Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
Мили мами, в ДМСГД във Виница, гр. Варна ежегодно се организира празник на семействата, осиновили деца от този дом. Събитието се провежда  за седма поредна година, като датата му не е строго фиксирана, а следва правилото "всяка трета събота на м. юни".
Тази година ще се състои на 21, като идеята е събитието да бъде по-широко популяризирано, по-отворено и в този смисъл семейства, осиновили от други домове/градове също са добре дошли. Предвижда се анимация за децата, игри, традиционно засаждане на дръвче в двора на дома и др.
Ние ходихме миналата година. Беше много хубаво. Имаше над стотина семейства и деца на различни възрасти -  от бебенца в колички до 12-13 годишни. Атмосферата беше много приятна.
Сред мамите, които бяха на Вонеща вода анонсирах празника, видях че и в темата на БАОО има обявление, но тъй като датата наближава ми се стори уместно да пусна тема.
Ние сме там със сигурност, ще се радваме ако някой от форума се присъедини.  Grinning

# 1
  • преди Варна/сега Горна Оряховица
  • Мнения: 4 258
От колко часа е обявена срещата?

# 2
  • Мнения: 64
И  ние осиновихме нашето малко момченце от ДМСГ във Виница. За съжаление няма да можем да присъстваме, проблеми с отпуските, а така ми се иска... Ще се радвам след срещата да ми разкажете всичко. Поздрави на всички мами, които ще са на срещата на 21.06. Hug  bouquet

# 3
  • Мнения: 3 673
Ама това заедно с децата от дома ли се провежда?

# 4
  • Мнения: 779
Ама това заедно с децата от дома ли се провежда?
Надявам се, че не.

# 5
Дидка, семействата  започват да идват в  9 часа, към 10 има откриване от директорката и започва програма с игри за децата. В двора на дома /той е доста голям/ има различни кътчета по интереси - музикален кът, рисуване, грим и т.н. Междувременно специалистите от дома /педагози, лекари, психолози/ са на разположение за въпроси от страна на родителите. Обикновено празника приключва към обяд, макар че на много от децата, в т.ч. и дъщеря ми  никак не им се тръгва  Grinning

Празникът не се провежда с децата от дома, те биха се почувствали твърде зле в тази обстановка и особено на финала, когато всички осиновени дечица си заминават със семействата си  Cry
Жалко за тези от вас, които не могат да дойдат. Дано успеят догодина!
Имали ли някой, който ще идва?

# 6
  • ВАРНА
  • Мнения: 2 482
На нас лично социалната ни се обади да ни покани,но сме на детски рожден ден та ще пропуснем.Весело изкарване на всички!

# 7
  • Мнения: 64
Как мина днес празника момичета? Нека някой да разкаже.

# 8
Как мина днес празника момичета? Нека някой да разкаже.

Празника мина чудесно! Към 10.30 двора се изпълни с деца и родители. Имаше шатри с различни занимания (музикални, отпечатване на ръчичка, много "превозни средства"-коли, колелета, камиони). За по-малките  бяха обособени кътчета с люлки, малки пързалки и др.
Имаше забавни  състезания по двойки - "родител с дете" в няколко кръга(игри, танц върху част от вестник и др.). Най -аплодираното семейство спечели награда  осигурена от спонсори -  уикенд в Трявна. С две думи падна голямо веселие.   bigdance2

Някои от семействата нямаха нищо против да разговярят с медии и така празника беше отразен във варненските тв канали.
Всичко беше много естествено, приятно.  Simple Smile

Към края на празненството, в двора на ДМСГД осиновители засадиха дръвче, това се прави всяка година. Това беше седмото по ред дръвче.

Имаше голяма торта с надпис "Аз и моето семейство" - надслова на самия празник.   party023

По- различното за тази година е идеята семействата да се обединят, да формират своя общност и в бъдеще да бъдат основния двигател на този и други подобни празници. Желаещите, оставиха координатите си.

Накрая, директорката пожела да си направи обща снимка с децата, което не беше много лесно - как се събират на едно място развилнели дечурлига  dancing

Родителите си побъбриха, създадоха се нови запознанства и така...
  И тази година си тръгнахме трудно с хиляди уговорки и настояване от моя страна.  Grinning

Carina, дано успеш догодина да планираш отпуските така, че да дойдете за празника . През 2009, третата събота на юни е дата 20-ти, тогава живот и здраве ще бъде поредното празненство ! Ще се радвам да се видим там. Кога сте осиновили вашето детенце от дома във Виница?

За всички, които са имали желание да дойдат, но не са успели - до следващия път ! Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт