми да живее в нормална среда с двамата си родители.Опитах какво ли не,използвах какви ли не думи,но нищо не помага.Майка му също говори с него но той твърдо заявява че не се престрастяваш към кокаина.Наистина много го обичам,и съм убедена че и той мен също.Моля ви дайте ми съвети и идеи.Това наистина е проблем и то голям.

# 1
 • Мнения: 4 784
Дано успееш да го промениш по някакав начин. Лично аз не бих желала, човек свикнал да пие и да взема наркотици да бъде баща на детето ми.

# 2
 • Мнения: 18
Толкова ли му е слаба психиката на този твой приятел, за да се повлияе толкова лесно...

Направи си изводите сама, щом е тръгнал по този път, дали си струва изобщо да си с него, ако ще и 10 години да сте били заедно..

# 3
 • Алпите
 • Мнения: 10 395
Какъв тогава е проблемът да спре с кокаина?
Аз много неща бих преглътнала, но не и злоупотреба с чашката и употреба на наркотици.

# 4
 • далечно
 • Мнения: 1 028
много кофти...Без да имам опит в бранша на наркотиците "тежка категория", мисля че е смешен мит, че има такива, към които се пристрастяваш, и такива, към които не  ooooh! Ми то към едните (често приемани за) "безобидни" алкохол и цигари се пристрастява човек, за другото няма смисъл да си говорим.

разделете се временно....Общо взето ултиматум: или аз, или този начин на живот  Stop

Бих приела някои пороци, но някак си алкохол + наркотици ми изглежда бита карта в дългосрочен аспект. Със семейство и отговорности, малко не ми се вързват нещата

# 5
 • Мнения: 2 405
Пътя, който хванал (нямам предвид само наркотика) мисля, че няма да доведе до нищо добро за теб.  За него връщане назад няма, така,че или трябва да го приемеш или да си потърсиш късмета другаде. Аз бих избрала второто, но ти си знаеш..

# 6
 • Мнения: 2 805
Какъв тогава е проблемът да спре с кокаина?
Аз много неща бих преглътнала, но не и злоупотреба с чашката и употреба на наркотици.


И аз мисля така!
 Но не бих хабила толкова сили и енергия да се стремя да му помогна а той да не иска! Изяснете си нещата и тогава се решете на бебе, за да не страда! Едно семейство означава толкова много битки, компромиси, грижи, отговорности и затова хубаво е да се помисли преди да се създаде. Твоят човек има много фатален недостатък, които не осъзнава. Незнам, но ако бях аз щях да бягам от него колкото и да го обичам. За да създадеш семействмо и да имате деца не е достатъчна само любовта, трябва хубаво да прецениш човека до себе си и той способен ли е да се грижи за тебе и децата ви.

# 7
 • Мнения: 1 008
Мисля, че ще ти бъде много трудно да успееш да промениш новия му начин на живот и навиците, които е придобил. Това, че към кокаина не се престрастява си е чисто и просто мит или оправдание за тези, които го взимат. Съвет не мога да ти дам, но аз лично не бих искала да имам до себе си такъв човек, още по-малко да бъде баща на детето ми.
Дано все пак тези негови увлечения да се временни и скоро всичко да се нормализира.

# 8
 • Мнения: 604
Пътя, който хванал (нямам предвид само наркотика) мисля, че няма да доведе до нищо добро за теб.  За него връщане назад няма, така,че или трябва да го приемеш или да си потърсиш късмета другаде. Аз бих избрала второто, но ти си знаеш..
Напълно споделям мнението!Пристрастяване ИМА!Познавам хора които си заминаха точно заради този наркотик!
Бягай надалеч докато е време и за да не страдаш повече после....!

# 9
 • Мнения: 2 388
      Кокаинът е стимулант с голям потенциал за зависимост. Има не само пристратени, има и умрели в резултат на употребата му и предозирането му ( това мисля, че малко излишно го написах, едва ли има човек, който да не го знае и който да смята, че като е наркотика на богатите от него не се умира).
Аз лично от написаното от теб не разбирам, той пристрастен ли е или не?
     Ако приема варианта, че не е зависим и че действията му свързани с приемане на алкохол и наркотици са в резултат на факта, че се е видял с повече пари ( на много хора "забогатяването" не им се отразява добре и ги избива на глупости ), ти си жената до него, той те обича, смятам, че можеш да му повлияеш в положителна насока и да го "отрезвиш".
     Ако обаче е пристрастен вече те чака труден път от тук нататък. Много се надявам да се справиш по някакъв начин. Съвет трудно някой ще ти даде.
Имала съм възможност да наблюдавам от близо доста наркомани, познавам само един, който се "отърва" от тази зависимост.

# 10
 • Мнения: 3 424
Дано поне да купува чиста стока.
Прецени си. Ако можеш да преглътнеш
лошите страни на половинката си, бъди
с него, ако не можеш, не се надявай да
се промени само защото го обичаш.

# 11
 • Мнения: 1 129
това е един от най-силните наркотици, влияе много на психиката, и от него е много трудно човек да се оттърве като веднъж е почнал.а в комбинация с алкохол..
да не говорим че имам "богати" познати, които от богати се превърнаха в бедни, заради скъпия кокаин.
помисли да направиш нещо докато нещата са в зародиш защото ако проблема се задълбочи има
голяма опасност и за връзката ви, и за бъдещото ви дете, и за приятеля ти.

# 12
 • Мнения: 1 165
мисля че всички сте прави.Трябва наистина да направя бещо по въпроса.Ще опитам за поселдно да гвоея с него.Благодаря ви много

# 13
 • Мнения: 1 668
Спри да искаш да имате дете и поговори с него, ако не може да се промени.....бягай от там и да те няма...Прояви уважение, както към себе си, така и към бъдещото ви дете...На какво искаш да го обречеш???????????????????? Това не са шега работи, момиче!

# 14
 • Мнения: 37 222
Трябва да го стреснеш по някакъв начин, за да се замисли, осъзнае и вземе решение, че му е нужна помощ.
Като начало кажи, че спираш с опитите за бебе, но гледай да е трезвен и ненадрусан.
Организирай пътувания през събота и неделя, за да се отдалечи от наркоманите.

Общи условия

Активация на акаунт